• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam w poniedziałek!

Chciałam oficjalnie już ogłosić, że na 24 października 2009 zaklepaliśmy wczoraj salę na wesele :-):-):biggrin2: Teraz musimy załatwić odpis aktu urodzenia mojego M i w sierpniu jedziemy do USC rezerwować termin :-)
no to GRATULACJE tez i ode mnie....
ilonko - mam nadzieje ze te dni szybko mi zleca...

reklama
Witam w poniedziałek!

Chciałam oficjalnie już ogłosić, że na 24 października 2009 zaklepaliśmy wczoraj salę na wesele :-):-):biggrin2: Teraz musimy załatwić odpis aktu urodzenia mojego M i w sierpniu jedziemy do USC rezerwować termin :-)

Jeszcze miesiąc temu o tym marzyłam, a teraz już działam! Niesamowite... Może ktoś mnie uszczypnąć? :-)

Mam wrażenie, że ktoś mi dodał skrzydeł :-) Czuję się lekko i dobrze. Jest tyle do zrobienia, obgadania, załatwienia, ale jakoś mnie to wcale a wcale nie przeraża :-) Ale, że to się dzieje naprawdę to chyba uwierzę dopiero 24 października :-)

Agatko, a myślisz, że mam lepiej niż Wy mężatki? Ja się nie zgodzę ;-)
Gratuluje Asiu! My mieliśmy ślub 25 października - całkiem fajna data :)) ja tak bardzo lubię jesień. Już jest po tych męczących upałach :)
Agatko - masz rację niech bierze ten ślub - nie może jej być lepiej niż nam.A po 24 października wszystko już sama będzie wiedziała (hihihi);-);-);-)

o staraniach jeszcze nie myślimy, bo leczę jeszcze zapalenie, zostały mi ostatnie 3 dawki antybiotyku,

lekarz zalecił odczekać do stycznia i wtedy zrobić kontrolne badania CMV i jak wszystko będzie dobrze to będziemy mieli zielone światełko :)

Gosiu @ dostałam po 28 dniach od wystąpienia pierwszego krwawienia jeszcze jak byłam w ciąży, czyli 24 dni od zabiegu
I doła jakiegoś też załapałam tak jak ty, więc musimy jakoś z niego razem wyjść, bo razem raźniej :)
Ilonka ze staraniami czeka a ja z nią. Oj sporo tego czekania, oj sporo.
Doła też mam. znowu jakiś wstrętny humor. dostałam @ i to pewnie to.
więc i ze staraniami(a raczej czekaniem na nie) i z dołem dołączam się do tych do których mogę, bo jak już Ilona zauważyła razem raźniej.

A jaki masz antybiotyk? -czy tylko ten metronidazol?bo ja dostałam dalacin c i metronidazol, ale dopiero zacznę brać po pbraniu posiewu czyli 21 lipca.

Syla28 - bardzo mocno trzymam kciuki żebyście jeszcze trochę w tym dwupaku pobyły.Wiem jak Ci ciężk.wiem co to leżenie na kołkach, 24h pod kroplówką, uwypuklanie się pęcherza płodowego...
Jejku jak ja Ci mocno kibicuję.Trzymaj się dzielnie.już tak niedużo zostało...

Twoja ciąża, ciążą mazi24, - daje mi dużo nadzieji...
mazia - a Twój gin nie "burzył się" na drugą ciążę w tak niedużym stosunkowo odstępie czasu?musiałaś robić jakies specjalne badania/zabiegi po tamtym porodzie? Ja do stycznia mam surowy zakaz zachodzenia w ciążę.:baffled:

Twoja ciąża, ciążą mazi24, - daje mi dużo nadzieji...
mazia - a Twój gin nie "burzył się" na drugą ciążę w tak niedużym stosunkowo odstępie czasu?musiałaś robić jakies specjalne badania/zabiegi po tamtym porodzie? Ja do stycznia mam surowy zakaz zachodzenia w ciążę.:baffled:

po urodzeniu córeczki obrazu miałam zabieg a badanie tylko robione miałam usg dopochwowe i po tym badaniu musiałam zaczekać na pierwszy okres i po okresie zgłosiłam sie do ginio i okazało sie że jest wszystko ok i że możemy sie starać, najwiekszym problemem byłam ja bo niemogłam sie pozbierać po utracie córeczki a z mążem podieliśmy decyzje że nibędziemy dłużej czekać na upagnioną dzidzie i zaczeliśmy sie starać i w drugim cyklu sie udało, a później krwawienie szpital i od tego czasu musze leżeć to już prawie 2 m-ce ale daje radę między innymi dzięki WAM, :tak:
gabrysia nie wiem dlaczego musisz czekać do stycznia są jakieś przeciwwskazania

Witam sie z Wami drogie panie.

