o matko znowu sie rozpisaly, a ja dalej szukam przepisow zeby moj mial po pierwsze 26dni urlopu a po drugie zeby mu ta prace za granica wliczyli do emerytury itd... unia unią ale jak widac Polskie urzędy chyba dalej nie wiedzą ze nasz kraj tez jest w Uni... masakra ale bedzie sie ziemia trzesła w urzedzie pracy i w Zusie za złe poinformowanie nas przez co zasilku adam nie dostal...
fajna pusia :-) super zwierzaczek hihi
aga34 jak ty potem wyłapujesz te wszystkie stworki, moja jedna kosia jest tak strachliwa ze jak sie przestraszy jakiegos chałasu to sie wcisnie gdzies i nie ma szans jej wyciagnac dopuki sie nie uspokoi i sama nie wyjdzie a to czasem trwa godzinami... ona taka jest od urodzenia-mała ciamajda urodzila sie najmniejsza jak zaczela wychodzic to lapke skrecila lekko ( nie wiem jakim cudem bo cala klatka byla wylozona sciereczkami zeby nie pospadaly z pieter i nie mialy szans tego pozrywac) zawsze do jedzenia dostawala sie ostatnia i musialam jej dawac osobno papu bo by sobie nie pojadla a teraz to taka panikara ze szok, jej mamcia to jej przeciwienstwo calkiem inny charakterek jak widzi kota to tupie, piszczy a raczej warczy a jak kot nos przylozy do klatki zeby ja powachac to zostanie ugryziony i krew sie leje

wiec kot sie nie zbliza za bardzo ( stoi pol metra od klatki i sie gapi).. dobra to tyle o moich stworkach :-) ja uwielbiam zwierzeta ale i tak mysle ze 90% sklepow zoologicznych powinny byc zamkniete za zle warunki dla zwierzat - ciasne klatki, zly pokarm itd(aga do ciebie nie pije :-) ) jakbyscie widzieli sklep zoologiczny w irlandii to by wam oczy wyszly na wierzch tam zwierzaczki mialy swoje krolestwo, normalnie werze mialy dzungle koszatniczki i inne gryzonie mialy super tunele z pni drzew i rozne norki, wszystkie klatki byly mega wielkie i fajnie sie patrzylo jak sie zwierzaczki bawia bo zabawek tez mialy nie malo. byly oddzielne pomieszczenia dla gadow, ptakow i gryzoni i jak ktos chcial cos kupic to tylko wtedy byl tam wpuszczany wiec zwierzaczki mialy spokoj bo sie je ogladalo przez wielkie szyby jak w zoo :-) takie sklepy mi sie podobaja.
dobra uciekam dalej szukac tych przepisow