reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

W poniedziałek idę do tego wybitnego specjalisty, on lubi dużo gadać to mi pewnie wszytsko wytłumaczy jak to było z tymi pecherzykami 😂 Przełożyłam wizytę ze środy na pon bo może też potrzebuję jakiś leków wspomagających ciążę. Zestresowalam się.
Ciekawe jak to wytłumaczy z taką wysoką betą, chciałabym uslyszeć to co Ci powie 😁 nie stresuj się, chociaż wiem że łatwo powiedzieć, bo sama przed chwilą ze stresu uciekałam przed mężem bo chciał mi zrobić pierwszy zastrzyk z heparyną 😁 ale na pewno wszystko będzie dobrze, czekam na poniedziałek i relacje

reklama
O teraz się udało. Czy którakolwiek z Was która miała to badanie może mi cokolwiek powiedzieć. Jutro wizyta w klinice jakby co to jeszcze jakiś dobry immunolog.

Załączniki

• Profil limf zdj.jpg
    Profil limf zdj.jpg
    409,4 KB · Wyświetleń: 83
Podwyzszone limfocyty T (CD3) mogą świadczyć o skłonności do poronień nawykowych. No i sam stosunek CD4 do CD8 masz podwyższony - a to zazwyczaj zwiastuje choroby o podłożu autoimmunologicznym i może powodować nawracające poronienia.
A jak u Ciebie tarczyca (bo niestety nie jestem w stanie zapamiętać)?

Podwyzszone limfocyty T (CD3) mogą świadczyć o skłonności do poronień nawykowych. No i sam stosunek CD4 do CD8 masz podwyższony - a to zazwyczaj zwiastuje choroby o podłożu autoimmunologicznym i może powodować nawracające poronienia.
A jak u Ciebie tarczyca (bo niestety nie jestem w stanie zapamiętać)?
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy przy TRABie i przeciwciałach można chyba mówić o hashimoto. Czy w tym przypadku wlewy z intralipidów mają sens czy to tylko przy nk?

O teraz się udało. Czy którakolwiek z Was która miała to badanie może mi cokolwiek powiedzieć. Jutro wizyta w klinice jakby co to jeszcze jakiś dobry immunolog.
Hej, ja to robiłam. U mnie inna sytuacja bo mam cd4/cd8 w normie ale mam wysokie komórki NK. Ja dostałam na to Encorton steryd od kolejnego cyklu. Robiłam jeszcze cytokiny, w których jest stan zapalny.

Immunolog na pewno coś Ci doradzi. Kiedy masz wizytę?

reklama
Ja robiłam to w Diagnostyce za 260 zł. Profil limfocytarny podstawowy.
Podobnie tylko ja płaciłam 320. Na razie mam wizytę jutro w klinice u gin-endo u której chce robić kolejny transfer. Zobaczymy co powie. Podobno ogarnięta. Mam jeszcze tą swoją gin na miejscu, ale nie stać mnie na badania i tyle wizyt w jednym miesiącu. Zastanawiam się czy wlewy z intralipidów to tylko przy komórkach nk czy przy limfocytach też.

Do góry