• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Czesc Dziewczny!!!!
Niestety nie nadrobie zaległości, jestem od niedzieli u rodziców i czasu na komputer nie miałam.
Co u Wróbelka i Sylwi???
Selenko ale malutko zostało-pamiętam o Tobie cały czas i odliczam;-);-);-). Ja urodziłam 10 dni przed terminem więc u Ciebie już tuż tuż.Super!!!!
Pixelko chyba teraz Twoja kolej???Wszystko już przygtowane???
Kasiekkm, Aguś Irl, Syluś trzymam za Was mocno kciuki.
Niusia jak w pracy???
Edytko, Agus AJ, Also, Karola, Alutka, Carri,Haniu, Kinguś. Kaśka,Nikki, 13*13,Ola 81,She, Gabi, Mireczko, Modroklejka-przepraszam,że wszystkich nie wymienie ale pamięć szwankuje, oraz wszystkie Aniołkowe Mamusie pozdrawiam bardzo, bardzo serdecznie.
Nowe dziewczyny witam i przytulam mocno do serca- zostańcie z nami, ja znalazłam tu ukojenie po stracie mojego Aniołka.

My wczoraj byliśmy z Kubusiem u lekarza. Mały przez miesiąc przybrał 1200 gram, na szczęscie żółtaczka już minimalna i za 2 tyg pierwsze szczepienia:-).
Pozdrawiam i śle buziaki z zimnego i mokrego Sopotu.

Lekarz kazał odstawić duphaston, twierdząc, że ta ciąża nie jest dobra i musi się zakończyć, że teraz najważniejsze jest, aby beta spadała.

Karolina100 witaj. Bardzo mi przykro że lekarz pozostawił Cie z wątpliwościami... Nie powinien tego robić. Nikki ma rację beta rośnie i należy zrobić jeszcze badania. Nawet jeśli lekarz postawił okrutną diagnozę powinien Ci wyjaśnić dlaczego tak uważa, jakie są konsekwencje zarówno jednej jak i drugiej decyzji... Dlaczego uważa że lek należy odstawić i co się stanie jak to zrobisz, ile możesz jeszcze czekać.
Nie wiem z jakiej miejscowości jesteś ale jeśli masz możliwość poradź się innego lekarza a nawet dwóch!! nie mów tylko co mówił obecny lekarz -bo wtedy nie chce im się myśleć!!!
Czekam na wieści mam nadzieję dobre.

Asiu she, Olu, Carri dziękuję -juz mi lepiej. Jesteście tu wszystkie kochane i lżej mi na sercu wiedząc że mam tak potężną "grupę wsparcia" -to się tyczy wszystkich forumowiczek.

Alla bardzo dobre wieści przynosisz:-D cieszę sie ze u Twojego maluszka wszystko dobrze -takie właśnie posty są tu potrzebne. A mi szczególnie dziś wszystkie dobre wieści przynoszą spokój.

DLACZEGO TAK CICHUTKO TUTAJ JEST???

Alla witaj .....:-)
Twój synus rosnie jak na drozdzach , ciesze sie ze zóltaczka juz mineła ...no to teraz z górki bedzie :-) Mówisz ze u rodziców jestes , no to masz odrobinke luzu, bo zapewne dziadkowie sie wnukiem zajmuja ;-)

U Wróbelka Ci nie powiem co jest, bo sama nie wiem i czekam na wiesci ......:confused:

CALUSKI POSYLAM DLA SYNUSIA :*

Witam,
co prawda założyłam już jeden wątek ale postanowiłam jeszcze raz napisać w tym wątku licząc na Wasze doświadczenia i prosząc Was o poradę/pomoc.
Martwię się co z moją ciążą, czy jest prawidłowa, choć mam złe przypuszczenia, lekarz też rokuje fatalne zakończenie.
Pierwsza beta 19 dni po inseminacji - 09.06.09. 36,8mIU/ml
Druga 13.06.09. - 147,4 mIU/ml
Trzecia 18.06.09. - 324,8 mIU/ml
Dodam tylko, że druga beta była robiona w innym labolatorium.

Lekarz kazał odstawić duphaston, twierdząc, że ta ciąża nie jest dobra i musi się zakończyć, że teraz najważniejsze jest, aby beta spadała.

Czy któraś z Was miała podobnie za niską betę a mimo to ciąża była prawidłowa ? Wiem, że przyrost powinien być 66% po 48h i 114% po 72h ale u mnie trzecia beta przyrosła sporo mniej.
Kolejną betę robię jutro i za kolejne dwa dni.
Dziękuję za odpowiedzi.

Karola100 witaj na forum...Wiare trzeba miec zawsze - do końca, ale faktycznie przyrost twojej bety jest ponizej najnizszej normy...:-( i jest spore prawdopodobieństwo, ze lekarz niestety ma rację....tu mam dla ciebie specjalny kalkulator:
Normal hCG Calculator Level and Pregnancy Tool

Alla, super, ze synek tak pieknie rośnie!!!!...a ja mam juz 9 dni do terminu i nadal nic nie wskazuje, że urodzę..brzuszek wysoko, nic nie boli...dzis biegałam za wiką, 3 h łaziłam na spacerku, aż mnie nogi rozbolały!!!! :tak:

w sumie wszystko juz gotowe, prucz wózka....no ale zobaczymy jak wiki sie bedzie zachowywać bo być może trzeba bedzie zakupić bliźniaczy....

Carri a ty kiedy staranka zaczynasz?

Syla...mała wiki pięknie rosnie, zobaczysz za kilka tygodni bedziesz juz ja tulic w ramionkach :-)

Tak ja juz poprasowane mam, posprzatane po obiadku ...Teraz wypiłabym sobie kawe i jakis deserek zjadła :sorry2:

Staranke zaczne jak w wczasie wakacje ale wieksze prawdopodobwnstwo ze na wrzesien Maz powiedział mi ze musi zdac prawko, bo wtedy bedzie sie czuł w 100% pewny i mniej sie bedzie denerwował....Takze czekam choc nie ukrywam ze bym juz chciala....zwłaszcza jak patrze sie na zdjecie synusia od szwagra

reklama
Nikki nie mart sie zapewne dzidzius ma sie dobrze .... a kobiety w ciazy maja czasem wlasnie takie dni ....Niestresuj sie i wypoczywaj .... A swoja droga moze to cisnienie :confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry