• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mysle sobie ze tez chyba troszke wyjde na jakis spacerek u nas pogoda piekna sloneczko swieci trzeba korzystac:tak: w domu bałagan straszny remont w toku:baffled: ale kuchnia juz skonczona jest naprawde ładnie!:-)

reklama
Gabi, kochanie ja naprawdę Ci z góry dziękuję, odważna z Ciebie kobieta, bo ja bym chyba nie podołała tym porządkom:-)

Dziewczyny, powiedzcie raz na zawsze fajkom STOP, po co się truć, zamiast fajki jabłko, albo męża w obroty wziąść:tak::laugh2:

Edytko, pod względem sexu, to sie z Tobą zgadzam, sex jest piękny, dlatego nie chcę go niszczyć, jakimiś strasznymi staraniami, przecież nasi M to nie reproduktorzy:-) Nie wierzę w jakieś rzeczy typu trzymanie tyłka w górze przez 30 min po, nie kręci mnie to, co ma być, to będzie!

Syla, a na oparzenia słoneczne dobry jest krem Alantan Plus, lub Fenistil, fajnie chłodzą i goja stan zapalny:tak:

A ja narwałam rzodkiewek złotych i czerwonych i wieczorem zrobię z kwaśną śmietana, mniam, już nie mogę sie doczekać:-D

Hej,Allaa ja robiłam ten marker,ale dobre kilka lat temu.Wynik im niższy tym lepszy,ale norm nie pamiętam,wrzuć w gogle;-) Podwyższony również nie oznacza zaraz nowotworu,występuje przy wielu chorobach.
Nie wiem czy dobrze doczytałam (po łebkach)ale...czy ktoś tu pali:szok::szok::szok:
No dziewczyny nie załamujcie mnie:crazy: I chcecie mieć zdrowe dzieci:confused::confused::confused:
Ach słów mi brak po prostu:no: Jak zacznę rządzić to chyba wydam zakaz palenia absolutny,facetom też,przecież dziecko robi się we dwoje:crazy:
Zatkało mnie po prostu,myślałam,ze tu są poważne osoby...
Pa.

Witam,
no dobra dziewczynki przebrnęłam przez te kilkadziesiąt stron, ale dwa dni mi to zajęło i oczywiście nie zapamiętałam wszystkich pojawiających się tematów.
Fajnie tu u Was, a ja chyba też potrzebuję czasem tu zajrzeć, zwłaszcza, jak miewam gorsze dni.
Po pierwsze, ja chyba też jestem Mamą nie najmłodszą, bo córeczka urodziła mi się w prezencie na 30-te urodziny. Lekarze mi to wypomnieli, ale Ci z LUX MEDU- do d... zresztą i nie polecam. Co do nadwagi, to zostało mi jakieś 10 kg do zrzucenia, więc wyglądam też nie najlepiej jeszcze.
Olcia-dlaczegotak- nic się nie martw. Masz tylko szybko i bezboleśnie urodzić swojego Oliwierka, a potem kilogramy same spadną. W ciąży utyłam 17 kg, a do dnia dzisiejszego (niecałe 4 miesiące) ubyło mi ich 28 i piersią nie karmię. Ale gwarantować Ci mogę, że czasu na jedzenie nie będziesz miała za wiele. W dniu wyjścia ze szpitala faktycznie miałam już 10 kg mniej, a potem spadały jak szalone. Szkoda, że już przystopowały. Niestety rozstępy na biodrach mi pozostawały i niewiele na nie pomaga. Brzuch smarowałam jak głupia i nawiedzona, więc ładnie wszystko się wchłonęło, ale zpomniałam o biodrach- to teraz mam. Kurcze, tak niewiele już zostało do Twojego porodu, a ja pamiętam jak pierwszy raz rozmawiałyśmy na gg. i mnie się wtedy wydawało, że do narodzin mojej Małej jeszcze wieczność. Trzymam kciuki.
syla28- ciągle o Tobie myślę i tak mi bardzo żal, że nie udało się uratować Ali. Było tak blisko, ale chyba w tym wszystkim nie ma niczyjej winy. Przecież nie można było tego przewidzieć. Chyba rzeczywiście stres, wysiłek spowodował te skurcze i przedwczesny poród. Pamiętam też ruchy mojej Niuni i te czkawki- to takie niesamowite i jeszcze bardziej mi smutno, bo nie wyobrażam sobie bólu Twojego serduszka, tego całego porodu. Jesteś taka dzielna i masz tyle siły w sobie. I wiesz, tak sobie myślę, że skoro Wam się udało przy niej, to i jak odpoczniesz troszkę, zregeneruje się Twój organizm, znowu będziesz miała Dzidzi i tym razem je przytulisz i wytulisz za dwoje, a my tu będziemy czekać na foty tego Malucha. Wiesz, każda strata boli, na pewno- My wszystkie to wiemy, ale chyba jest jednak łatwiej potem żyć i pozbierać się, kiedy nie znało się tego uczucia, tego kontaktu z Maleństwem.
Też miałam ochotę niejednokrotnie ryczeć jak widziałam kobiety w ciąży, wózki, ale jakoś to wszytsko powoli się ułożyło. Tylko ten czas ciągnął się cholernie w nieskończoność.
Kiedyś, zaraz po poronieniu pojechałam z mężem na zakupy do jednej z Galerii. Miałam sobie poprawić nastrój. Tam jednak wózki, dzieci i kiedy zobaczyłam jakąś laskę z noworodkiem wpadłam w płacz i niemalże histerię. Mężowi udało się mnie uspokoić, ale powiedział,że już nigdzie nie będzie ze mną wychodził, bo mu głupio. Miałam tak jeszcze kilka razy, ale potem już było troszkę lepiej.
mordoklejka- dasz radę skończyć studia. Ja też właśnie skończyłam. Było ciężko, ale się udało. Teraz najgorsze, pisanie pracy i obrona. Trzymam kciuki.No i podziwiam Cię za te mebelki. Ja jeszcze teraz boję się kupować cokolwiek, a przecież muszę.
Pozdrawiam cieplutko.

allaa - tak jak Gabi powiedziała im mniejszy tym lepszy ale podwyższony nie mówi nic odrazu o raku...a jeśli jest wykryta jakaś torbiel czy zgrubienie jest to normalne że zalecają te badania na markery... więc będzie dobrze napewno

mała - poodpoczywaj na tym spacerku i wróć pełna energi do pracy..

Miruś - o tak :-D ja za byka rozpłodowego nie wychodziłam a o tym leżeniu na bodajże plecach:confused: i trzymaniu nóg w górze słyszałam :-) dla mnie sex to przyjemność, zabawa i okazanie miłości do mojego męża i niech tak zostanie..!!

Gabi - wyłączny zakaz palenia na BB ;-):-)

Ika_s - gartuluję córeczki i trzymaj kciuki za każdą z nas aby i nam się powiodło i zaglądaj do nas tak często jak czas przy dzieciaczku Ci pozwala

Buziale dziewczynki..idę poprasować...

ika_s -bardzo ci dziekuje za te słowa... pomogło..
i dziękuje Ci za tą wiare! tez w to wierze! i tylko to pomaga mi przetrwac..

no widzisz Gabi tez juz tu dzis krzyczałam na palące dziewczyny!! trzeba im o rozumu przemówić:angry:

pamiętam jak nie mogłam zajsc w ciąze to lekarz pierwsze co sie spytal czy pale i czy partner pali!
mój mąż rzucił całkowicie palenie w styczniu tego roku ze względu na ciaże..stwierdził ze nie będzie śmierdzący fajami podchodził do naszego dzieciaczka...i naprawde jestem z niego baaaardzo dumna!

własnie mi maż spryskał plecki pantenolem w spreyu, troche ulżyło! ale na solrium juz chyba nigdy nie pójde!

reklama
dziewczynki czy któras z was sie szczepiła przeciwko zapaleniu wątroby? gdzie to sie mozna zaszczepic?
bo kurde ide na ten zabieg a nie jestem zaszczepiona...
w sumie to ciąć mnie nie będą tylko wycinać to nożem elektrycznym..duzo tgo nie ma ale nie jest to ponoć przyjemne...
zaczynam sie stresowac coraz bardziej...to takie krępujące...ja to mam szczęście! dobrze ze mojemu M nie powyskakiwało bo moja kolezanka tez to miala i jej facet, to dla niego jakie to było krępujące! masakra!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry