reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny mam już wyniki na stronie diagnostyki .. chyba nie jest ciekawie ... wydaje mi się ze mam ten zespół antyfosfolipidowy:(:o
Wrzucę wam tu zdjęcie ... może napiszecie jak wam wyszły wyniki jak robiłyście te badania ?
Wynik i tak podany jest ujemny.
Może dziewczyny coś się wypowiedza.

reklama
@coco07 z tego co się orientuję to LA 1 wskaznik krzepnięcia i nie mieści się w normie za szybko krzepnie tak na chłopski rozum. Ale poprawcie mnie jeśli się mylę

Najważniejsze jest, że APPT po korekcji z wynikiem LA jest w normie - tzn. że jest ok. Według mojej wiedzy ten wynik oznacza brak charakterystycznych dla tocznia przeciwciał.

edit. A nie masz norm dla p/c przeciw kardiolipinie?

Ostatnia edycja:
@gigi Ja robilam cytomegalie z krwi a ueraplazme mykoplazme i chalmydie z wymazu ta metda pcr czy jakos tak. Podobno najtaniej wychodzi w alabie ale musi ci to jakis ginekolog pobrac.

@Malaga00 bardzo mi przykro :( z doswiadczenia powiem, ze zlosc na lekarzy, rozpamietywanie, analizowanie kto zrobil blad itp nie pomoze :( pogadaj z psychologiem. (Znalazlas jakiegos sprawdzonego??) Wiem, ze to trudne ale trzeba zaakceptowac to co sie stalo, pogodzic z tym, i zyc ze swiadomoscia ze ty ze swojej strony zrobiłaś wszystko co moglas najlepiej.. a zeby zyc dalej trzeba sobie to w glowie ulozyc... i w kolejnej ciazy znalezc zaufanego lekarza.. tyle mozemy.. :( trzymaj sie kochana :*
To czy pozwiesz lekarke to Wasza prywatna sprawa. Ale pamiętaj, zrob tak zebys dalej mogla zyc i dojsc do siebie ;*

@coco07 ja nie wiem czy heparyna pomaga czy nie. Nikt z nas tego do konca nie wie, ale na 99% nie szkodzi. Wiec wole ja brac niz jej nie brac ;)

@Dagmarka1991 a co to niby mialo znaczyc?... albo niech powie o skutlach ubocznych, albo niech nic nie mowi. Nie rozumiem takich lekarzy.

@Takaja123 jakos po 3 zastrzyku mimo wczesniejszej paniki uznalam, ze to nic takiego.. teraz robie ot tak... gadaja z mezem, w przelocie jak cos robie itp [emoji14]

A ja wczoraj dostalam wyniki z krwi z prenatalnych i wszystko ok. Balam sie , bo gin uprzedzala , ze przy blizniakach to czesto glupoty wychodza... fakt ze dziwi mnie to bo w ryzyku z ZD jeden plod ma 1:20000 a drugi 1:18645 ... [emoji14] wiec to chyba ta glupota. Ale ogolnie ryzyk z usg i krwi brak.

@coco07 Nie wiem jak te p/c przeciw kardiolipinie, bo nie masz norm podanych. Szukam w necie i ktoś gdzieś pisał, że IgM powyżej 40 świadczy o wyniku pozytywnym (zespół antyfosfolipidowy). A robiłaś ANA?

@coco07 moge ci wrzucić jedynie moje wyniki, tam są normy
20190105_132728.jpeg
20190105_132701.jpeg

@witch84 tak robiłam ANA1 wynik ujemny ...
@Dzoana88 dziękuje, porównam sobie na spokojnie jak będę w domu

Wychodzi na to ze w sumie zgłupiałam bo toczniowy niby ujemny, kardiolipinowe IgG Ok a tylko te igm są dodatnie ... za tydzień 11.01 mam wizytę u gin, to będzie 4 tydzien po poronieniu licząc od dnia zabiegu, a 6 od dnia w którym dzidziuś zmarł. I planuje na tej wizycie zapytać gina czy zrobić jeszcze ta betę 2- glikoproteinowa, bo jej w końcu nie robiłam ... może dzięki niej coś więcej się wyjaśni ?

Ostatnia edycja:
Melduję się z wynikami. Są dobre.
sód w normie
potas w normie
magnez w normie
wapń w normie
żelazo w normie
ferrytyna w normie
Zrobiłam sobie taki przegląd :-)

reklama
Do góry