reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kurczę, ale ten mój mąż testuje moją cierpliwość. No poziom mistrzowski osiągnął. Ma trochę gderliwą babcię (ale nie jest jeszcze taka tragiczna) i ostatnio poprosiła mnie o klej dwuskladnikowy na ,,p,,. No to jej kupiłam wczoraj. Dzisiaj mąż pojechał po jakieś narzędziowe zakupy i poprosiłam żeby jej ten klej zawiózł po drodze. Ja gotuję rosół dla niego(sama nie cierpię). Nie weźmie, bo nie będzie z tą jędzą gadał. No przecież nie musi. Może dać jej klej i wyjść. Nie. No to niech zrobi to dla mnie, bo ja o to bardzo proszę. Nie. Nie. Nie. Babcia jest głupia.Ugh. Już nic nie mowiłam, najwyżej jutro podrzucimy po kosciele. Może w kazaniu bedzie coś o miłosierdziu dla wrogów. Wyszedł do samochodu. Ja łazienkę ogarniać. Nagle słyszę:tup,tup,tup.skrzypniecie drzwi, tup,tup,tup.Wychylam głowę. Klej zniknął z szafki. No, jeszcze chyba będą z niego ludzie.

Może to był odwet za pomoc przy krzyżówce rano.
M:żona goryla.
Ja:Iwona.

Ivvonka :D haha z ta zona goryla to niezle [emoji23]
Faceci to uparte stworzenia z innej planety. Tego nie ogarniesz co im w glowach siedzi. A mowia ze by jestetsmy skomplikowane

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

@Olasec bardzo dobrze sobie radzi,nie chce wspolczucia i nie zamierza rozpamietywac ,chyba wie co ja przeszlam przez swoje podejscie...
Bedzie przynajmniej zdrowsza psychicznie[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 albo jeszcze jest w szoku i dopiero po czasie dojdzie do niej co tak naprawdę się stało :( Ja poronienie przeżyłam bardzo dobrze, nawet jedna łza mi nie poleciała, doszło do mnie co się stało dopiero na drugi dzień jak zobaczyłam u ginekologa na USG że brzuch jest pusty i faktycznie dzidzi już tam nie ma. Wtedy się poczułam jakbym dostała młotkiem w łeb i dotarło w końcu co się stało. Kurde ale to jest straszne, szkoda że tak dużo kobiet musi to przechodzić :( Mam nadzieję że Twoja koleżanka faktycznie podejdzie do tego racjonalnie i uda jej się nie rozpaczać.

a @Funia90 jeszcze się Ciebie coś zapytam, bo Ty masz te same mutacje co ja i z tego co czytałam to Ty od razu brałaś Clexane? Bo mi genetyczka powiedziała że nie ma takiej potrzeb tylko jak się dowiem o ciąży to w 4-5 tygodniu ciąży mam zrobić sobie D-dimery z krwi i jeżeli one będą wysokie czyli ponad 1500 to dopiero wtedy włączyć Clexane. Tak samo mam nie brać acardu. Jedyne co, to tak jak Ty mam brać prenatal Uno i to powinno obniżyć homocysteinę poniżej 8 (ja mam 9,97), bo babka mówiła że najważniejsze to właśnie trzymać homocyteinę na odpowiednim poziomie. Ogólnie babka gadała z sensem ale tak się właśnie zastanawiam że i Ty i @roxie123 bierzecie acard i clexane od razu więc już sam nie wiem :( możesz po krótce opisać co Ci ta genetyk mówiła i dlaczego dała Ci takie zalecenia?

Ostatnia edycja:
reklama
@Funia90 tak, jego. Moje babcie już się na chmurce wygrzewają. Ciekawe czy się nie kłócą, bo za bardzo to się nie lubiły mam wrażenie. Pewnie jedna spycha drugą. ;)

@Olasec, no przyznam, że trochę pokręceni jesteśmy. Strach pomyśleć jakie dziecko wyjdzie z tej namieszanki.

@zosiak, a-psik stąd...w ramiona męża.

Do góry