• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

To jeszcze raz ja. Kupilam sobie kolejna butelke soku zurawinowego i cytrynki. Lokalna apteka byla juz zamknieta, a nie mialam sily jechac dalej. Moze uda mi sie zakwasic bakterie skutecznie, a ja nie, to jednak lekarz mnie nie minie.

Ewus, z tego co piszesz, to nie znamy dnia ani godziny. Mocne kciukasy trzymam za rozpakowanko :tak:. Dobrze, ze Ci sie udalo wyspac :-D

Dagus :-) spokojnie, i Ciebie dopadnie. Kciukasy :tak:.

Toleczka, kochanie, jesli nas czytasz, calym sercem jestem z Toba i mocno przytulam.

GABI madra z Ciebie kobietka :tak:, oprocz serca masz rozum i umiesz doradzisz :-).

Jezyk, :-) pozdrowionka. Jak tam Kacperek? Mam nadzieje, ze lepiej.

Batonik! Trzymaj sie kochana! I pisz o wszystkim

Joas, widze, ze sytuacja opanowana, ale wlacz tryb oszczedzajacy :tak::tak::tak:.
Postraszylas mnie, pojde do lekarza, jak do jutra nie przejdzie.

Ptaszynka,super ze u Ciebie wszystko dobrze i Babeczka rozrabia ;-)

Slodziutkie :-):-) pozdrowionka! Niestety, to tylko zapalenie pecherza :zawstydzona/y:.

Muffy, tak mi przykro z powodu Twojej kolezanki. Szkoda kobitki... A my tutaj jestesmy jak czule sejsmografy :-(. Nie wiem co bedzie z tymi grudniowkami, skoro mi ten pecherz zaczal rozrabiac. Ale Tobie sekunduje :tak:

EVE witaj! Bardzo nam sie przyda doswiadczona mamusia :tak: Bo na zdjeciu 2 coreczki, tak? Czy mozna Cie zapytac, ktora ciaze poronilas. Przed czy po dziewczynkach

Gosia :-),Izulka :-) Berbelek:-), Ewelka:-), Ewulka:-) i pozostale ciszej siedace panienki :-) pozdrowionka i samych dobrych snow. Niech Was dolki i doly nie lapia.

reklama
Cześć dziewczyny :-)
W ogóle nie wiem o czym mowa... Przydałoby się szybkie streszczenie ważniejszych spraw ;-), Żartuję oczywiście... Znowu jestem do tyłu i chyba nie nadrobię strat.

Chce Wam tylko powiedzieć, że mam to stanowisko, a właściwie będę miała od poniedziałku. Cieszę się, ale spadnie na mnie ogrom obowiązków i mam nadzieję, że sobie dam radę. Pewnie to trochę potrwa, ale jak powiedziałam A, trzeba powiedzieć i B :-)? Prawda?

Pozdrawiam Was i całuję.
No i przepraszam Was za moją "forumową niewiedzę".

Hej,uff przeczytałam wszystkie smutki.Batonik trzymam mocno kciuki !!!
Dlaczegotak,gratki grzybka.Dla wszystkich buziaki.Kończę,bo mąż mi kompa zabiera,ktoś musi zarabiać.Papapa.

Dziewczyny dziekuje za milusie powitanko:)

Maggie :) no tak doswiadczona bo starsza corunia ma juz ponad 6 lat:) a maly szkrabek 17 miesiecy... Poronilam miedzy dziewczynkami,w sierpniu bedzie 3 lata:(..

Batonik Trzymaj sie kochana i mysl pozytywnie bo przeciez jeszcze nikt Ci nie powiedzial ze cos jest nie tak...bedzie dobrze...

Dlaczegotak ciesze sie ze u ciebie dobrze...

pozdrawiam Was wszystkie...

Dlaczegotak- GRATULACJE!!! ciesze sie bardzo, ze masz g...ka :-D;-)

Batonik- nie poddawaj sie i mysl pozytywnie! my tu wszystkie trzymamy kciuki za Was! :tak::tak::tak:

Eve- witaj :-)

Maggie- jesli chcesz to moge Ci wyslac Furagin, tylko nie wiem ile bedzie szedl list? Jak chcesz to dawaj znaka :-) A teraz zrob nasiadowke (do wiadra goraca wode i rumianek, kore debu i zasiadz na tronie) a pozniej do lozeczka i wygrzewaj sie!!! no i zurawinke pij LITRAMI

Slodziutka- moja kolezanka ma zglosic sie za pare dni na kolejne USG. Ja ze swego doswiadczenia wiem, ze kazda ciaza jest inna i Fasolinki roznie rosna, ale wiesz jak to jest, tlumaczenia w takich chwilach nie dzialaja... :-(

Muffy,:-) Kochana jestes ze chcesz sie podzielic swoimi zelaznymi zapasami z Polski, ale mysle, ze mama mi cos wysle. W kazdym razie dzieki. Dzis chyba jest ciut lepiej, mam nadzieje, ze mi sie szkliwo na zebach nie rozpusci od tych zurawin.

Witajcie dziewczynki!

Batoniku - tak jak powiedział lekarz, poczekaj jeszcze "chwilunię" i pędź z powrotem do ginka na wizytę kontrolną, i zrób sobie może tą betę...nawet na własną rękę... Ja też ściskam Cię mocno i trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze!!!!!!!!!!

Dlaczegotak - no i ja cieszę się ze to tylko grzybek!!:-)Pogłaskaj brzusio ode mnie!!!:tak:

Maggie - Asia ma rację - idz z tym do lekarza, nie ma co....ja miałam coś takiego ze trzy, cztery razy i furaginum rzeczywiście pomaga, ale ostatnio brałam takie tabletki żurowinowe (bez recepty, bo u nas Furaginum jest niestety na receptę) i błyskawicznie pomogły. Ale trzymam kciukasy za szybkie wyzdrowienie!!:tak:
ps.Ja też mam w swoim dziale koleżankę w 27 tc (do niedawna jeszcze siedziałyśmy razem w jednym pokoju) i ona też w tym trudnym dla mnie okresie była dla mnie dużym wsparciem i okazywała wiele współczucia....ale to fakt ze ten "obrazek brzucha" jeszcze boli i przynosi tyle wspomnień (przez "moment" obie byłyśmy w ciąży, tylko ze ona o 8 tygodni wcześniej....:-().

Berbelku - gratuluję awansu!! Poradzisz sobie na pewno!!:-)

Asiu - no Ty to na razie za kółko nie wsiadaj skoro ci się jeszcze rączki po tych lekach trzęsą tylko odpoczywaj, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj. Kupiłaś juz coś fajnego na necie? A byłas w "Oleńce"?

Eve - witaj u nas!!!!:-)

Post_Ptaszynko - fajnie ze u Ciebie wszystko dobrze, oby tak dalej!!:tak:

Jeżyk - jak Synuś? Juz lepiej??

Słodziutka + mąż - co u was?? Humory troszkę lepsze? Przesyłam " przytulaka":-)

Daguś, Ewa - jak się dziś czujecie?:-)

Muffy - przykro mi z powodu Twojej koleżanki....:-(

Gosia1985, Tolka, Izulka, Aga, Gabi, Dorotka, Cyprysiowa i inne Panie - :-):-):-) serdecznie pozdrawiam!!!

A u mnie druga @ wciąż trwa ale już się troche uspokoiła (uffff) brzuch juz też nie boli. Jutro idę sprawdzić poziom prolaktyny...już się boję:baffled: znając życie....pewnie będzie za wysoka....

pa,pa!!

Dzień doberek w słoneczny dzionek:-)

Uff, ale się rozpisłayście:szok:,aż zapomniałam co miałam napisać:-)
Zatem zacznę może od gratulacji:

Dlaczegotak - Tobie grzybka:tak::-) i udanych zakupów;-)
Berbel - awansu:-)

Maggie - poproś mamę żeby oprócz Furaginu przysłała Ci również UROSEPT - ziołowe tab. odkażające przewody moczowe, bardzo dobre:tak:

Batoniku - tak jak dziewczyny pisały - Mamusiasynusia jest obecnie w 5 miesiącu, maluszek rosnie jak na drożdzach, w zeszłym tyg. była na USG i maluch waży już 283g. Głowa do góry skarbie, wszystko bedzie dobrze, nie myśl o najgorszym bo to tylko szkodzi maleństwu:-):tak:

Jezyk - jak Kacperek? gorączka spadła?
Eve - witaj:-)

Joasia- jak samopoczucie? łapki się jeszcze trzęsą?
Ewelka - to dobrze że @ już luzuje:tak:

Słodziutka i jej połówka:-), Gabi:-), Daga:-), Ewa:-), Post patszyna:-), Muffy:-), Gosia:-), Tolka:-), Ewulka:-) i wszystkie nie wymienione spokojnego dzionka i uśmiechu na buzi

reklama
Jestem jestem

No więc (wiem zdania nie zaczyna się od nio więc:-)) kacperek pospał 15 minut wstał i miał 38,6 to zadzwoniłam do naszej pani peduatry i mówiłam się na wizytę dałam małemu Nurofen i poszedł jeszcze spać.
U lekarza osłuchany obadany z każdej strony i... wszystko czyste oskrzela płucka uszka więc nie ma potrzeby antybiotyku dostaliśmy syropek i Kacper ma prawo gorączkować do piątku a jeśli nie przejdzie to znowu przyjechać.
Ale całą nockę przespał bez temperaturu a rano miał 37,4 dostała syropek i czekam jak dalej będzie jak mu przed 15 minutami mierzyłam to miał 36,4 więc mam nadzieje że to juz po wszystkim.
A poza tym dostaliśmy skierowanie na morfologię mocz i kał tak o dla sprawdzenia bo od urodzenia nie miał robionej morfologii.
No i ma 13 kg i 94 cm.
I napletek jest w porządku więc stulejki nie ma
Jestem zadowolona z tej lekarki jeździmy od niej od noworodka i mimo że przyjmuje tylko prywatnie nie żałuję ani jednej złotówki wydanej na ten cel:-)

dlaczegotak
ja też się bardzo cieszę że to tylko grzybek:tak::-D

batonik
dziewczyny mają rację zrób sobie betkę i skontaktuj to z innym lekarzem
Ja też pamiętam mamusiesynusia nie dawali szans a ona dzielnie chodzi w ciązy

muffy przykro mi z powodu koleżanki utul ja od nas

Eve witaj

Całą resztę pozdrawiam i życzę miłego dnia nie doczytałam wszystkiego bo muszę zmykać gotować zupkę szczawiową. chce ktoś?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry