reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Dzień dobry dziewczyny!!
Słońce mnie dzisiaj obudziło i od razu jaki piękny nastrój :-):-):-)
A z tymi wypowiedzeniami to chyba jakaś plaga. Kurcze nie zazdroszczę tych problemów i przeprowadzek ale pamiętajcie , że co nas nie zabije to nas wzmocni
Sara...ja byłam na usg połówkowym w Polsce i tylko dzięki temu znam płeć. Tutaj na USG nawet nikt nie wspomniał o tym...co kraj to obyczaj. Ale i tak do momentu kiedy nie zobacze na własne oczy tej małej dziewczynki nie będę miała 100% pewności. Wolę potem się nie rozczarować więc nawet tak jakoś te pierwsze ubranka kupuję w uniwersalnych kolorkach.
Miłego wstawania, u Was tez taka piękna pogoda??:-D:-D:-D:-D

reklama
mamunia co to za fatum dotknęło nasze forum z tymi wypowiedzeniami:no:
kamilalopez no to masz troszkę dłużej niz ja,odpoczniemy razem,ja jeszcze chcę męża wyciągnąć gdzies na normalny urlop,może gorące źródła na Słowacji ale nie wiem czy Kacper nie za mały
kingunia witamy
sara każdemy sie przyda odpoczynek

A u mnie jak na razie ładna pogodachociaz zapowiadają deszcze,leżę na leżaczku a mały na chodziku zasuwa po ogrodzie.Pozdrawiam cieplutko z ogrodu

hej jakoś cicho na wątku;-)u mnie pochmurno więc energii brak, a na dodatek musze domek wysprzątać -jutro przychodzi agencja brrrrr:dry:juz od wczoraj brzuch mnie boli niby nic dziwnego , ale od poczatku ciązy mnie nie bolała a teraz raptem zaczął (23tc) staram sie nie brac leków ale nie wiem jak jeszcze długo wytrzymam ...
a co do pułci dziecka to tez chcieliśmy wiedzieć ale na skanie babka nic nie widziała a potem zaczęła zgadywać , więc w dniu porodu sie dowiem juz napewno...

Tajchi tylko ze ja własnie juz nie jade do Pl , byłam w kwietniu.Więc mi nic innego nie pozostaje jak miec niespodzianke.

Lucy niespodzianki są od czasu do czasu wskazane :) Pociesze Cie , ze ubranka w uniwersalnych kolorkach też sa piękne. A jak juz urodzisz to wtedy bedziesz spokojnie mogła kupowac juz takie kolorowe...a intuicja co Ci podpowiada?? :-)

Intuicja mówi mi ze to chłopczyk , ale nawet tak mówią bo brzuch mam nisko, od poczatku ciązy czuje sie super zadnych wymiotów, etc. nie przytyłam jakoś specjalnie dużo a do 3 m-ca nie jadłam słodkiego, no ale wiadomo moze być różnie i z chłopczyka powstanie dziewuszka , co do ciuszków to nie miałam zbytnio problemu , ale wybrac imię to zdania są podzielone:baffled:

Lucy ja ciążę też znoszę wzorowo. Zero wymiotów i przykrych dolegliwości a podobno bedzie dziewczyna...ale borę poprawke na te badania usg . Imie też naraazie mamy tylko dla dziewuchy ale dla chlopaka tez musimy cos znaleźć ot tak na wszelki wypadek :-D:-D:-D:-D

reklama
Witam Kobitki ;-)
Nawiązując do tematu ;-) ja wolałabym wiedzieć. Każda z nas w ciąży jest podatna na jakieś sugestie i ma jakieś wyobrażenia. Pamiętam, że jak byłam w ciąży z Kubą to teściowa i moja mama tak mi nagadały na dziewczynkę,że sama się nastawiłam. Już nawet mówiłam, że "moja córcia" i takie tam. Jak poszłam na usg i Kubuś się wystawił w pełnej krasie to płakałam z żalu przez dwa dni. Wiem, że to może głupio brzmi ale tak było. Ani sekundy nie żałowałam, że to chłopiec i jak go zobaczyłam po raz pierwszy na żywo to zwariowałam na jego punkcie. Ale wtedy czułam się bardzo zawiedziona. Dostaliśmy płytę z tego usg jak Kubuś macha nam maleńką rączką i potem jak ją oglądałam to płakałam ze wzruszenia.
Dlatego ja osobiście wolałabym wiedzieć mimo iż nie ma to dla mnie większego znaczenia czy teraz urodzę chłopaczka czy dziewczynkę to nie chcę być w niepewności resztę ciąży.
Co do imienia to mamy tak wiele różnych wersji, że nie możemy się zdecydować i pewnie będzie coś wybrane na ostatnią chwilę :-D
Całuski

Do góry