Ola81 dziękuje serdecznie za pamieć. Co dzien staram sie być na BB. Tylko nie zawsze jest czas na napisanie czegoś.

Czytam Wasze posty. Zwłaszcza posty nowych Aniołkowych mam.
I mam wielką prośbę do Was dziewczyny. Do nowyo przybyłych ANIOŁKOWYCH MAM.
Wiem że pragnienie bycia w ciąży jest ogromne. Że chcemy zaraz po stracie znów w niej być i jak najszybciej doczekać się wspaniałego dziecka. Ale pomyślcie czasami też za lekarzy, bo Oni się upierają przy pierwszym poronieniu na ich ulubiony "przypadek" ... czy aby napewno to i u Was był przypadek? Czy moze organizm sam chce Wam coś powiedzieć. Że może czegoś mu brakuje, że nie jest przygotowany do ciąży itp. Warto czasem zrobić przegląd siebie. Warto zainwestować we włąsne zdrowie i porobić choć niezbędne badania które są opisane na wątku badania po poronieniu.
Dziewczyny wiem że checie w to uwierzyć że starata Waszego upragnionego Aniołka była przypadkiem. Ale nie zawsze niestety nim jest! Dlatego zróbcie wszystko co w Waszej mocy by sytuacja się nie powtórzyła. Żebyście będąc w następnej ciąży mogły powiedzieć że "zrobiłam wszystko by mój mały dzidziuś mógłby być ze mną już na zawsze"
Warto.. uwierzcie mi że warto. Choć czasem zdarza się tak ze jakas z nas nie znajdzie przyczyny swojego poronienia ale wie przynajmniej to ŻE ZROBIŁA WSZYSTKO by ta trauma się nie powtórzyła z JEJ winy.
I nie wystarczy tutaj poczekać do pierwszej czy drugiej @ po poronieniu...i zrobić usg czy nie ma zrostów i czy endometrium się odbudowało..

Wiem wiem możecie uważać że jestem przewrażliwiona bo jestem po 4 stratach moich kochanych Aniołków. Nie ... bo jakbyście były tutaj tak długo jak ja.. czytałbyście posty moje i innych dziewczyn które niestety tutaj trafiły - zrozumiałybyście jak ważne są badania i dobry SPECJALISTA by umiejętnie poprowadził Waszą ciąże.

dziewczyny tylko niepomyślcie że przez to leże że tak szybko zaszłam w kolejną ciąże NIE poprostu ja mam problemy z szyjką i to bylo przyczyną wszesnego porodu a poprzedni lekarz tego nie niezauważył ,ale trzeba znaleść takiego dr do którego będziecie miec zaufania . ja takiego znalazłam on mnie uprzedzał że prawdopodobnie będe leżeć, ale to nic bo co sie nie robi dla naszych dodasów.
wiec trzymam kciuki i mam nadzieje że i u was niedługo pojawią sie 2-kreseczki na teście

to GRATULACJE.widze że przygotowania idą całą parą :-):-):-)

She gratuluję więc załatwionej sali, no widzisz powolutku wszystko do przodu :)

Asiu Bardzo Ci GRATULUJE!!!!! I bardzo się cieszę. Nalezy Ci się wszystkoi co najlepsze, TY wiesz o tym sama:tak::tak:

no to GRATULACJE tez i ode mnie....

Gratuluje Asiu! My mieliśmy ślub 25 października - całkiem fajna data :)) ja tak bardzo lubię jesień. Już jest po tych męczących upałach :)
Agatko - masz rację niech bierze ten ślub - nie może jej być lepiej niż nam.A po 24 października wszystko już sama będzie wiedziała (hihihi);-);-);-)

Dziękuję Dziewczyny :-)

Wiecie co jest najzabawniejsze? USC, w którym chcemy wziąść ślub jest w sąsiedztwie knajpki, w której będzie wesele. Z mapy jak oglądaliśmy wynikało, że jest to pewnien kawałek (1 przecznica dalej). Wczoraj jak dojechaliśmy na miejsce doznaliśmy szoku, bo z USC do knapki będziemy mieli DOSŁOWNIE do pokonania 11 schodków i parking, który USC dzieli z knajpką :-) Żadnej ulicy, nic... Zupełnie niezamierzone, a jak fajnie wyszło :-)

reklama
Witam was kochane
Jak zwykle było troszke do nadrobienia ale udało sie jesli komus nie odpisze wybaczcie ale troooche tego było;-)
Poza tym jestem troszke zabiegane wiec dopiero wieczorem znów do Was zajrze....

