pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
dziewczyny czy ktoras z was miala tu wczesniejsze usg, niz w 12 tyg? jesli tak to jak to zalatwilyscie? (ja pierwszaciaze poronilam w 9tyg i chcialabym miec usg tym razem w 10 tyg aby sprawic czy wszystko ok)
pozdrawiam
W pierwszej ciąży miałam pierwsze USG w 8tyg, a w obecnej w 7tyg. Oba z powodu potwornych bóli brzucha- nie kłamałam.
hej dziewczyny, witamjestem tutaj po raz pierwszy.Chcialabym zapytac o mierzenie brzuszka przez polozna.Mam juz dwoje dzieci, ktore urodzilam w Polsce i nie spotkalam sie z taka praktyka. Dostalam tutaj po 20 tyg takie siatki centylowe, na tej kartce napisane sa takie szczegoly jak moja waga i wzrost, wzrost meza i waga urodzeniowa moich dzieci oraz szacowana waga dzieciatka , ktore ma sie urodzic, nio i polozna sobie mierzy, krzyzykami zaznacza na tej siatce cm mojego brzusia itp. Wychodzi z tego, ze w 40 tyg moja coreczka moze wazyc 4,5 kg, brzuszek malutki, ale dzieciaczek spory.Czy u Was to sie sprawdzilo, ich mierzenia a potem waga dziecka po urodzeniu??Bardzo dziekuje za odpowiedx i pozdrawiam
![]()
U nas lekarka "na oko" oceniła że Filip będzie ważył 4 kilo. Sprawdziło się co do grama, ale to chyba czysty przypadek.

płakała wrzeszczała nawet nie chciala na niego patrzec,wiec mikołaj musiał "zgolić" brode zmienic ubior i juz bylo wszystko ok.
juz nawet wojsko wkroczylo do akcji!