reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
heja:)
u nas wszystko dobrze, dzis byla u nas midwife ostatni raz, maly wazy juz 4100 :) i caly czas rosnie, ja mam wrazenie ze on juz taki wielki hehe:) no a poza tym caly czas je je je i robi straszne kupki :)
mamcia nie wiesz moze jak to jest po cesrace z majtkami sciagajacymi?? kiedy i czy mozna uzywac?? bo oczywiscie midwife jak kazdy lekarz mowi ze nie wolno:)

joasia sliczna masz corcie :)

Ostatnia edycja:
heja:)
mamcia nie wiesz moze jak to jest po cesrace z majtkami sciagajacymi?? kiedy i czy mozna uzywac?? bo oczywiscie midwife jak kazdy lekarz mowi ze nie wolno:)

Pytanie może nie do mnie, ale odpowiem... moja health visitor (zyciowa kobieta), powiedziała, że jak tylko zagoi się rana po cięciu i będzie suchutko, to można od razu wciągnąc takie galotki, co może "pomóc" przy "wydaleniu brudów" (krwi) po porodowych.

pandorka dzieki, wiedzialam ze mamcia miala cesarke dlatego do niej pyt kierowalam :) ja mam blizne sucha nic tam sie nie paskudzi a krwawienia juz praktycznie i tak nie ma.... zastanawiam sie bo to dopiero 10 dni po porodzie.... ale chyba zaczne uzywac :))))

MOja mama mi sie pytala w aptece w Polsce ale nie o majtki tylko o ten pas poporodowy i powiedzieli jej ze po cesarce mozna jak sie rana tylko zagoi bo tak to bedzie sie paprac a po naturalnym porodzie po 3-4 dniach.Wiec moze i takie majtki tak samo jak Ci sie rana juz nie paprze to Ja bym sprobowala na twoim miejscu jak Cie zacznie cos bolec np brzuch jak na okres to bym je zdjela bo moze byc za wczesnie.

pandorka dzieki, wiedzialam ze mamcia miala cesarke dlatego do niej pyt kierowalam :) ja mam blizne sucha nic tam sie nie paskudzi a krwawienia juz praktycznie i tak nie ma.... zastanawiam sie bo to dopiero 10 dni po porodzie.... ale chyba zaczne uzywac :))))

MOja mama mi sie pytala w aptece w Polsce ale nie o majtki tylko o ten pas poporodowy i powiedzieli jej ze po cesarce mozna jak sie rana tylko zagoi bo tak to bedzie sie paprac a po naturalnym porodzie po 3-4 dniach.Wiec moze i takie majtki tak samo jak Ci sie rana juz nie paprze to Ja bym sprobowala na twoim miejscu jak Cie zacznie cos bolec np brzuch jak na okres to bym je zdjela bo moze byc za wczesnie.

Ja miałam ranę wygojoną 24h po cesarce, więc od razu nosiłam pas ;-)

agatakat, ja juz jestem totalnie zakrecona z tym co mozna jesc a co nie, bo ostatnio z kilku zrodel slyszalam, ze nie trzeba diety stosowac.. a z drugiej strony i tak boje sie niektore rzeczy jesc.. Julek ma jakas podejrzana wysypke na brzuszku od rana.. i sie zastanawiam czy to moze byc cos co jadlam..

joasia79, to super ze jestes pozytywnie nastawiona i szczesliwa :) ja w 1-2tyg Julka mialam raczej dolki.. teraz czasami sie tez zdarzaja ale duzo mniej na szczescie :) a coreczka ladniutka ;)

pandorka, Tosia mi sie bardzo podoba, ale Antonina juz srednio, my myslelismy dla dziewczynki o imieniu Anastazja czyli Nastka :)

Jak tak patrze na dzieciaczki na forum, to wydaje mi sie ze Julka zle zmierzyla lekarka, bo wazyl 3760, a tylko 50cm, a gruby nie byl.. i wszystkie dzieciaczki ponad 3kg maja zwykle wiecej niz 50cm..

aga.m, ja sobie wczoraj kupilam obciskajace galoty :) zreszta pas tez mam ale jest strasznie ciasny, bo wzielam za maly rozmiar :/

aga.m ja nigdy takich majtek nie uzywalam a wiec niestety ci nie pomoge, mi po pierwszym cieciu rana sie lepiej zagoila niz teraz :/
Joasia sliczna malutka :)
To i ja dodam moja kruszynke :)

Załączniki

• DSCN4920.jpg
    DSCN4920.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 47
reklama
moze ktoras mi podeslac linka do takeigo pasa, bo wstyd sie przyznac ja nie wiem jak takie cudo wyglada? ;/ pozatym nie jestem pewna jak dziala, czy by mi pomogl, bo moj brzuch az tak zle nie wyglada po ciazy.,...
elzu moja Kluska wazyla ponad 3 kg a miala tylko 49cm, no ale ona ma troche tych faldek ;) jest tlusciutka
aga slicznie Twoj synek przybiera :) niech trzyma tak dalej!!
mamcia haha jaki duzy smoczek :)) swietne ujecie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry