• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lena ja jestem najlepszy rocznik:-) tez 77:-)
daa no to skoro do przedszkola nie chodzilas to cytomegalii nie masz bo tam to sie z reguly lapie a co do toxo to jak juz raz tu pisalam moj gin powiedzial ze nie taki kot straszny jak go maluja i ze duzo wieksze zagrozenie zlapania toxo jest od zle umytych warzyw na ktorych moga byc odchody kota

reklama
Z kotami, to wiem, ze to taki przesadzanie. Bardziej chodzi mi o to, ze te koty, z którymi ja się stykam do tych higienicznych nie należą :sorry2::sorry2:
Warunki w domu babci mojego M. też :-p:-p

A co do cytomegalii, to obawiałam się, że mogę ją mieć, bo pracowałam z dziećmi :sorry2::sorry2::sorry2:

daa z jednej strony szkoda ze nie przechodzilas bo bylabys bezpieczna teraz majac przeciwciala, no i musisz uwazac tylko nie wiem jak bo sama nie przechodzilam ani tego ani tego.

a jak zwierze zadbane, szczepione, odrobaczane, myte to nie zagraza ludziom zarazenie :-) wiec bez obaw, ale za to surowe mieso np tatar, nie myte owoce, warzywa, niepasteryzowane mleko juz moga zagrozic....

reklama
czesc dziewczynki,

co do toxo to, zeby zarazic się od zwierząt trzebaby dotknąc ich kupki (pod warunkiem, że zwierze jest nosicielem), nie umyć rąk i pach je do buzi :-D . także ten sposób zostawiam osobom lubiącym ekstremalne wyzwania :-p:-D . Zarażenie się od zwierząt domowych to około 10 % zakażeń ... reszta to jak pisała Pati surowe mięso, niemyte warzywa itd.

pozdrawiam :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry