• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

oj, juz sie poprawiam jedne byly z mieskiem, drugie z kapusta i grzybami, a trzecie z bialym serem(tez nie jadłam, nie zdazylam sprobowac) z tymi pasztecikami to poszlam na latwizne, bo pod domem mam sklep z garmażem,gdzie dzien wczesniej mozna zamowic wszystko co sie chce(od miesa w galarecie do wszystkich salatek i ciast) wiec zamowilam, a w domku tylko podgrzalam

reklama
oczywiscie tak jak mowi modroklejka, roznego rodzaju sosy tez sie sprawdzaja.
Zrobilam tez salatki, ale prawie wszystkie zostały:-(
U nas byla wodeczka wiec kobietki pily drinki a mezczyzni, jak to oni, z kieliszka.

alla, sorki to ja źle przeczytałam, ja to chyba poproszę mamę, żeby mi takich pasztecików upiekła, M to mi da poplić jak wyskoczę z pomysłem zakupu gotowych dań. Chociaż jak pomyślę, że mamy robić dwie takie imprezy to już mnie głowa boli, jedną robimy dla rodziny, najpierw żeby nie poczuli że sa dla nas mało ważni, a drugą dla znajomych. Chyba nie powiino się lączyć rodziny i znajomych, niektórzy to mają taki swój sposób bycia, ktoś z rodziny mógłby tego nie zrozumieć...

alla z tymi sałatkami to róznie bywa, ja chyba zrobię mizerię i sałatkę grecką... powinno wystraczyć

udało mi sie dorwać na chwilę do kompa!!!
mój M ma urlop i jestem bez szans, dzięki za zaproszenia do N-K, jak tylko powyganiam wszystkich z domu to tez sie tam zadomowię.
buziaczki dla wszystkich bo znowu cały dzień mnie nie będzie- jadę do moich rodziców, mają staw więc bedę łowić rybki:-)
produkujcie przepisy- kuchara ze mnie kiepska więc każdy pomysł dla mnie jest jak znalazł;-)

Witam dziewczynki wczoraj nie udało mi się zajrzeć do was bo było już późno
dziś wpadałam tylko się przywitać i zarz zmykam szykować się do pracy
POZDRAWIAM WSZYSTKIE ANIOłKOWE MAMUSIE
mirka zrób ten teścior bo sama ci go przywioze :-)))))))))))))))

guśka odnośnie parapetówki to tak jak pisała mordoklejka wszystko co małe, u mnie sprawdziły sie małe kanapczeki, koreczki wszelkiego rodzaju i robiłam jeszcze malutkie klopsiki z pieczarkami sałatek nie polecam bo u mnie zostały;/
jeśli bedziesz miała wódeczke to podaj tez jakieś wędlinki do zakąski panowie przepadaja za kiełbaskami :-)

a teraz juz zmykam i dzis juz mnie chyba nie bedzie bo jak wroce z pracy to bedzie pozno 3majcie mocno kciuki troszke sie denerwuje tak dawno mnie tam nie bylo:-(

Ja polecam skrzydełka w miodzie, są pycha, u mnie wszyscy się zajadali. Na parapetówie było 16 osób, a z dwóch kg skrzydełek zostały 2 sztuki:tak::-)

Skrzydełka myjemy i osuszamy. Do miseczki wlewamy ok pół szkl oleju, do tego wyciskamy całą cytrynkę, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i jakieś dwie łyżki miodu. Skrzydełka obtaczamy w tej marynacie i odstawiamy na jakieś 12h,od czasu do czasu mieszamy, po tym czasie smażymy w głębokim tłuszczu. Po upieczeniu wyglądają, jakby się trochę przypaliły, ale to dlatego, ze miodzik się skarmelizował:-)

Niusi@, delikatny uśmiech na twarz i będzie ok, nic się nie martw, im napewno też będzie na początku jakoś nijako, ale za chwile wszystko minie i będzie tak jak wcześniej! 3mam kciuki!!!!:tak:

Guska, sliczne zdjęcie na NK:tak::-)

Ostatnia edycja:
reklama
Niusi trzymaj się!
Zgadzam się z Miroslavą że najtrudniejszy początek i reszta nie będzie wiedziała jak się zachować....
ale idziemy wszystkie do przodu... a praca to tylko praca... najważniejsi są najbliżsi...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry