reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciązowe Kłopociki

A przy dwójce małych dzieci to chyba ciężko tak sobie poleniuchować... oj ciężka sprawa ale podobno drugi trymestr to zastrzyk energi ;-) czyli już niedługo :-)

reklama
hmm, jesli chodzi o bolace piersi to ja zaliczam sie do grona tych, ktore sie borykaja z tym problemem. najgorsze jest to ze jak nosze stanik to mnie bola, a jak go zdejmuje to bola jeszcze bardziej. nawet wygodnie sie ulozyc na lozku nie moge :-(
do tego dochodzi pobolewanie brzucha i glowy (ale chyab juz o tym pisalam :sorry2: :-p ) aj!! i problemy z koncetracja mam!!! :-) i to okrutne. wiele rzeczy zapominam,alboe powolutku bardzo kojarze. ale coz ja na to poradzic moge... :-p ;-)

Od połowy dwunastego tyodnia, bardzo bolą mnie piersi:-( To nie jest taki typowy ból. Najpierw swędzą, pozniej pieką i dopiero bolą. Nie umiem juz wytrzymać:-( Jak zapobiec temu?

Cześć,
oj, coś wiem n.t. tych kłopocików. Szczęśliwe te, które mają standardowe. Ja niestety od 13 do 16 tygodnia leżałam w szpitalu (plamienia), więc moje kłopociki mają tytuł: CZY DOCZEKAM SIĘ ZDROWEGO DZIDZIUSIA? bardzo przydałoby mi się wsparcie kogoś życzliwego! Jest to moja 3 ciąża, więc jeśli mogę w czymś pomóc, zapraszam. Bużka, Wiki38

Witaj Wiki:-)
Ja też początek ciąży spędziłam w szpitalu z powodu plamień. To jest moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się w 9 tyg:-(Bardzo się bałam, ale teraz jestem dużo spokojniejsza. Dwa dni temu widziałam zdrowego, ruchliwego maluszka na Usg i już wiem, że musi być dobrze:-)Na kiedy masz termin porodu?

Powiedzcie mi, Listopadowe Mamusie, co sądzicie o opalaniu się na naturalnym słoneczku ? ;-) Wiem, że brzuszek oczywiście zakryty. Opalałyście się już w któryś z tych słonecznych i ciepłych dni tego roku ? Czy to zdrowe dla dzidziusia ?

Witam,
co do opalania to wiadomo, że słoneczko wysusza i postarza skórę. Ponadto może wpływać na powstawanie przebarwień na skórze, specyficznych dla okresu ciąży. Niektóre znikną po porodzie, niektóre zostaną. Mój lekarz stanowczo zabronił mi opalania, więc jestem blada jak... :) . Mimo, że bardzo lubię opalanie i słoneczko, po co ryzykować?

faktycznie troszkę przechlapane jak ktoś lubi się smażyć na słonku a tu teraz będziemy takie bladziutkie:zawstydzona/y: Myślę że podczsa spaceru jak się troszkę opalimy to spoko ale smażenie się z całą pewnością odpada(nie wolno się przegrzewać). Zdrowie naszych dzieciaczków najważniejsze :-)

reklama
Witam,jestem w 22 tygodniu ciazy i na ostatniej wizycie lekarz mi powiedzial ze mam troche za nisko lozysko,boje sie i nie moge nic konkretnego znalesc w internecie na ten temat.moze kturas z Was cos mi napisze.:-(

Do góry