• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

ZNALAZłAM COS NA TEMAT SZYJKI MACICY

Kobieta przeprowadza autopalpację szyjki macicy:

* raz dziennie,
* o tej samej porze,
* niekoniecznie wieczorem.

Badając szyjkę zwracamy uwagę na:

* położenie,
* konsystencje,
* rozwarcie,
* obecność śluzu.

OBSERWACJA SZYJKI MACICY

1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

Szczyt objawu szyjki jest to dzień, w którym szyjka macicy jest uniesiona najwyżej, ma najbardziej otwarte ujście zewnętrzne i jest miękka
.

reklama
I teraz się zastanawiam czy jeżeli po owulacji szyjka powinna być zamknięta to jak to jest jak się zajdzie w ciąże czy ona się zamyka czy jak?
Ja w sumie już nie powinnam mieć owulacji a moja szyjka nadal jest otwarta, ale śluzu już nie ma jakbym wyschła, ale ze 2 dni temu jeszcze było wilgotno:baffled:
Wiecie co ja nigdy tak się nie zagłębiałam w tajniki mojego organizmu żyje już tyle czasu na świecie ale o tej szyjce to przeczytałam dziś i nawet nie wiedziałam ze ona sie otwiera zamyka
Chyba ktoś tu jest zacofany

Ostatnia edycja:
dilajla co ty gadasz za głupoty w takim razie ja tez jestem zacofana nawet ine wiedziałam,że tak się dzieje a tu człowiek uczy sie całe zycie :-)
ja właśnie zajadam zielony groszek mniam mniam mam z działki przywiozła :-),
mirus ja sprzatam dzis bo jutro sie wybieramy na wycieczke edukacyjna do Biskupina hahah ostatni raz bylam tam w 1 klasie podstawowki, ale na szczescie sprzatanie juz zakonczone 37m2 łatwo ogarnąć :-)

dlaczego tak cicho sza nikomu nic nie powiemy ;-)
a pewnie , że kopie chłopak w końcu che wyjśc na ten świat ile mozna w brzuszku siedzieć jeszce troszke musisz wytrzymac :-)))

Dziewczynki, a w szczególności Edytko, no powiedzcie, ze nie jestem jednak zołza:-)

Zjadłam z wujkiem obiad, a do tego narwałam dla niego( i jego mamusi) koperku, natki pietruszki, rzodkiewek i sałaty. No to chyba nie jestem taka całkiem zła, co nie??;-)

Dilajla, jeszcze trochę i będziesz ekspertem w sprawach szyjki macicy:-D

Niusi@, ale masz fajnie, zazdroszczę Ci tego wyjazdu:tak:

Dlaczegotak, narazie sie rozciąga, ale potem bedzie płakał, i co wolisz??:-)

Mój M jeszcze nie wrócił do domu, będzie dopiero ok 21:-(

Sylwia i co tam u lekarza??

Mała, no i jak tam egzamin, bo już się denerwuję...!

Maggie, zrób sobie przerwę kobieto!!!:tak:

Cyprysiowa, Post Ptaszyna, czemu nas opuściłyście, co?? Tęsknimy za Wami, sypnijcie tu fluidkami!!!!!;-)

oj mireczka Ty to masz złote serce takie poświecenie dla wujcia :-)
mi sie jakos oczy kleją po tej burzy, ciekawe jak tam nasza dzissijesz imprezka wyplai

Mirka ja to jeszcze troche otworze poradnie ginekologiczną tylko jeszcze troche sie pomacam i już wszystko będę wiedzieć:-):rofl2::-D
A powiedz mi a ty jaką masz teraz szyjkę???:szok::rofl2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry