• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
No tak witaminki.......ja też biorę cały czas...nie przestałam bo zaczęłam w ciąży a teraz zabezpieczam sie na przyszłość bo kto wie kiedy zechcę raz jeszcze spróbować.....Nie wiecie czasem czy zabieg ma jakis wpływ na płodnośc wiem, ze po:-(...i po porodzie jest łatwiej zajść ale wydaje mi sie ze ten nieszczesny zabieg może powodowac jakieś komplikację...?

o rany 6 tygodni to tak długo trzeba czekać na @ a ja po 2 tygodniach już panikuje :-/ mi lekarka mówiła, że nie ma się co stresować , że trzeba czekać i nie chce mnie męczyć i wywoływać @ tylko, że jak to sie tak długo przeciągnie to histeroskopie zrobią mi we wrześniu znając terminy w szpitalach. Jak sie pytałam to w tej chwili są już na lipiec - sierpień

ja przed zajściem w tą ciążę którą teraz poroniłam przez 5 miesięcy miałam monitorowane jajeczkowanie- oczywiscie 3-4 usg w miesiącu każde po40 zł. ale trudno dałam radę.
w pierwszym cyklu nie miałam jajeczkowania więc następne były wywoływane (od4 do 9 dnia cyklu leki) i mimo że w 3 cyklach miałam jajeczkowanie nie zaszłam w ciążę mimo wszelkich starań. w 4 cyklu sie udało i zaszłam w ciażę. oczywiście za każdym razem od momentu jajeczowania spore dawki progesteronu bo lekarz podejrzewał problemy z ciałkiem żółtym. jednak to nie było to.....

Agnieszka -bardzo Ci współczuje staram sobie wyobrazić jakie to musiało być straszne przeżycie dla Ciebie ;-( ja też biorę witaminki na razie tylko folik tak jak zaczęłam brać w ciąży biorę do tej pory na wszelki wypadek :-) a jakie jeszcze witaminki można brać może zapodam coś mojemu facetowi a co nich też sie wzmacnia w końcu on też musi być w pełni zdrowy :-) a odnośnie zabiegu to słyszałam, ze można bardzo szybko zajść ponownie w ciąże ponieważ macica jest jeszcze rozpulchniona przynajmniej tak mówiły dziewczyny w szpitalu

ja mojej owulki nigdy nie moge zaobserwowac a nie mowie juz o rosciagliwym sluzie
słyszałam niestety ze po zabiegu moga robic sie zrosty ale jestem dobrej mysli ze nie
aga ja tez czekam na @ jak nigdy w zyciu

Alutka ja zapłaciłam za monitoring 50 zł jednorazowo a miałam kilka usg.sama bylam zdziwiona ze prywatnie i tak tanio.
niusi a dowiadywalas sie ile kosztuje prywatnie? bo to chyba pod narkozą robią?

facetowi tez podaj witaminkę E, tak mi lekarz poradził..
mi połozna tez mówiła ze po zabiegu łatwo sie zachodzi, szczególnie przy pierwszej i drugiej owulacji, no ale ja musze poczekac do 4 :-( i mam nadzieje ze tez bedzie łatwo

reklama
wiesz co mi też powiedzieli , ze SIS zrobią pod lekka narkozą tak jak przy łyżeczkowaniu i za taki nastawieniem szłam do szpitala a tu na fotelu leże pytam się lekarza o narkozę a on na to , z e to niekonieczne bo to boli jak przy miesiączce - powiem Ci szczerze bolało jak cholera łzy same płynęły ale cóż mogłam zrobić

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry