reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Kot witaj i nie pytaj sie czy mozesz tylko pisz :-):-)
im nas więcej tym lepiej...
A ja po tej dzisiejszej wizycie jakos tak się czuje byle jako.:-(
Zaraz wskakuję na maly relaks pod prysznic i do łózka z nogami na sufit bo moje stopy jak to przy zatruciu wyglądają straaaaasznie.:szok:
Do jutra mamuski milego wieczoru!!

reklama
Hej Rudzia nie wywołałaś burzy tylko tak jak powiedziałaś każdy po swojemu. ;-)
Ja tylko powtarzam słowa lekarza ale każda mama i tak zrobi jak będzie uważać. Ja też się nie znałam jak urodziłam Kubusia i wszystkiego się dowiadywałam od rodziny i lekarzy, u nas sprawdziło się jako dobre rady więc z czystym sumieniem przekazuję dalej. I tak uważam, że chłopcy są łatwiejsi w pielęgnacji i jakbym teraz miała dziewczynkę to tak samo miałabym problem z ciposzką. :-D:-D:-D Tym bardziej cieszę się, że mam takie Koleżanki jak Wy chętne dzielić się radami :-D:-):-D
Całuski ;-*********************

Sara ja równiez jakbym kiedyś miała córkę to bym miała z tym problem, bo z chłopaczkami łatwiej tez mi się tak zdaje, jeśli chodzi o te kwestię.

f_GoodNight2m_de1b40d.gif

Yupii to sie ciesze:-)Ja juz troche przeszlam z tymi lekarzami w Uk. Nigdy ich nie zrozumiem a najbardziej denerwuje mnie tu czekanie wrrr.Dzis dostalam telefon ze wizyta z midwife przesunieta o tydzien(czyli od ostatniej wizyty caly miesiac)kurcze w prawie 35 tyg co miesiac?ehhh...niech im bedzie-zreszta sama sobie jestem polozna:tak:cisnienie sobie zbadam i zmierze brzuszek i poslucham serduszka urzadzeniem Summer'a.Pierwsza ciaze poronilam tutaj prawie w 10 tyg samoistnie.Z plamieniami na pogotowiu czekalam chyba z 3 godziny az mnie ktos laskawie zbada:no:...i tak miesiac po tym nieszczesciu zaszlam znow i tak jestem juz na mecie:-DJa bede miala chlopca raczej 100% bo na usg w PL w 13 tyg juz bezwstydnik sie ujawnil:-Daz lekarka sie zdziwila a pozniej w 20 tyg tutaj nawet jakby nie mowila polozna to juz bylo widac hehe...
teraz tak do poprzednich tematow nawiaze-sorrki dziewczyny ze nie uzywam nickow ale jeszcze nie pamietam:zawstydzona/y:Co do witaminki D ja osobiscie bede dawac-tylko od kiedy najlepiej hmm-angole nie daja to pozniej sa oni tacy powykrzywiani:baffled:...
co do siusiaka-ojjj gadalam z moim facetem to spojrzal jak na wariatke-ja moze bym sie zdecydowala ale byc moze po 1roczku zycia bo znam przypadek faceta ktory juz jest dorosly i nie mial zabiegu i niezle cierpi...takze fakt ze lepiej za wczasu dopilnowac.
Co do implantow wsrod moich znajomych-zdania podzielone-jedne chwala a drugie od roku nie maja okresu i puchna na oczach-slyszalam ze lepiej poprosic lekarza przed zalozniem implantu o tabletki o tym samym skladzie i sprawdzic jak dzialaja na swoj organizm.
A tak poza tym Makta(?)Ty masz zatrucie ciazowe(gestoze)?Moja mama miala ze mna w ciazy i jak mowilam o tym poloznej to ona nie wiedziala co to :no: Cos mnie od 2 dni skurcze przepowiadajace biora-strach sie bac:szok:Rozpisalam sie upss ale i tak cos dopisze jak sobie przypomne:-Dbaj baj

Sara, Rudzia - dzięki za rady - wybieram na razie nicnierobienie :tak:, w sumie instynktownie też na razie nic bym nie ruszała bo ten siusiaczek wydaje się być na to za delikatny :sorry2:

Melka - wiesz co u mnie przedłuża sen dzieciom jak nie chcą spać? Cichutko puszczona muzyka poważna, ale skomponowana, czy też zaaranżowana (nie wiem jakiego słowa tu użyć) specjalnie dla dzieci - a wymyślił to pan Raymond Lap - seria tych fajnych płytek nazywa się Lovely Baby (można z łatwością dostać np. na ebay) - puszczałam je Alicji i dziecku w brzuszku jak byłam w ciąży :tak: A teraz jak Krzyś od tygodnia wieczorami był coś taki niespokojny - zaczęłam i Jemu to puszczać - zgadnijcie czy pomaga! Oczywiście :tak:

Nie wiem na ile to jest skuteczne, a na ile zbieg okoliczności, ale na moje dzieci Mozart i Beethoven mają dobry wpływ :tak: W każdym razie warto spróbować, nikomu muzyka jeszcze nie zaszkodziła ;-) Oczywiście - nie za głośno i nie w nocy - trzeba dać też uszom i mózgowi odpocząć :tak:

Kot podoba mi się Twój awatar - takie nawiązanie do tematu :-D:-D:-D
Wiem, że to duży problem dla chłopaka czy tym bardziej mężczyzny jak się w porę nie zadba o siusiaka. O współżyciu nie ma mowy i jak "staje" to bardzo boli. Moj M miał zabieg jak miał dobrze po 20 lat (biedaczek:-() i strasznie to przeżył bo wtedy to dopiero jest ból!!!!!! A niedawno taki sam zabieg usuniecia skórki miał jego siostry syn (8 lat). Wiecie to jest problem bo to jednak jest rana, wiadomo, że jak facetowi stanie to się wszystko rozciąga i boli jak cholera bo rana się od nowa otwiera, poza tym nagle odsłonięty żołądź jest bardzo wrażliwy i też boli. Dla nas mam nie jest problemem zająć się skórką jak jest mały chłopaczek a ilu problemów może uniknąć jak będzie duży!! No i myślę, że każda interwencja chirurga jest zbędna jak można zapobiegać. No nie?

Ostatnia edycja:
czesc mamuski!
No musze przyznac, ze juz dawno tak gwarno nie bylo:tak:, ledwo zdążyłam przeczytać:-).
Co do pisiaczków, to ja podobnie jak Medio mam 2 chłopaczków i staram sie ich nie ruszać, od czasu do czasu tylko sprawdzę, czy wszystko ok, ale na prawdę sporadycznie:tak:.
KOT- nie od wszystkich mieszkasz daleko, bo ja np. jestem ze Stratford-upon- Avon, a to niedaleko:-).

Sama nie wiem co się dzieje, ale moi zazwyczaj zdrowi chłopcy jakos tak mimo ciepłych dni nagle się pochorowali:szok:, Domcio jeszcze jako tako to znosi, ale Alusia naprawdę cos dopadło:-(, mam nadzieję, że to nie swińska grypa:no:, nie no na pewno nie ale strasznie mi go szkoda, a najgorsze, że i mi od 2 dni temperaturka rosnie:wściekła/y:. Dobrze, że mogę z wami pogadać, jednoczesnie was nie zarazając:-D.
miłego wieczorku kochane!

reklama
Do góry