reklama

Ciężarne na Wyspach

cwicze te miesnie cwicze jak narazie nie widac rezultatu :( nie leci mi po nogach, tylko troszeczke ale sa to wycieki zupelnie nie kontrolowane, i nie sa spowodowane kichnieciem czy czyms takims, po prostu sobie leci.. ech.. kto wie, powiem zeby mi tez mocz sprawdzil moze znowu cos tam sie wychodowalo ;)
a krew to powiem ze siostra po ciazy miala anemie i ja tez chce sobie sprawdzic, ale tak naprawde to stawiam ze mam bo nigdy wczesniej zawrotow glowy nie mialam :no:

reklama
witam dziewczyny :)
ale wy macie fajnie,ze te wasze kruszynki sa z wami albo juz niebawem beda!!
Ja bylam dzis u gp, jak zwyke niezawiele sie dowiedzialam powiedzial, ze bede miec wczesny scan, ale kiedy to on niewie zazwyczaj ok 8-10 tyg, on wysle pismo do szpitala dzis wieczorem i w ciagu 7 dni mam dostac pismo z data scanu- wiec z niecierpliwoscia czekam, jest jeszcze maly problem bo u nas z poczta ostatnio ciezko (dzieki zimie-bo kto by sie spodziewal ze w grudniu spadnie snieg)eh...
no nic zycze milego popoludnia dziewczyny

No to jak Ja czytam w internecie to niektore mamy pisaly ze nie dostaly bo sie im nie nalezalo..hmm wiec Ja juz nie wiem tzn jedno jest pewne wysle bo skoro tyle roznych wersji jest to szkoda nie sporbowac i stracic kaske.

Gosia_27 ja z pierwszym dzieckiem skladalam ten wniosek i niestety bylo zapozno i nam nie przyznali,tam jest napisane 11 tyg przed porodem i do okolo 3 miesiąca dziecka,wiec wysylaj,zawsze mozna sprobowac, szkoda stracic tyle kasy.Powodzenia :)

witam

dziewczyny nie kazdy dostaje te 500ł :no: przede wszystkim trzeba posiadac jakikolwiek benefit np ctc wtk i nie przekroczyc jakiegos pułapu zarobkowego...........

a ja dzis blam u poloznej papiery mi podpisała jutro wysyłam i zobaczymy jak sie sprawy potoczą.......

IMG_4270.jpg

po drodze wpadłam do MC i kupiłam dla synusia drobnostkę juz sie nie moge doczekac kiedy go w to ubiore heheh

IMG_4268.jpg

a ja sie dziwie ze mnie wszysko boli a moje dziecie kochane główkę już ma w kanale i mamusie trzaska po zeberkach:-p:-p

reklama
hej dziewczyny wysylajcie o to becikowe bo to kazdemu sie nalezy :) obojetnie jakie macie zarobki. To jest 500£ i napewno sie przyda :)

mamcia jak to wszystkim :) ?

to jest jednorazowy dodatek w wysokosci 500£ i nalezy sie kazdemu tylko trzeba sie zmiscic w czasie zlozyc wniosek bo jest tam jakis limit ale nie pamietam jaki.

mamcia10 przykro mi, ale nie masz racji....
wystarczy poczytać tutaj: Sure Start Maternity Grant ,
albo tutaj dla tych, które wolą wersję po polsku Becikowe w UK .

Chyba, że miałaś na myśli Health in Pregnancy Grant - to należy się wszystkim ciężarnym po 25 tyg. ciąży.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry