reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Edyta01 ja odrazu po tym jak mi powiedzieli ze mam sie wyprowadzic poszlam do counsilu i powiedzialam o co chodzi,oni zadzwonili do landlorda i powiedzieli ze ma mi dac 2 miesieczne wypowiedzenie i nie ma prawa mnie wczesniej wyrzucic.Na drogi dzien jak poszlam to juz inna historie opowiadali-landlord byl tam rano i naopowiadal im ze ja nie placilam ani czynszu ani rachunkow co oczywiscie jest klamstwem,tym bardziej ze dzien wczesniej jak babka z counsilu zadzwonila do niego to powiedzial jej ze placimy czynsz zawsze 1go kazdego miesiaca,ale jakis facet tez z counsilu gadal z ta babka i powiedzial jej ze musze miec dowody na papierku.Problem w tym ze nie mamy zadnych potwierdzen na papierze ze placilismy czynsz i dlatego w counsilu powiedzieli mi ze w takiej sytuacji ma on prawo wyrzucic mnie kiedy chce.Jedyne co udalo mi sie znalezc to 2 rachunki za 3 miesiace za prad i gaz z potwierdzeniami ze zaplacilam i dzisiaj im pokaze ale to napewno nie wystarczy.Dostalam w sobote na pismie od landlorda ze mam sie wyprowadzic do tej niedzieli.Mam spotkanie na 9ta z kims kto ma mi pomoc znalezc wyjscie z tej sytuacji.Mam nadzieje ze znajda inne wyjscie niz jakis tam "przytulek":-(

reklama
Dzień dobry dziewczyny!!
jak wasze nastroje i pogoda za oknem?? Ja dzisiaj wyjatkowo wyspana, mała nawet w nocy była grzeczna...za to od rana kopie jak szalona :tak::tak::tak:
Pytanie do mam które już rodziły...jakie jest Wasze zdanie o znieczuleniach?? wiem, ze w uk dostępność jest większa niz w Polsce więc powoli zaczynam się zastanawiac nad planem porodu i znieczuleniem wlaśnie...
Kamilalopez...kolejny dzień walki??? Głowa do góry...:-)

makta ja tez chciałam znieczulenie ZZO (zewnątrz -oponowe w kręgosłup)niedali mi bo mialam za małe rozwarcie i rodziłam bez, dostałam miejscowe tylko do szycia po porodzie.
O tym drugim znieczuleniu nie gas tylko jeszcze jedno mówili mi,że dziecko może mieć problemy z oddychaniem po porodzie więc tamto w ogóle wykluczyłam
Ale koleżanka rodziła w zeszły piątek i wzięła ZZo i mówi,że może rodzić co 5 min nic nie czuła,mówili tylko kiedy ma przeć. Była bardzo zadowolona
kamilalopez no mam nadzieje,że nadrobi jak jest za malutki. Trzymam kciuki cały czas z a Twoja sprawę

A u nas pogoda do dup.... ciepło, nawet parno i zanosi się na deszcz:baffled:

Ostatnia edycja:
Dzięki Tajchi za info...bije się z myślami :) Jutro mam spotkanie z położną więc jej tez sie podpytam. Coraz częściej myślę o tym porodzie...
A jak wygląda Twoje odliczanie?? :)
Lenia mam dzisiaj. I chyba tak właśnie leniwie dzisiaj spedzę dzień. A co...od czasu do czasu można sobie tak pogrzeszyć :tak::tak::tak:

kamilalopez

my tez nie mielismy zadnego potwierdzenia ze placilismy ale to jest obowiazek lanlorda aby kupic rent book czy cos takiego no i przy waszej wplacie powinien to notowac w tej ksiazeczce.
Jesli tego nie robil to widocznie nie zglosil was w urzedzie ze wam wynajmuje mieszkanie a to jest nielegalne i w takiej sytuacji on nie moze was ruszyc,jesli council nic z tym nie zrobi to w razie waszej wyprowadzki jesli macie jakies swoje meble itp to lanlord musi zaplacic za samochod do przeprowadzek bo wyrzucil was bez wypowiedzenia.
Jak juz wrocisz z councilu to daj znac co mowili,mam nadzieje ze ci pomoga,wiec glowa do gory:tak:

Blisko, bliżej coraz bliżej :) oj nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę.
mam nadzieje, że jak będziesz w Polsce to nie zginiesz z forum i bedziesz raportowała co tam w naszej ojczyźnie się dzieje bo takie forumowe newsy to nie to samo co w tv;-);-);-);-)

reklama
Czesc dziewczyny.
Bylam i rozmawialam tym razem z osoba ktora wie wiecej od tamtych urzednikow i ogolnie facet byl bardzo sympatyczny.Pokazalam mu pismo ze musze sie wyprowadzic do niedzieli i powiedzial ze to pismo jest nie wazne,musza mi dac nastepne i ma to byc z terminem nie wczesniejszym niz 2 miesiace czyli mam jeszcze troszke czasu i moze znajda mi counsil house w 2 miesiace:-)Poza tym napisal im pismo ktore dzisiaj wysle ze musza dac mi na pismie to co oni wymagaja zeby sie na nim znalazlo i ze on nie wierzy im ze nie placilam czynszu i rachunkow.Probowal tez do nich dzwonic ale nikt nie odbieral wiec kazal im oddzwonic bo chce ich tez osobiscie poinformowac co musza zrobic,a mi dal kopie listu ktory do nich napisal i powiedzial ze jakby dalej mnie chcieli wyrzucic to mam dzwonic na policje i jak przyjada to mam pokazac im to pismo i wtedy policja sie z councilem skontaktuje i oni wszystko wytlumacza.Tak ze czekam na dalszy przebieg wydarzen:-)ale przynajmniej jestem spokojna ze mam wiecej czasu a nie tylko kilka dni,zobaczymy tylko co powiedza jak mi przyniosa pismo nastepne.Napewno beda wsciekli jak sie dowiedza ze nie jestem taka glupia i im sie tak latwo nie dalam:tak:A za 7 dni moje kochanie wraca tak ze wtedy bede spokojna w 100%

Do góry