Ola81 melduje sie ....wiec listu gonczego nie wysyłaj!

Wróbelek85 heh no tak jak sie ma malenstwo to jest sie bardzo zajetym...Zapewne kolki maemu daja sie we znaki ale i to minie.
A co do tesciowej z rodzina najlepiej wyglada sie na zdjeciu nie przejmuj sie jej gadka.Najwazniejsze jest to ze ty,Artur, Igrek kochacie sie i jestescie razem najszczesliwsi - to sie liczy!!!
A z Igorkiem to wychodz moi szwagier tez ma Igorka tez sie nie dawno urodził i tez z nim wychodzi....wiec sie takimi gadkami nie przejmuj...bo przeciez t Twoj synus!!:-)

13x13 tez miałam sie zamiar wybrac na Epoke Lodowcowa moze jeszcze bede miala okazje a jak nie to bede musiala sciagnac...Co do obcego jezyka u mnie tez nie najlepiej za duzo jezykow sie uczylam i tak jakos wszystko sie pomieszało. Oj to pieknie ciagle imprezy wyjazd i jeszcze moze ....Grecja pieknie!!!
A co kupiłas mezowi?? Bo nie wiem co ja mam kupic...
Oj milo sie czyta Twoje posty:sorry2:

Gosia zapewne wystarcza dwie miesiasiaczki do staranek!!! Bede trzymała za to kciuki !

Agnieszka0240 to ty jestes opiekunka??

Sonitko mam nadzieje ze mama szybko wyzdrowieje !!! Ciesze sie ze weeked miałas udany Maz kuzynki niezle powiedzał Twojemu hehe:-)
Oj moze warto sie przejsc do lekarza na kontrole, moze nie jest najgorzej....Z całego serca zycze Ci bys jak najszybciej doczekała sie dwóch kreseczek!!!! Wiem ze Ci ciezko ale musisz walczyc i sie nie poddawac...a bedzie dobrze! Wierze ze mimo wszystko bedziesz sie usmiechac

She 1978 ojej mam nadzieje z chociaz przez weeked sobie odpoczełas? A co do czasu to sie nie martw ze wszystkim do slubu zdarzysz..... ja zdazylam to ty zapewe tez :-)Trzymam kciuki oczywiscie aby jak najmniej problemów ze zalatwianiem slubu było!!!!!
Gartuluje wybrania daty:tak:!!!! No i ci sie trafiło z knajpka hehe tak bliziutko ...fajnie

Kingus ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok :-)POgłaszcz brzusio od e-ciotki...Trzymam kciuki za wspaiala wizyte u lekarza !!!;-)

Edytko ciesze sie ze zaznaczasz swoja obecnosc mam nadzieje ze nie jestes tak bardzo zagoniona jak ostatnio i znajdujesz czas dla siebie...Podpisuje sie obiema rekami pod tym co napisałas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Karola71 tylko nie przemeczaj sie!

Gabrysiaa ciesze sie ze synus w koncu wyzdrowiał!!:-)

GosiaLew czyli jeszcze jeda miesiaczka i staranka??

Nikki ciesze sie ze u maluszka wszystko ok!!!! Gratuluje!:-)

Karola322 oj wspołczuje Ci pracujacej niedzieli!

Elfa75 no to trzymam kciuki za staranka mam nadzieje ze masz czas na jakis wypoczynek?

Alutka trzymam kciuki by maz znalazł prace!!!! I przede wszystkim za to by fasoelczka w tym roku sie pojawiła u Was!!!:-)

Syla28 trzymam kciuki !!!!! Bedzie dobrze!!!!...Wiki posiedz w brzuszku mamy jeszcze troszke!!!

Przyszła mamusia powodzenia w szukaniu pracy!!! Mam nadzieje ze szybko ja znajdziesz! A co do odchudzania....uwazaj z tym bo nie chcemy bys znikła!
:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry