sembonzakura
Fanka BB :)
ja się czuję bardzo dorze, wiadomo czasem mnie coś poboli ale jak na czwarty miesiąc to nie mogę narzekać
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
12 tydzien to 3 miesiac nadal..ja nic nei czujeja się czuję bardzo dorze, wiadomo czasem mnie coś poboli ale jak na czwarty miesiąc to nie mogę narzekać![]()
kompletnie zadnych doleglowiosciten suwaczek jest do tyłu o tydzień nie wiem czemu12 tydzien to 3 miesiac nadal..ja nic nei czujekompletnie zadnych doleglowiosci
Ja też poczatek miałam super, dwa tygodnie mnie tylko trzymały lekkie mdłości i tez ja Ty Oxiczko nie mogłam patrzeć na zielone warzywa. Później mi przeszło, zaczęłam jeść jak smok i od razu waga skoczyła. Oczywiście nikt mnie na wizytach w gp nie waży, więc nie wiem czy dobrze przytyłam czy za dużo...na razie mam 11kg na plusie
A co do innych dolegliwoaści, to tak od ok.20 tygodnia zaczęły mi się bóle brzucha, tak nisko po bokach. Podobno to naciagają się wiązadła macicy i stąd ten ból, do tego sama macica sie rozrasta. Ten ból promieniował na pachwinę, aż do uda czasem. Lekarz angielski powiedział, że czasem tak boli...i koniec dyskusji. Polski lekarz stwierdził, że jak miałam ból po prawej stronie, to macica prawdopodobnie uciskała na wyrostek..chyba to był wyrostek, w każdym razie nic groźnego. No i tak od tego czasu raz jest lepiej, raz gorzej...z rana jest dobrze, ale po całym dniu ganiania za dziećmi (jestem nianią) to ledwo można chodzić
Na szczęście nic innego mi nie jest, aha...oprócz strasznej zgagi, ale to tez naturalne i niegroźne, więc nie ma co panikowac. Fakt, ja tez bym wolała, żeby jednak raz na jakiś czas jakiś lekarz ginekolog zajrzał tam gdzie potrzeba, a nie tak jak oni, pomacają brzuch i tyle.
ale po stosowaniu w USA na kobietach w ciąży nie zanotowano skutków ubocznych. Ja muszę się poważnie zastanowić, bo już mnie powoli czas goni...