reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karolcia, ten luzik jest bezcenny jesli Cie na niego stac. Tak trzymaj!
Poroniona, poczta jak widze sie postarala. Mam nadzieje ze paputki spelnia Twoje oczekiwania.
Shehzadi, staram sie. Wychodzi roznie. Wczoraj wybylam z domu na wiekszosc dnia wiec mialam lage na wszystko, dzis jest spokoj.
IZW, kolejnosc dzialan jak widze macie prawidlowa - najpierw narzedzie pracy, potem pokoik dla jej efektow. Zadowolenia z nowego kopulodromu zycze!:-D O, Tobie tez doszly! Jak milo! I ciesze sie, ze sie podobaja. Mnie takie dzieciece roznosci dawaly radosc bo byly jakims swiatelkiem nadziei. No, bezposrednio po poronieniu stawaly sie katem, ale to chyba normalne. Natomiast juz we wczesnej ciazy sa radoscia - lubie zagladac do pudla z ubrankami, ogladac te malusienkie ciuszki, robic cos dla dziecka i wyobrazac sobie jak bedzie w tym wygladalo. Na etapie staranek nie kupowalam, ale to na rozsadek - przeciez jakbym sie rozpedzila to kto by mnie wyhamowal? Kaska sie nie przejmuj, nie ma pospiechu.
Aga_cina, od wczoraj luz. NIe wiem kto i co im zrobil, ale pozakopywali te swoje smrody. Normalnie nie ma na wierzchu smieci. Czyli moge spokojnie zabrac sie za usuniecie wyrosnietych w szczelinach wylewki chwastow u siebie, bez ryzyka porzygania sie jak wietrzyk od sasiada zawieje. Absolutnie bosko. Nie, nie wychodzilam do niej i nie zamierzam wychodzic. Ja z ta pania moge rozmawiac wylacznie za posrednictwem policji i nie jest to moj kaprys, a wyrazne zalecenie policji wlasnie.

reklama
IZW chyba mnie nie zrozumiałaś. Ładowanie akumulatorów jest wtedy, kiedy można oderwać się od codziennych smutków i trochę zaszaleć. Nie chodzi o picie alkoholu. Ja z moim M byliśmy najtrzeźwiejszymi osobnikami na całym zlocie, bo tam nie nocowaliśmy i wracaliśmy nocą na motorku. Kierowca musi być trzeźwy i pasażer raczej też, żeby się gdzieś nie majtnął z motocykla :) Można się wspaniale bawić bez procentów! Pozdrowionka

ok zupka jarzynkowa dochodzi do siebie
hehe ziółko to z nadmiaru postów mi sie pokićkałao z anulka16 :D hehe no ale nic :D hehe
no kłaczek nie moge sie napatrzec, ale musze schować zanim M przyopełznie do domu :D przesliczne są no masz kobitko złote rączki :D
ja na chwilke zmykam pomyć gary itp jeszcze pewnie zajrzę dzisiaj :D

ale mam dziś huśtawkę wszystko na raz ale wiecej radości niż smutku :D
jestem pokręcona dziś na maxa

IZW nic nie szkodzi :) Mnie się też czasami miesza. Ale pozytywny zakręt nigdy nie jest zły. Zrobiłaś mi smaka tą zupką.

Witajcie,
wpadłam tylko napisać, że za każdą trzymam kciuki, najmocniej, jak potrafię!!!
Dziewczyny...skoro mi się udało, to i WAM się wszystkim uda!!!!!
Siły dużo życzę i wysyłam pozytywne fluidy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zjola, pasazer na motocyklu ma byc trzezwy i w razie kontroli on tez dmucha! To taka smiesznostka.
IZW, ja sie bardzo ciesze ze Ci sie podobaja. Bardzo bardzo.

Zmykam obiad konczyc. Rosiolek sie dogotowuje, ze topielca obiore miesko, udusze w jarzynkach i bedzie mniamusne drugie danie. Tyle ze moj osiel kochany kazal sobie do tego ziemniaki (kartoflozerca zdeklarowany) a mnie tu pasuje ryzyk. Nie zeby jakies chinskie sentymenty, ale...;-)

Mam pytanie czy kos wie jak dlugo po poronieniu w 18 tygodniu nalezy wstrzymac sie od sexu?
I jak szybko mozna starac sie o kolejna ciaze bez ryzyka?
Czy robia jakies specjalne badania/jesli nie to jakie powinnam zrobi?
Odeszly mi wody w 18 tygodniu mimo ze ciaza przebiegala idealnie do tego momentu.

martyna 81...poczekaj z sexem chociaż do pierwszej miesiączki... wiadomo, że macica musi sie obkurczyć i wszystko tam zagoić i unormować... mnie już 2 miesiąc się goi i jeszcze dupaa z tego;/ ale każdy jest indywidualny... więc czekaj cierpliwie... a jak już wszystko będzie ok to po ok. 3 miesiącach lekarze mówią, że można się starać o bobolka... tylko pamietaj że zajść można już po pierwszym okresie, więc się trzeba zabezpieczać:)
aczkolwiek może najpierw poznaj powody porodu.... boo ja jestem w podobnej sytuacji, ale powodu nie znam do dziś... i wolę nie ryzykować po 3 miesiącach... rozsądek mi podpowiada żeby chociaż z 6 miesięcy poczekać z kolejną ciążą...
musisz przedewszystkim zrobić usg czy macica się obkurczyła i czy nie pozostało resztek po ciąży... zrób może badania na tarczyce, posiew z pochwy czy aby nie było i nie ma infekcji, toksoplazmoze miałaś wykluczoną? najlepiej wejdz na watek badania po poronieniu.. tam wszystko jest...
podsumuję, bo chyba strasznie dziś zawile napisałam, jakaś jestem dziś............ehh ......
więc sex po 1 okresie, ciąża po 3 miesiącach jeśli bedzie wszystko ok... badania poczytaj na tamtym wątku

[*] dla Twojego aniołka..

Ostatnia edycja:
Mamy kolejny bb-cud dzieciaczka!

Karolcia81 - trzymam kciuki! Czekam na fotki, bo te z zeszłego roku oczywiście pamiętam, zeszłoroczne widoki - ach, ciekawe jakie tegoroczne widoczki będą.
Martyynaa81 - nie wiem czy jest powiedziane jak długo nie seksik, na pewno macica musi się obkurczyć i wszystko tam musi wrócić do normy. Kiedy masz kontrolę u lekarza?
Zjola - my teraz na 4 dni pędzimy na zlot Audi :)

Ku&wa muchy mnie wykończą? Jak je wykurzyć nie używając chemii przy Adziku, chyba te bleeee lepy będę musiała kupić.

reklama
Lilijko tak Cię będę nazywać:) najlepiej bij te muchorobale - najskuteczniejszy środek:) no bo inaczej co... tylko śmierdzące preparaty...;/
a wiesz nie możesz zamontować w oknach tych siateczek przeciw robalom?? wtedy nawet komar nie wpadnie, a koszta są nie wielkie....

kłakolku mój też jest kartoflozerca i padlinożerca;) bez kartofelów i mięcha to nie obiad............ a wyżywić te 102 kg to porażka;/
lepiej ich ubierać niż karmić.....;)

byłam dziś na cmentarzu i jestem zbulwersowana!! wycinają drzewa ok... ale jak?? wszystkie gałęzie spadają na groby... w przeciągu dosłownie 5 minut potłukły te gałęziory chyba z 10 zniczów na grobach... ja przepraszam bardzo, taka ich praca, ale jakieś zasady ci ludzie chyba mają? skoro wiedzą że na dany grób spadnie w trakcie cięcia mega konar to niech dziady chociaż zdejmią znicze i postawią gdzieś obok, czy na sąsiednim grobie... a nie tłuką i niszczą!! normalnie wandalizm!! ja mam u maluchów na prawdę piękne kwiaty i znicze i gigurki i jeśli chociaż jednej z nich się coś stanie to nie podaruje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
dlatego wybiorę się znów wieczorem sprawdzić!!!!

mam lenia i nic mi się nie chce!! deszcz pada cały dzień... zimno jest!!

mam okes... masakrra, a w środę mam usg... ale huk pójdę, bo jeszcze po zabiegu nie miałam żadnego usg;/

Do góry