• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

witam kochaniutke

widze ze poruszony został temat 2 gin mysle ze to dobra decyzja Ja podejme ja jak bede w ciazy dzisiaj bylismy na badaniu kartiotyp zdazylismy na 5 min przed zamknieciem ufff

also bedzie dobrze

reklama
dziewczyny a przyznajecie sie tym lekarzom,ze chodzicie do dwoch hmm? wlasnie a co jak trzeba bedzie isc do szpitala heh?a jak z lekami ktore przepisuja?kurcze w sumie co dwie opinie to nie jedna.W razie szpitala to co powiecie,ze czyja pacjentka jestescie?Karta ciazy,hm dwie?to ktora pokazywac w szpitalu.Kurcze troche to chyba skomplikowane:-p,jak sobie z tym radzicie?

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz , a mianowicie spotkałam się z opinią zagranicznych lekarzy że robienie USG do 3 miesiąca jest szkodliwe dla maleństwa... co więcej ponoć większość lekarzy w Polsce też tak uważa. No ok może i tak, ale skąd zatem mamy mieć pewność że serduszko bije, że maleństwo na początku rozwija się/bądź nie:( ....

luiza jak trzeba wykonac usg to trzeba ja czytałam opinie ze nie szkodzi ale pewna tego nie jestem
w pierwszej ciazy mpierwsze usg miałam w 13 tyg i wszystko z synkiem było ok

ona - lekarz jeden o drugim nie wie, jeden ma dyżury w szpitalu gin-poł, drugi nie...więc jak bym miała isc do szpitala kłopot z głowy, karty ciażowe miałam dwie, badania robie tylko raz dla obu lekarzy to samo, podwójne jest tylko badanie palcami...
a co do usg, kazdy lekarz mówi co innego, ale ważne jest również zdrowie matki, gdybym miała chodzic jeszcze kilka tygodni z pustym jajem w macicy mogło by sie to skończyć stanem zapalnym i komplikacjami...albo krwotokiem ...
Wika usg miała pierwsze w 7tc, potem 14, 24, 34 i jest ok...dopochwowo tylko raz w 7tc. na każdej wizycie comiesiecznej była też mierzona, mierzono ilosc wód płodowych i sprawdzano serduszko...

A prosze powiedzcie mi moje drogie podczas następnej ciąży po stracie maluszka jak często lekarz zalecał "odwiedzanie go". Zastanawiam się czy poronienie jest wskazaniem do częstszych wizyt podczas drugiej ciąży. Na zdrowy rozum wydaje mi się że tak.
Moje maleństwo nie żyło już trzy tyg kiedy się o tym dowiedziałam:(

luiza ja Ci powiem ze u mnie wcale tak nie było po pierwsze porod przedwczesny po drugie poronienie w 3 ciazy lekarz dała mi tylko luteine na podrzymanie i nic wiecej wizyta kolejna za miesiac dopiero po 2 poronieniu dała skierowanie na badania genetyczne i imunologiczne

reklama
Marta tylko to tak skomplikowanie wygląda a nie jest to w praktyce aż tak straszne. Lepiej znać dwie opinie a nie jedną. Jak musiałam iść do szpitala (teraz wiem że lepiej jednak mieć jednego lekarza z innego szpitala a drugiego z innego) ja miałam dwóch z tego samego. Skierował mnie ginek nr 2. Na obchodzie była moja "stara ginka" nr1 oczywiście spytała co i jak... i opiekowała się mną przez cały pobyt w szpitalu i nie pytała co i jak... kto mnie skierował (bo przeciez nie Ona itp.) Lekarz nr 1 nie miałam z nim styczności w szpitalu:sorry2: dopiero po wyjściu jak byłam u niego na wizycie pytal się czemu Go nie szukałam.. a ja że nie wiedziałam itd.
Więc nie jest to aż taki problem. Zresztą lekarze wiedzą też że są poddawani różnym sprawdzionom. I dobrze. Lepiej mówię po raz setny uważać z nimi.

pixella i jak to My kobiety jesteśmy silne!! Ta myśl i świadomość macierzyństwa przysłania czasem najgorsze piekło. Oby już nie musiała próbować oby teraz już się udało. Życzę Jej z całego serca.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry