• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

hej Laseczki
ja w pracy od 8 siedze! mam sporo pracy ręka mnie juz boli i odcisk sie robi a mam jeszcze do podpisania i opieczętowania ok. 500 faktur, po 2 pieczatki na każdej co daje jeszcze około 1000 uderzen pieczątką!!
masakra!
o 13 koncze :-)
miłego dnia dziewczynki!

reklama
A mi dzisiaj jest tak bleeeee...
muli mnie od rana, zjadłam śniadanie, nie pomogło, wypiłam słabą rozpuszczalną kawkę, nie pomogło, napiłam się coli też nie pomogło, a do tego tak chce mi sie spać, że ledwo trzymam sie na nogach, a tu cała chałupa do posprzątania......

No i temperaturka dalej 37 st.C

W sumie to chyba na 80 % jestem w ciąży, bo normalnie aż tak źle sie nie czuję...:-):happy2:

Dziewczynki, chcę się z wami czymś podzielić:tak::-)

Zobacz załącznik 83750

To jest czterolistna koniczynka którą znalazłam jakiś miesiąc temu w moim ogródku:-)

Ostatnia edycja:
Mirka a jak to jest z tą temperaturą, bo ja zrobiłam dziś rano test, ale pokazała się tylko jedna kreska:-( ( kupiłam jakiś inny test paskowy, dziwny jakiś no ale krecha jest tylko jedna:-(:-(:-()
A temperature sobie mierze to mam 36,8
Więc jak to jest z tą temperaturą??

Dilajla, przed chwileczka czytałam, to utrzymuje się na poziomie 37 st na początku ciąży, a to przez progesteron.

"OBJAWY I PRZEBIEG
W pierwszych tygodniach ciąży zazwyczaj temperatura ciała wzrasta o ok. 0,5 stopnia. Jest to stan fizjologiczny i nie powinien wywoływać niepokoju. Utrzymująca się od momentu jajeczkowania temperatura ciała na poziomie ok. 37C – 37,5C jest jednym z objawów wczesnej ciąży. Podwyższona temperatura jest wynikiem zmian hormonalnych zachodzących w organizmie wywołanych ciążą.

Na skutek działania progesteronu podczas ciąży temperatura ciała najczęściej utrzymuje się na poziomie ok. 37C. W związku z tym, że kobieta ciężarna jest bardziej podatna na różnego rodzaju infekcje gorączka bardzo często może wiązać się z początkiem jakiejś choroby infekcyjnej tj. jak np. katar, przeziębienie, zapalenie gardła czy też innych bardziej niebezpiecznych dla kobiety ciężarnej chorób jak np. choroby wirusowe, do których niewątpliwie zalicza się popularną grypę. "

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry