reklama

Ciężarne na Wyspach

elzu to juz byla ostatnia wizyta helath visitor (sprawdzenie jak sie dziecko rozwija w wieku 6 tyg :? pytala sie czy sie usmiecha, ile je, czy ja nie mam mysli samobojczych hehe i tym podobne), no wlasnie ostatnio byla wazona jak miala okolo miesiaca (4,450 a przy porodzie 3,370), bo u mnie wazenie najblizej jest tylko w pon, a w ten padal snieg i sie nie wybralysmy, mam nadzieje ze 27 w pon beda otwarci, 3 w pon pewnie nie bo bank holiday czyli kto wie moze ja dopiero za 3 tyg zwaze.... :/ 7 stycznia mamy szczepienie to wtedy poprosze tez o zwazenie :)

my nawilzamy powietrze w nocy jak jest harczenie, ale pediatra nam mowil ze male dizeci tka maja ze harcza ;)

myslicie ze moge pozowlic Amandzie spac na brzuchu? helath viistor mowila ze jak sie przekreci tka w nocy to trudno zzebym nie budzila sie w nocy zeby sprawdzic, ale jak widze ze jest na brzuchu to lepiej ja przekrecic..

reklama
Witam Was wyspowe ciężarówki ;-) i chciałabym dołączyc do Waszego grona i w związku z tym mam do Was kilka pytan :tak:. Kiedy najlepiej jest isc do GP w którym tyg obecnie jestem w 4 a słyszałam ,ze sie idzie w 6 tyg ? Obecnie biore witamy santogen ale mi sie konczą i czy moge sobie kupic inne np dla cieżarnych z kwasami omega 3 bo widziałam ,ze takie są .Dziekuje za wszelkie porady i pozdrawiam.

oo fleur jak cudowna nowina :)) gratuluje!! mysle ze od Ciebie zalezy w ktorym tyg pojdziesz do gp, oni zazwyczaj i tak tylko wyliczaja ile jest kobieta w ciazy, zaznaczaja w papierach ze jest ciezarna i kieruja do poloznej :) fajnie jesli polozna jest od razu na miejscu w przychodni, czasem trzeba sie z nia umawiac.. np ddzwonic do glownego centrum poloznych i przydzielaja Ci polozna, ona do Ciebie oddzwania i umawia na pierwsza wizyte ktora jest kolo 7 tygodnia :) na pierwszej wizycie ktora moze trwac nawet do godziny, polozna przeprowadza wywiad na horoby w przeszlosci/obecne/ uczulenia/ jakies wskazania itp..
ja w ciazy bralam zestawy witamin dla kobiet ciezarnych, nie pamietam nazwy, taka kobietak z brzuszkiem na opakowaniu, potem dostalam witaminy z polski, prenatal i inne, najwazniejsze by brac takie co zawiraja kwas i brac je przynajmniej przez pierwsze 3 miesiace.

Hello Agata sąsiadko ;) dzieki za info :tak: myslałam ,ze pierwsza wizyta jest w 12 tyg z połozną :baffled: Wogole to musze najpierw znalesc swojego nowego GP bo ciagle należe do mojego starego i bardzo żałuje ,ze juz tam nie bede bo miałam naprawde dobrego lekarza mam nadzieje ,ze tutaj tez na takiego trafie :tak:

fleur z tym gp w chatham to roznie :/ tak jak ja pisalam ze dwie strony dalej ze ostatnio poszlam do gp a tam babeczka mi mowi, ze tylko jeden problem na jednej wizycie ;) w 12 tyg to jest pierwszy skan :) tak mi sie wydaje ze ja bylam kolo 7 tyg u poloznej albo 9.. ale moze inne dziewczyny tez sie wypowiedza :)

czesc fleur- Gratulacje!!! ja bylam w 9 tyg pierwszy raz u gp i poloznej a w 12 mialam scan, ale do gp nie zaszkodzi isc wczesniej bo nie wiadomo czy u nich bedziesz miala polozna czy musisz gdzies indziej chodzic i jak to jest z umawianiem...
ja musialam na wizyty do midwife jezdzic do szpitala a znajoma miala w gp.... i na pierwsza wizyte i scan oni mnie umowili a na dalsze sama zalatwialam :)

Ale sie wscieklam.. poszlam z buta z wozkiem przez snieg jakies pol godz w jedna strone.. do tego child centre zeby go zwazyc.. a oni, ze dzis nie waza bo jest "so close to christmas" a co ma piernik do wiatraka?!?! To pytam baby czy moge sama sobie go zwazyc, a ona ze wagi sa w zamknietym pokoju.. jasne.. sciema jakas. W kazdym razie glupia jestem.. moglam najpierw zadzwonic ale skoro zawsze w srode waza.. to myslalam ze dzis tez.. :/ Nogi mnie bola jak po silowni :)

Ja bylam u GP kolo 6tyg, kazala mi sie umowic z polozna (w tej samej przychodni) i ze moglam od razu w recepcji sie umowic zamiast isc do GP najpierw. Moze warto zadzwonic do przychodni i sie zapytac.

Witaj Fleur i gratuluje :)
Ja zadzwoniłam do GP i powiedziałam od razu,że jestem w ciąży i zapytałam czy powinnam do lekarza się umówić czy położna od razu. Zapytała mnie pani skąd wiem,że to ciaża,więc jej mówię,że się staraliśmy i że 2 różne testy ciążowe wyszły pozytywnie,więc ona mi na to,że do lekarza już nie musze,bo on to w sumie tylko by potwierdził tę ciążę badaniem,ale skoro 2 testy dały pozytywny wynik to dostałam nr telefonu do położnej,zadzwoniłam tam i dostałam termin na pierwszą wizytę ok 8tyg.

Dziekuje dziewczyny za informacje :tak: tak czy siak ide jutro zapisac sie do mojej przychodni wiec od razu zapytam co i jak czy mam sie umawiac czy nie :sorry2: czy ja tu sama zostałam na placu boju;-)pozdrawiam was wszystkie i dobrej nocy pa

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry