• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

jak zwykle piszecie bez opamiętania!!!Więc znowu nie nadrobię:(

Agatka - dzidzia przecudna:):):)A wyniki moje będą dopiero w poniedziałek, też mam nadzieję, że nie będą bardzo złe!

Karola - no to super, że dziewczynka:)I że wszystko dobrze!

Kasia - czekam na wieści od Ciebie!

Jak tak czytam że już tyle zafasolkowanych, to sobie myślę, że niedługo sama zostanę!!!Za każdą z Was mocno kciuki trzymam!!!Musi być dobrze:)

Ja od dentysty wróciłam, wreszcie zrobiła mi tego zęba:)

Wiecie, a ja już tak bardzo na poważnie myślę o spełnieniu mojego marzenia..w internecie wyczytałam, że żłobka nie dam rady założyć, bo za dużo formalności itp, ale jest coś takiego jak Akademia Malucha itp..Bardzo mi się to podoba, i teraz zbieram informacje jak się za to zabrać, no i lokalu szukam!U mnie w mieście nie ma nic, dla takich mniejszych dzieciaków!!A ja po prostu KOCHAM MAŁE DZIECI!!!:-) :-) :-)

Ściskam Was mocno!

reklama
Aga34 no to niefajnie -dziewczyny pisały że na zgagę mleko i migdały są super -ja tam ssam trochę manti jak już nie daję rady -dobry jest też ponoć suchy chleb -a ogólnie musisz uważać co jesz:tak:

Ilonka26 no wierzga -ze strony na stronę tupta po brzuszku:-) mała wiercipiętka. Do pracy na 2h? opłaca się???

Wróbelek ale ten Twój szkrab już duży łoohoho 4 miesiące -to już panny będzie za niedługo przyprowadzał:-)

Karola322 ale mi lekarz też powiedział KTO na 80% więc jak na 80 to dla mnie jak na 50:-D:-D:-D:-D i dalej się nie nastawiam bo i 99 to za mało;-);-);-) dlatego czekam do usg połówkowego i wtedy jak się potwierdzi to powiem i wybierzemy imię i już będzie wiadomo jak do malucha mówić;-) cieszę się że malutka jest zdrowa jak rybka a mamie zabraniam się od dziś martwić -złe myśli sio już na dobre bo szkoda czasu

Karolcia81 to marzenia zostaw na drugie dziecko bo ja stawiam chłopaka:-) żebyś musiała marzenia realizować i na laurach nie spoczęła -to tak jedno po drugim i będzie piękna parka:tak::tak::tak:

Wiolka1982
to dawaj z tym żłobkiem bo ja do pracy wracam niedługo po porodzie więc jazda z pomysłem:tak: czekam więc do poniedziałku -i nie będzie nieźle -będzie super!!!

S robi teraz koktajl -dziewczyny jaki super
Koktajl z bananów i sharon -
Owoc sharon kosztuje 1,50-1,99zł. i jest naprawdę słodki -z bananami, kefirem i mleczkiem jak w przepisie suuuuper (nie przesadźcie z miodem bo wyjdzie ulepek):tak: i ma duuuużo witaminek więc smacznego
Dobranoc laseczki

Gdy Bog stworzyl Adama i Ewe, rzekl im:
- Mam tylko dwa prezenty. Jednym jest sztuka siusiania na
stojaco,a..... Wtedy Adam skoczyl do przodu i krzyknal:
- Ja!!! ja!!! ja!!! ja to chce ,prosze Panie, proooosze,istotnie ulatwi
mi to zycie.
Ewa sie zgodzila, mowiac ze takie rzeczy nie mialy dla niej znaczenia.
Wtedy Bog dal Adamowi prezent, a ten zaczal krzyczec z radosci.
Biegal po Rajskim Ogrodzie i obsikal wszystkie drzewa i krzaki,
biegal po plazy wysikujac rysunki na piasku....
Nie przestawal sie z tym obnosic.
Bog i Ewa obserwowali oszalalego ze szczscia mezczyzne, gdy Ewa
spytala:
- Jaki jest drugi prezent?
Bog odpowiedzial:
- Mózg Ewo, mózg......

Ostatnia edycja:
hej królewny
beta HCG 4028 mlU/ml
pęcherzyk ciążowy: ilość 1,widoczny, średnica - 9 mm

"rozbieżność między datą om a wielkością GS." nie wiem o co w tym chodzi co to jest GS?
kolejna wizyta 19.11

Ostatnia edycja:
Kasiu wow a tak po ludzku to jesteś przeszczęśliwa i wszystko jest ok? leki masz jakieś? coś tak od siebie:eek::eek::eek::eek::eek:

Agu_ska płeć można określić wcześnie (12-14tc) ale to nie jest pewne. Już na pierwszym badaniu prenatalnym lekarze potrafią określić -ale nie robią tego bo ryzyko pomyłki jest duże, a robią to tylko wtedy gdy choroba genetyczna jest przenoszona na konkretną płeć. Jeśli np. dziewczynki są obciążone chorobą w rodzinie i jest to dziewczynka -rodzice mogą jeszcze zdecydować czy ryzykują czy dziecko urodzi się chore czy zdrowe... Największą pewność daje usg połówkowe (lub w tym czasie robione prenatalne) -wcześniej to i tak zgadywanka zależna od sprzętu, oka lekarza, szczęścia w ułożeniu maluszka itp itd.

Nikki chyba miała mieć dziewczynkę -a okazało się później na usg że ma siusiaka do kolan:-p:-p:-p

Najważniejsze to nie nastawiać się tak żeby się rozczarować -dla mnie jak lekarz mówi "ale nie jestem pewien" to znaczy że nie wie:sorry::sorry::sorry: no taka już jestem. Bosze spadam już na serio:-)

PS
Agniesia82 są cudowne i tylko to od Ciebie czytam tutaj hi
Karola81 no właśnie tak jakoś medycznie...

reklama
Hej, poproszę o pomoc w interpretacji moich wyników bety - pierwszy pomiar w piątek - 1255, drugi dziś - 4104. Czy ten przyrost jest wystarczający??? Znów się zaczynam martwić :zawstydzona/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry