• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

witam laseczki
Tylko na chwileczke wpadłam zeby sie przywitac;-)
WIeczorkiem posiedze z Wami
Przyjaciólka była i juz pojechała gadałysmy cała noc wiec dzisiaj jestem nie do zycia
Pozdrawiam Was wszystkie buziaczki

reklama
Marlena masz dzisiaj urodzinki:confused: Jak tak to wszystkiego naj naj i fasolki malutkiej :tak::tak::tak:
W ogóle to witam.Przegoniliśmy dziś trochę rybek w jeziorze:-) Teraz dziecię padło,a ja lecę do zajęć gospodarskich.Paaaaaaaaaaaaaaaaa.

Co do płci,to wg wszystkich tabel,kalendarzy,wróżb i nawet objawów ciąży to mój Misiek powinien być dziewczynką.Także;-);-);-)

A to tak do poczytania:-)
"Aby określić dni płodne, konieczna będzie obserwacja Pani organizmu. Samo obliczanie może być nieprecyzyjne, gdyż obrazuje jedynie średnią statystyczną, a niekoniecznie musi pasować do Pani sytuacji. Generalnie chodzi o to, żeby ustalić, kiedy ma Pani owulację. Dni płodne to 3 do 5 dni przed owulacją i 1 dzień po. Należy rozpocząć od pomiaru temperatury od 1. dnia po miesiączce codziennie rano o stałej porze w pochwie albo odbycie, używając termometru rtęciowego. Dobrze jest wyniki zaznaczać na wykresie. W pierwszej fazie cyklu (czyli przed owulacją) temperatura przybiera niższe wartości niż w drugiej (poowulacyjnej). Bezpośrednio przed owulacją obniża się jeszcze nieznacznie, by w dniu po owulacji podnieść się o minimum 0,3 stopnia ( czyli 3 kreski) w stosunku do poprzedniego dnia. Po owulacji utrzymuje się podwyższona temperatura i dopiero dzień przed wystąpieniem miesiączki obniża się. Oczywiście taki wykres otrzymujemy, gdy nie było żadnych zakłóceń temperatury, spowodowanych np. infekcją. Jeżeli w danym cyklu zaszłaby Pani w ciążę, oczywiście nie będzie obniżenia temperatury przed miesiączką, ale w dalszym ciągu będzie ona podwyższona. Drugi objaw, który bierzemy pod uwagę, to wygląd śluzu w pochwie. W okresie niepłodnym jest on gęsty, lepki, biały, zbity. Gdy rozpoczną się dni płodne, śluz stanie się przezroczysty, ciągnący, przypominający białko jaja kurzego. A po owulacji, znów przybiera postać śluzu niepłodnego. Owulacja na ogół występuje tego dnia, który jest ostatnim ze śluzem płodnym. I trzeci objaw: położenie i konsystencja szyjki macicy. Po miesiączce jest na ogól dość twarda, nisko położona, a potem stopniowo staje się bardziej miękka i unosi się coraz wyżej, a po owulacji znów staje się stopniowo bardziej twarda i niżej położona. Owulacja ma miejsce w dniu, gdy szyjka jest najbardziej miękka i najwyżej położona."

Marzenko jakby nie czytać ze suwaczka dzisiaj faktycznie co możemy Ci złożyć to życzenia urodzinkowe!!! Wszystkiego naj, naj ...naj pociechy z mężusia, i synka, owocnego staranka i zdrowego dzidziusia!!!!!!!!

Mikuś? Gdzie jesteś kochana?

Agula Irl mówiłam wczoraj nie siedź na NK tylko na BB :laugh2::-p czekałam na Ciebie ale po Tobie nie było ani widu ani słychu :-)

Gabi bawisz się na placu zabaw? a co lubisz najbardziej? :-D;-)

Madziu dopiero zaczeliście działać, będzie dobrze tylko bierzcie z przytulanek więcej radości a mniej myśli o fasolce... UDA SIĘ W NASTĘPNYM CYKLU!!! I jak była na extreme?

Slywia - tylko nie baraszkować za dużo bo na świeżym powietrzu zmaga się ochota na sex :-);-) P.S, Superowego wypadu pod namiot

dilajla - dziewczynkę? trzeba faktycznie naszej Aguli popytać (albo jej męza) co zrobić by zrobić ładne i zdrowe dziewczynki :-D:szok:

Agula AJ - więc jak najmniej obowiązków Ci życzę...i uadnego dnia..a raczej już popołudnia

szafirek - I Tobie udanego dnia życzę!!!

allaa - dobrze że wyniki lepsze, oby tak dalej!!! Może wkońcu zjecie coś lepszego ;-) ojjj znam ten ból :-)

niusi@ czekamy na Ciebie dzisiaj wieczorkiem i oby w pracy dzisiaj było mniej dołków jak wczoraj!!!!

guska - jak krótko się spało trzeba wcześniej chodzić spać;-):-) wiem co znaczy jak noc wydaje się za krótka??

Kto ma jakiś pomysł na dłuższy sen w nocy?? (Tylko bez odpowiedzi w stylu :-) mniej sexu ;-):laugh2:)

reklama
Angelo (Selenko) gdzie się podziewasz? NIc nie dajesz znaków życia??? Prosze odezwij się!!!

Marzenko - jeszcze wierszyk " nie mam kwiatów ani róż ale piosenkę zaśpiewam Ci już":sorry2::-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry