• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czytałam ,ze w dole brzucha cos tam ma sie poruszyc :-p a ja tu sobie mysle kiedy to u mnie sie zdarzy,bo czytalam,ze tak miedzy 15-16tyg ,ale moze i byc po 20stym tez,takze sie nie martw:-)

Jak na razie dół brzucha to mnie tylko cholernie boli , wiec pewnie gdyby były ruchy to i takbym nie poczuła.
Czasami i tylko coś skwierczy w brzuchu zupełnie tak jakbym się czegoś gazowanego opiła

reklama
Hahaha Aga dobre!!!! będziesz się mniej martwić:-D:-D:-D:-D dopiero w łeb dostaniesz:-D:-D:-D jak poczujesz to będziesz wiedziała ze to ruchy (to będzie zapewne puknięcie:tak: nie ruch a stukanie. I najprędzej leżąc na wznak i z ręką na brzuchu poczujesz). Bo w jeden dzień poczujesz i w drugi a na trzeci -cisza.... i będziesz łazić i świrować a dziecko po prostu śpi i ma w tyłku że mamusia by chciała żeby maluch poszalał... (no i ja nie powiedziałam S że już czuję bo wiedziałam że On długo nie wyczuje a teraz już na całego czuje małą bo mała na całego daje czadu)
Przygotuj się kochana że dopiero wtedy zacznie się jazda ze strachem ale namolne są nawet 3 dniowe przerwy w ruchach -Karola potwierdzi:tak:
Za dużo siedzisz widać -to bóle prędzej od kręgosłupa niż brzucha -jeśli brzucho nie jest twardy to jest super:tak: ale wstawaj częściej i chodź -no i zapytaj gina na wizycie

Ewela28 co do ruchów jest normalne ze można ich nie czuć nawet do 22tc. Ja poczułam w 18. Zależy od wagi i budowy -im dziewczyna szczuplejsza i drobniejsza tym ma szansę szybciej poczuć ALE nie ma się co stresować. Na siłę nie zmusisz siebie do czucia a dziecka do kopania. W 5 miesiącu poczujesz na pewno:tak:

Czarna ja cały czas mówię do S że małżeństwo to moi wrogowie wymyślili;-) ale gdyby było tak źle -to ludzie by drugi raz ślubów nie brali:-p

Daaa to jeszcze kajdanki do tego alkoholu:-D:-D:-D:-D a co tam -jak gwałcić to gwałcić:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
cześć
dzięki dziewczyny za postawienie do pionu, co prawda dziś zdenerwowałam się bardzo i beczałam dwa razy jak bóbr, ale to wszystko z troski o bobaska. W każdym bądź razie od 3 dni kuje mnie cewka moczowa i nie wiem czy dlatego,ze chodzę co 30 minut do wc czy cuś, ale zestresowałam się i zadzwoniłam do teściowej, oczywiście musiałam powiedzieć co i jak i załatwiła mi na jutro ginka. Tak więc mykam o 9:30 do lekarza, już mniej się boję i mam nadzieje, ze jest wszystko w porządku :) No i biorę L4, bo miałam iść jutro do pracy ale skoro zaczyna się coś dziać to nie będę ryzykować. Oczywiście dzwoniłam do pracy i oddziałowa mnie tak potraktowała, ze tylko utwierdziłam się w tym, żeby przed świętami wziąć L4.

A co do kremów ja na razie stosuję balsamy te co przed ciążą, ale dlatego że boję się nawet macać brzuszka

Pati
przykro mi, ze @ przyszedł, coś wcześnie tym razem. Ale głowa do góry kolejny miesiąc przed wami wygibasków.

She
trzymam kciuki za jutrzejszą wizytkę, chyba mamy podobne godziny :)

Ewela, Aga
spokojnie już niedługo poczujecie ruchy bobasków!!

Agatko a jak ty się czujesz??

Witam, ja tylko na chwilę, bo muszę obiadek zrobić a potem na Wigilię pracowniczą idę. U mnie zaczynają się dni płodne więc czas staranek się zaczął.:tak: Umowę już podpisałam na czas nieokreślony i mogę szaleć z P. No a mu to bardzo odpowiada:-)

reklama
Ewela ja zgadzam sie z Agatka,ze ruchy mozna poczuc nawet ok 22 tc...
O ile dobrze pamietam to ja dopiero poczulam cos po 20 tygodniu...
Tez sie naczytalam,ze wszyscy to niby czuja szybciej i bylam zmartwiona...
No,ale jak widac u kazdej kobiety to indywidualna sprawa...
Zmykam dalej sprzatac a plecy mnie dzis nachrzaniaja caly dzien...
Buziaki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry