reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
pandorka, Tosia mi sie bardzo podoba, ale Antonina juz srednio, my myslelismy dla dziewczynki o imieniu Anastazja czyli Nastka :)

Dlatego bedzie Tosia- dokładnie w takiej formie ;-)

Jak tak patrze na dzieciaczki na forum, to wydaje mi sie ze Julka zle zmierzyla lekarka, bo wazyl 3760, a tylko 50cm, a gruby nie byl.. i wszystkie dzieciaczki ponad 3kg maja zwykle wiecej niz 50cm..

Filip ważył 4000g i miał 60cm.

no to ja galotki na tylek wciagam :) w sumie brzuch nie wyglada zle ale nie zaszkodzi sprobowac :)

mamcia
super zdjecie... malutka jest slodziutka :)

nasz maluszek wstal dzis o 8 30 pojadl i nie spal do 11 30 wlaczylam mu muzyke relaksacyjna- szum morza - podobno to uspokaja dzieciaczki- i chyba rzeczywiscie, maly lezal tak spokojnie, rozgladal sie dookola:) ale teraz pora na drzemke :)
milego dzionka wszystkim

mamcia10, slicznotka :) a smok na pol buzki heh :)

agatakat, masz tutaj linka na allegro (ja zamowilam i mi do PL przyslali ale juz nie pamietam od ktorego sprzedawcy).

PAS POPORODOWY WYSZCZPLAJACY Pani Teresa M +GRATIS (1360934787) - Aukcje internetowe Allegro

pandorka, to nie wiedzialam, ze Tosia to osobne imie ;) ladnie!

irka252, ja nie wiem wlasnie, bo zamowilam za maly.. :/

Julek zjadl cyca.. i przysnal na boczku (karmilam na lezaco), a ze chcialm mu obciac pazurki.. to go obkrecilam na plecki i sie przebudzil.. to mysle sobie ze teraz juz kiepsko.. bedzie trzeba lulac.. a on.. sam zasnal spowrotem!!! :) jestem z niego taka dumna! :) a co do pazurkow to mi sie lepiej obcina normalnymi nozyczkami malymi, a nie tymi dla dzieci.

A tak nasz maluch sobie spi:

joasia,mamcia,elzu jakie słodziaczki te wasze maluszki,jak tak patrze na zdjecia to juz mam ochote przytulac takie malenstwo,a tutaj przede mna jeszcze tyle czasu :)

Dzisiaj bylam na spotkaniu z polozna,wszystko dobrze,na mdlosci poradzila mi travel bands,takie opaski ktore pomagaja osoba z choroba lokomocyjna lub kobietom w ciazy, zmniejszyc mdlosci.Powiedziala ze sama je uzywala i byla bardzo zadowolona z efektow dzialania.Kupilam,jeszcze nie uzywalam,narazie od rana dobrze sie czuje az jestem w szoku. Jesli chodzi o bole glowy to powiedziala mi ze najwidoczniej za malo pije wody.
Jak narazie niepokoi minie troszke moja nadżerka i w sumie dobrze ze jedziemy do Polski to pojde do ginekologa,zobaczymy co powie.

mama z UK, ja mdlosci nie mialam, ale na bole glowy picie wody mi pomoglo :) wiec moze rzeczywiscie to jest powod. Sama tez musze wybrac sie do ginekologa jak bede w Polsce, bo tutaj nikt przez cala ciaze nie zagladal mi tam.. ze tak powiem, a kiedys mialam nadzerke wymrazana i sie zastanawiam czy sie nie odnowila..

pandorka Tosia tobardzo ladne imie.Jestem własnie na etapie ogladania Tygrys i Kubuś i tam jest Tosia,sympatyczna i rezolutna dziewczynka :)

Po pierwszej ciazy tez mialam cytologie,robila ja pielegniarka,ale to nie bylo takie badanie jak w polsce ze lezysz z szeroko rozlozonymi nogami.Ja lezalam na lozku i kazala mi zlaczyc stope do stopy i rozlozyc kolana,potem cos wlozyla,wyciagnela i to cala cytologia.Powiedzialam jej ze mam nadżerke to ona mi powiedziala ze nic nie widzi i pewnie sie zagoilo,co czasem faktycznie sie zdarza po ciazy. Dopiero jak pojechalam do polski to zrobilam badanie u ginekologa.No i gine powiedziala ze jest nadzerka,okazalo sie po wyniku ze niegrozna i dostalam tylko kapsulki. Czasami wydaje mi sie ze przyzwyczaiłam sie do ich sposobu leczenia,ale czasami wciaz mnie szokuje.

Ostatnia edycja:
Elzu a Ja mam pytanie bo piszesz ze za cisany pas kupilas.Ja tez mam miec ten pani teresa mama ma mi z polski przyslac i sie zastanawiam nad rozmiarem.Jesli moge sie spytac ile mialas w pasie w ciazy na koniec i jaki wzielas rozmiar albo moze jaki rozmiar ubran nosilas w ciazy i jaki wzielas rozmiar kurcze bo Ja mam 16 az tyle skoczylam z 8/10 i chcialam wziasc rozmiar ''m'' zeby wlasnei w razie czego byl ciasniejszy niz za luzny ale waham sie bo moze lepiej ''l''.Bardzo bede wdzieczna za porade.A napisze jeszcze tyle ze pani w aptece radzila wziasc rozmiar wiekszy niz sie mialo przed porodem Ja nosilam w polsce s/m dlatego pomyslalam ze wezme ''m''ale moze powinnam ''l'' na poczatek a potem kupic majtki np?

reklama
Elzu a Ja mam pytanie bo piszesz ze za cisany pas kupilas.Ja tez mam miec ten pani teresa mama ma mi z polski przyslac i sie zastanawiam nad rozmiarem.Jesli moge sie spytac ile mialas w pasie w ciazy na koniec i jaki wzielas rozmiar albo moze jaki rozmiar ubran nosilas w ciazy i jaki wzielas rozmiar kurcze bo Ja mam 16 az tyle skoczylam z 8/10 i chcialam wziasc rozmiar ''m'' zeby wlasnei w razie czego byl ciasniejszy niz za luzny ale waham sie bo moze lepiej ''l''.Bardzo bede wdzieczna za porade.A napisze jeszcze tyle ze pani w aptece radzila wziasc rozmiar wiekszy niz sie mialo przed porodem Ja nosilam w polsce s/m dlatego pomyslalam ze wezme ''m''ale moze powinnam ''l'' na poczatek a potem kupic majtki np?

Gosia ja Ci proponuję kupić pas "L" lub nawet "XL", ale jak możesz to poszukaj tutaj i przymierz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry