reklama

Ciężarne na Wyspach

joasia79 gratuluje !

hej dziewczyny, witam:)jestem tutaj po raz pierwszy.Chcialabym zapytac o mierzenie brzuszka przez polozna.Mam juz dwoje dzieci, ktore urodzilam w Polsce i nie spotkalam sie z taka praktyka. Dostalam tutaj po 20 tyg takie siatki centylowe, na tej kartce napisane sa takie szczegoly jak moja waga i wzrost, wzrost meza i waga urodzeniowa moich dzieci oraz szacowana waga dzieciatka , ktore ma sie urodzic, nio i polozna sobie mierzy, krzyzykami zaznacza na tej siatce cm mojego brzusia itp. Wychodzi z tego, ze w 40 tyg moja coreczka moze wazyc 4,5 kg, brzuszek malutki, ale dzieciaczek spory.Czy u Was to sie sprawdzilo, ich mierzenia a potem waga dziecka po urodzeniu??Bardzo dziekuje za odpowiedx i pozdrawiam :)
U mnie sie nie sprawdzilo mala miala miec wedlug wyliczen poloznej z 4,6 , a milal 3,620.;-)

reklama
Czesc:)
a my dzisiaj mamy za soba pierwszy spacerek:) teraz maluszek spi zadowolony
A TO NASZ ARTUREK :)
SAM_0210.jpgSAM_0219.jpg

joasia gratuluje! nareszcie sie doczekalas :-)
aga.m ojoj jaki jestem sliczny :)) a jak mnie mama cieplutko ubrala :) !!
moninia ja czegos takiego nie mialam :) ale polozna mi mierzyla brzuch i centymetry mialy odpowiadac tygodnia ciazy w ktorym bylam :tak:

joasia79- GRATULUJE:-D:-D

ja juz po pracy zimnou nas strasznie jest (-11), nastawilam kure na obiad i leze sobie pod kocykiem i odpoczywam....
umowilam sie z gp na czwartek zobaczymy co mi powie, jak mi nie da tego skanu pojde prywatnie, niestety tu w edi nie ma polskiego ginekologa... a wiele bym dala za niego...

pozdrawiam trzymajcie sie cieplutko...;-)

reklama
joasia gratulacje !!!!
U nas po staremu, dzisiaj wazylismy mala i ma juz 3 kg. ;) Moja kochana kruszynka ;)
Pogoda do bani ze wyjsc nie idzie :( ciagle na minusie i do tego lodowisko.... bylismy tylko raz na spacerku :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry