• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Wróciłam właśnie od ginekologa. jako lekarz zawsze sprawdzał się rewelacyjnie, ale dziś...profilaktyki żadnej. NIC. TAK SIĘ ZDARZA. Stan techniczny dobry, dziś mam owulkę, ale to wiem , bo czuję. O dziecko mam się starać za conajmniej 6 miesięcy , bo psychika musi odpocząć. Każdy z nas ma inna psychikę, więc może moja lepiej zniesie wcześniejszą ciążę? Nie podobało mi się jego podejście. Mnóstwo pytań , zero odpowiedzi.

Ech..

U mnie mija dzisiaj 3 mies. jak dowiedziałam sie, ze moja fasolka nie żyje, i muszę Ci powiedzieć, że jestem naprawdę gotowa psychicznie na nastepna ciąże. Ja pomiędzy poronieniami miałam 7 lat przerwy i naprawdę ten strach, ze znowu pójdzie coś nie tak wcale nie zmalał, więc jak tylko wszystko po zabiegu się wygoiło lekarz kazał mi zachodzic znowu w ciążę:tak:

Witam kochane dziewczynki ja niestety dzis w domku zostalam do biskupina ie pojechalismy bo psami nie mial sie kto zajac a dzaiłaka tez nie wypaliła ale moze jutrobedzie ciekawsza pogoda to pojade na dzailke bo biskupin to juz na poniedzialek przelozylismy jak masz zwiezeta to masz klopot musimy poczekac az niania bedzie miała wolne :-D:-D:-D jescze dzis na zakupy musze jechac a sprzatac nie musze mam relax narobilam sie wczoraj dzis moge sie lenic :happy::happy::happy:
Mirus kochanie zrób ten test bi ja już sie chyba bardziej nerwuje niz Ty i dziekuję za koniczynkę
a wujcio przyjechał ????? ;-):oo::errr:
selena wydaje mi sie ze lekarz zle to ujął mi lekarka kazala czekać poł roku ale nie ze wzgledow zebym odpoczela psychicznie tylko aby macica się zregenerowała bo na ciąże to ja już jestem gotowa ale niestety nie wolno mi :-(
dilajla - kiedy milas @ ja bym poczekała jeszcze troszke nieraz testy sie myla odczekaj jeszce kilka dni :) i zobaczysz bedzie ok

Nie wiem, u mnie to mogło być związane z przesileniem wiosennym, a może też jest coś w genach, bo moja babcia też kilka razy poroniła. Ale ona tak samo jak mój lekarz powiedziała,ze po poronieniu dobrze jest zaraz znowu zajść w ciążę, bo jest większe prawdopodobieństwo donoszenia, nie wiem ile w tym prawdy, i czemu tak sie dzieje,ale u niej się to sprawdziło. Mój lekarz zaraz po drugiej@ dał nam zielone światełko i nie kazał dłużej czekać, ale co lekarz to inna opinia....

Niusi@, ja faktycznie sie nie denerwuję, wychodzę z założenia"BĘDZIE CO MA BYĆ" ostatnio to zdanie stało się moim mottem życiowym:-)

Dzwoniła do mnie moja babcia przed chwilą i wiecie, powiedziała mi, że życzy mi i mojemu M wszystkiego czego pragniemy, a przedewszystkim ..... (fasolki)..... powiedziała że my naprawdę na nią zasługujemy, Normalnie mi się łezka w oku zakręciła:tak:

Ostatnia edycja:
masz racje mirka kazdy lekaz mowi co innego jedn kaze odrazu drugi op 3 cyklach samemu juz ine wiadomo co lepsze chyba same jednak czujemy kiedy jest odpowiedni moement :)

ahhaha ale bym sie cieszyła jakbys była w ciąży ja narazie nie moge to się bedę cieszyć waszym szczęciem :-)
u was tez jest tak sennie ja wrocilam z rynku zjedlismy obiad i oczy same sie kleja moj M to sie jeszcze dzis nie obudził haha

super mireczka :-))))

Ostatnia edycja:
dokładnie tak, oni chyba, wg mnie, mówią żeby czekać, bo w razie gdyby się coś stało to miałybyśmy do nich pretensje, a przecież tyle dziewczyn nie doczekało nawet pierwszej@ i mają zdrowe dzieci...

reklama
ze mna lezala dziewczyna ktora po poronieniu po miesiacu zaszal wkolejna ciaze ale poronila w 7tc i potem powiedziala ze nie bedzie sie strac na sile i chyba po 3 miesiaccha zaszla i jak narazie jest ok jak byla w szpitalu bylka w 11tc jest na zastrzykach ale uniej moze byc przyczyna stres bo strasznie sie denerwowala biedna

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry