Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja osobiście przesłałabym skan wyników do lekarza. Receptę może wypisac zdalnie e-recepta. Więc można do załatwić bez wizyty osobistej u lekarza. Ja obecnie jestem w 16 tygodniu ciąży i dzisiaj miałam usg. Mój lekarz ma prywatny gabinet więc nie ma więcej niż 2 osoby w poczekalni. Więc ryzyko jest minimalne. Nie wiem jak przyjmuje twój lekarz. Unikałabym dużych przychodni.Witajcie, ja również jestem w ciąży dokładnie 27 tydz 4 dn. Mam wizytę gin na poniedziałek bardzo się łamię czy iść bo ostatnią miałam 27 lutego a kolejną mam dopiero na 9 kwietnia więc miałabym 6 tygodni przerwy w wizytach.
Wolałabym wizytę odwołać i nawet mieć tę przerwę 6 tyg zważywszy że dobrze się czuję ale wyszły mi podejrzane badania moczu ( nabłonki dość liczne, leukocyty 3-5 wpw i erytrocyty 0-1 wpw, bakterie nieliczne w osadzie ) i boję się zaniedbać jeśli to infekcja moczowa, tym bardziej że coś mnie cewka moczowa szczypie. Ogólnie też nie mam pewności że do kolejnej wyznaczonej wizyty na 9 kwietnia to wszystko ucichnie.Jestem mega zestresowana, już miałam narzeczonego z domu wyrzucać bo on niestety nie ma możliwości pracy zdalnej. Szczerze jest to trochę patowa sytuacja bo nie wiadomo jak długo to potrwa i jak dalej to będzie wyglądać
Przy okazji może ktoś mi powiedzieć czy te badania moczu są bardzo złe ? może myślicie że jednak lepiej odwołać wizytę i ew kontaktować się z lekarzem rodzinnym w związku z tym pęcherzem ? Bardzo się boję żeby takie zapalenie pęcherza nie zaszkodziło dziecku
![]()
Bylam ciekawa czy noworodek tez moze sie zarazic w lonie matki znalazłam jeden przypadek![]()
Noworodek zakażony koronawirusem
Koronawirus atakuje osoby starsze, ale też ludzi w średnim wieku, a nawet dzieci. W Londynie urodziło się dziecko, u którego test wskazał wynik pozytywny. To najmłodsza osoba z koronawirusem na świecie i drugi taki przypadek wśród noworodków.kobieta.onet.pl
To prawda. Trzeba poczekać na ustalenia lekarzy. Do tej pory wszystkie dzieci rodziły się zdrowe, ale lekarze przeprowadzali profilaktycznie CC. Później badano krew pępowinową, a w niej nie było wirusa, stąd założenie, że on nie przechodzi przez łożysko.Kochana jeszcze niewiadomo czy zarazil sie w lonie matki czy podczas porodu, takze spokojnie. Mysle, ze nie ma co siac niepotrzebnie paniki![]()
To moze po urodzeniu sie zarazil niewiem tezTo prawda. Trzeba poczekać na ustalenia lekarzy. Do tej pory wszystkie dzieci rodziły się zdrowe, ale lekarze przeprowadzali profilaktycznie CC. Później badano krew pępowinową, a w niej nie było wirusa, stąd założenie, że on nie przechodzi przez łożysko.
U nas 9+0. Nie boję się i nie myślę o tym bo i tak nie mam na to wpływu. Od czwartku siedzę na L4 i czekam aż sytuacja minie tak jak w Chinach. W przyszłym tygodniu normalnie idę zrobić ciążowe badania.Witam.
Czy ( raczej na pewno) ktoras z Was jest w ciąży w całej tej panice związanej z wirusem?
Bo ja zaczynam się obawiać troszkę na serio[emoji17]
Jak to wygląda u Was?
Pozdrawiam
Prezes Zarządu Głównego Polskiego Towarzystwa Pediatrycznego zawiesza szczepienia i wizyty profilaktyczne w związku z zagrożeniem koronawirusem. Zobacz Link do: Zawieszone wizyt profilaktyczne w poradniach i szczepienia. Komunikat TPTA jak sobie radzisz teraz z badaniami i szczepineiami dziecka w przychodniach?
Pozdrawiam
A ja myślę, że nie należy tak czarnego scenariusza zakładać. Z badań wynika, że wirus bardzo szybko umiera poza ciałem nosiciela, a im wyższa temperatura na dworze, tym szybciej ginie i słabiej się namnaża.