reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Powiem Wam, że się naczytałam o zakrzepach i innych takich i się zastanawiam czy teraz jak jestem w ciąży nie porobić sobie tych badań. Nie przeżyłabym straty na tym etapie na którym już jestem... Na krzepliwość krwi robi się APTT?
Co do wagi to jak czytam, to wy wszystkie sucharki jesteście :p Ja mam 170 cm wzrostu i średnio ważyłam 62 -63 kg, po skoku tarczycy waga poszła w górę do 67, mimo regularnego chodzenia na basen przed ciążą zrzuciłam tylko 1,5 kg

@Baslan przy takim wzroście to nie jest jakaś zła waga :) o krzepliwości krwi mówi wiele badań , ja wiem o mutacjach genu gdzie nie raz wychodzi trombofilia wrodzona , tak samo poziom homocysteiny jak jest ponad normę jest niebezpieczny , antykoagulant tocznia , na necie znalazłam :
  • Czas kaolinowo-kefalinowy (APTT)
  • Czas protrombinowy (tromboplastynowy, PT)
  • Czas trombinowy (TT)
  • Stężenie fibrynogenu i D-dimerów
Co więcej dziewczyny podpowiedzą :) a Ty bierzesz zastrzyki ?

Ostatnia edycja:
@roxie123 Nic nie wiem żeby można było przedawkowac. @Baslan nie wiem czy jak zrobisz teraz te badania będą wiarygodne.... W ciąży wyniki te dotyczące wskaźników są często ponad normę i jest to w ciąży naturalne. Ja np. I ATPP i fintynogen mam poza wszelkimi normami pomimo brania zastrzykow...

A w kwestii wagi.... Dziewczyny proszę Was... Ja mam 168 cm i ciążę zaczynałam z wagą 90 kg.... Fakt że teraz 5,5 kg w ciąży schudłam ale nie piszcie mi ze jesteście grube ok :-p nie kazy może być i czuje się Dobrze jako szczupły ;-) ja nigdy nie zaszłam poniżej 75 kg już w 'dorosłym' zyciu. Ale planuje wrócić właśnie do tej wagi 75 po porodzie ;-)

@agatush nie zawsze jest tak jakby się chciało , ja miałam odwrotnie zawsze wyglądałam jak suchar łopatki mi sterczały ważyłam 45kg i chciałam być grubsza mieć boczki ale sie nie dało , a teraz odkąd mam problem z tarczycą i po 2 ciążach mimo że nie zakończyły się dobrze hormony powariowały i w ciągu pół roku przytyłam do 52 i teraz zaczełam wygladać normalnie :) więc to działa w dwie strony jedni chca schudnac inni przytyć :) czasami waga tez nie równa się wglądowi moja koleżanka waży ponad 80kg a wcale tego tak po niej nie widać po prostu ma b.duży biust i ciężkie kości jak to się mówi ale przy takiej wadze nie wygląda grubo :) wiele zależy od wieku od hormonów , przebytych chorób :)
Na pewno wrócisz do swojej wagi i to bez żadnego problemu , jak zaczniesz wstawać w nocy do bobaska , a później będziesz biegać za nim po całym domu :D :)

@funia26 no na Twoim miejscu bym poszukała innego lekarza , ja zmieniłam teraz na tego i zobaczymy czy się popisze , kwasu zwykłego nie bierz kup sobie ten solgaru :) a jeszcze takie pytanko w którym dc najlepiej badać progesteron ?
@Kwiatuszekk23 jaką masz mutacje ? i zastrzyki to są te przeciwzakrzepowe ?
@Katarina91 oj chciałabym mieć taką jak Ty :) hm u mnie nie ma normy z kwasu foliowego pisze tylko ze norma to > 5,38 dziwne ...
@mfifi04 super ! :)
Kochana musze znalesc wynik zebym Ci napisala jaka mam mutacje :) bo nie pamietam :p
Tak to sa zastrzyki przeciwzakrzepowe.

@Paula Ty gruba blagam Cie ?masz 1 cm wzrostu wiecej niz ja i podobna wage ,a mi kazdy mowi ,ze jestem za chuda choc ja tak nie uwazam[emoji4]
Moim zdaniem kazdy poprostu musi czuc sie dobrze w swojej skorze i tyle[emoji4]nie wazne ile sie wazy[emoji4]

@agatush wiedzialam ,ze podasz mi ta firme[emoji12]zanim odczytalam zaczelam szperac i ja znalazlam i co sie okazalo ???mieszkam obok hahahah,ciekawe czy mozna odbierac osobiscie[emoji4]
Dobrze,ze nie trzeba rezygnowac z nabialu[emoji4]
Ps przez Ciebie moja droga zjadlam wczoraj bezglutenowego snickersa i bounty[emoji12]

@Roxie Ty sie nic nie boj,choc wiadomo ,ze to zrozumiale[emoji4]ale wynik na pewno bedzie w porzadku a to najwazniejsze.

@Baslan ja ze wzgledu na mthfr i pai-1.
A wiecie ,ze ja robilam appt i czas potrombinowy ,kefalinowy i wyszlo mi w normie w marcu a mam mutacje,wiec jakby chyba trzeba zeobic komplet badan zeby miec pewnosc.

@zosiak mezczyzni czasem tak maja ,ze sie wycofuja.
Moze uda sie ominac szczepienia,bo raz ,ze drogie a dwa nie wiem czy sa jakies skutki uboczne?
Musicie byc oboje gotowi na starania[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Paula Ty gruba blagam Cie ?masz 1 cm wzrostu wiecej niz ja i podobna wage ,a mi kazdy mowi ,ze jestem za chuda choc ja tak nie uwazam[emoji4]
Moim zdaniem kazdy poprostu musi czuc sie dobrze w swojej skorze i tyle[emoji4]nie wazne ile sie wazy[emoji4]

@agatush wiedzialam ,ze podasz mi ta firme[emoji12]zanim odczytalam zaczelam szperac i ja znalazlam i co sie okazalo ???mieszkam obok hahahah,ciekawe czy mozna odbierac osobiscie[emoji4]
Dobrze,ze nie trzeba rezygnowac z nabialu[emoji4]
Ps przez Ciebie moja droga zjadlam wczoraj bezglutenowego snickersa i bounty[emoji12]

@Roxie Ty sie nic nie boj,choc wiadomo ,ze to zrozumiale[emoji4]ale wynik na pewno bedzie w porzadku a to najwazniejsze.

@Baslan ja ze wzgledu na mthfr i pai-1.
A wiecie ,ze ja robilam appt i czas potrombinowy ,kefalinowy i wyszlo mi w normie w marcu a mam mutacje,wiec jakby chyba trzeba zeobic komplet badan zeby miec pewnosc.

@zosiak mezczyzni czasem tak maja ,ze sie wycofuja.
Moze uda sie ominac szczepienia,bo raz ,ze drogie a dwa nie wiem czy sa jakies skutki uboczne?
Musicie byc oboje gotowi na starania[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Z tego co wiem można odbierać osobiście :-) to powiem Ci ze masz ekstra ułatwienie :-) raz nie zawsze z tymi słodyczami ;-)

@roxie123 ja podobno też nie wyglądam na tyle na ile waze. Mój M jak mu powiedziałam ile po 1 wizycie to powiedział że nie wierzy mi więc masz rację dużo zależy od budowy ciała od koscca... ;-) i znam też takie dziewczyny które chciały zawsze przytyć - rozumiem ich dylemat naprawdę :-*

reklama
Do góry