reklama

Ciężarne na Wyspach

Gosia, ja w 38tyg mialam 107cm w pasie a po porodzie 94, S jest do 90 i wzielam S i jest za maly - myslalam ze zrzuce te 4cm szybko. Przed ciaza nosilam ubrania 10, a teraz 12, mam do zrzucenia jakies 7kg jeszcze do wagi poczatkowej. Na allegro mozna kupic z wysylka do Anglii (ja tak zamowilam i przyszedl w 3 dni, a przesylka 16zl), a nie powinno sie nosic pasa zanim krwawienie sie skonczy, to moze po porodzie sobie zamow jak bedziesz wiedziala ile masz w pasie?

reklama
Ja podeszłam do tego bardziej jak do kupowania majtek, czy rajstop. Przed ciążą z Filipem nosiłam rajstopy M, więc wg. moich domniemań L były dobre. W tej ciąży pomino, że przed nosiłam M, to XL (bo już innej firmy) okazały się niestety za małe. Dodam, że za róno w tej jak i w poprzedniej ciąży nosze ciuchy 16.

Ok dzieki czyli mysle ze macie racje na poczatek wezme ''L'' i bede sie modlic zeby mi sie udalo pozbyc tak szybko wagi jak w pierwszej ciazy 18 kilo w 8 tyg.A taki pas mozna tez kupic tutaj w uk na tej stronie :Poporodowy pas brzuszny kolor cielisty lub biały rozmiar od S do XXL. Cena: 15GBP. :: Babyabcd ale mi ktos bedzie jechal 5 stycznia z polski i bedzie bral rzeczy od mamy wiec wole zeby mi pas tam kupila bo o polowe taniej mi wyjdzie wtedy.Ciekawe jak wychodzi cenowo z allegro do uk a z tego sklepu.

hej dziewczyny!
ja po dzisiejszej wizycie gp totalnie zawiedziona :(((
a) samo mi sie wyleczy, a najczesciej to moze trwac do paru miesiecy zanim sie ustabilizuje, mam cwiczyc te miesnie i zebym nie spodziewala sie efektu po dwoch dniach, i ze 5 miesiecy po porodzie to normalne ze mocz cieknie..
b) zalecila cwiczenia i noszenie podpasek.. super przez pare miesiecy non stop mam je nosic??
c) tylko JEDEN problem na JEDNEJ wizycie.. czyli nic mi nie mogla pomoc na moje zawroty glowy..
d) jak mi nie przejdzie do 7 stycznia (wtedy mam wizyte na szczepienie itd) to wtedy ewentualnie wysle mnie do specjalisty

wrr jestem taka wkurzona :( dopiero co sie przeprowadzilismy do nowego mieszkania i zmienilismy gp i pierwszy raz bylam w nowej przychodni, totalna porazka

czesc...
u nas dzis troche problemow bo maluszek zwymiotowal- ale tak konkretnie, wczoraj tez ale myslelismy co za duzo zjadl, a do tego zrobil zielona kupke i juz sama nie wiem.... dzwonilam do dwoch midwife jedna odeslala nas do szpitala a druga mowi zeby patrzec czy w nocy bedzie wymiotowal i jakby co rano do gp.... mam nadzieje ze juz sie nie powtorzy bo tak sie martwie ze szok ;/

aga dziecia sie ulewa, niektorym nawet po kazdym jedzeniu :) ale oczywiscie ze lepiej zawsze skonsultowac! :) uszy do gory! Amanda tez raz zrobila kupke zielona, ale to podobno tak sie moze zdarzyc i jest to w porzadku o ile nie ma innych objawow

nie no ulewanie to ulewanie... a on zwymiotowal na pol lozeczka ;/ ale jedna midwife mowi ze moze za malo badz za duzo zjadl a dzis rzeczywiscie jadl duzo mniej albo ja cos zjadlam.... bynajmniej teraz juz zrobil normalna kupke wiec mam nadzieje ze bedzie ok :)

aga.m, no to trzymam kciuki, zeby to nie bylo nic groznego, sama pewnie bym niezle spanikowala jakby nasz maly zwymiotowal..

zlozylismy dzis wniosek o paszport dla malego, poszlo szybko i sprawnie (za tydzien do odebrania), a ja oczywiscie tak przezywalam.. ze na pewno beda kolejki i bedziemy tam dlugo siedziec.. ze beda robic problemy jakies ze mamy angielski akt urodzenia, a nie polski i ze maly bedzie plakal i chcial jesc (a on cala wizyte przespal) itp.. hehe :) ale lepiej sie pozytywnie zaskoczyc niz odwrotnie! Do tego z polskiego konsulatu w centrum miasta na 14stym pietrze.. fajny jest widok na Manchester :)

Ostatnia edycja:
reklama
ja wyczytalam na necie ze jak noworodek wymiotuje to trzeba sie do lekarza zglosic, dlatego dzwonilam... a najlepsze zadzwonilam do polki midwife myslalam ze moze powie ze pewnie cos zjadlam itp a ona ze szpitala jechac wiec zadzwonilam do drugie i ona mnie uspokoila...
teraz maly pojadl wsztystko ok jak narazie i spi zadowolony :) milej nocki :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry