reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
a tu widze dalej swiatecznie!!! i pusto:)
jak po Swietach mamuski?? ja nawet ich nie poczulam, szczegolnie ze nic jesc nie wolno;/ za to nadrobilam sernikiem :)
10 stycznia mamy szczepienie, health visitor zaliczona takze juz mamy spokoj:)

heja! aga my mam szczepienie 7 stycznia, i mi wypadlo w ten sam dzien co mialam isc na baby masaz ;) ale to nic pojde w nastepnym tygodniu.
u nas swieta jeszcze trwaja bo T. ma caly czas wolne :) dzisiaj bylismy wreszcie na spacerku, snieg sie rozpuscil i chodniki lepiej wygladaja :)

wigilia byla udana, Amanda byla baardzo grzeczna, tylk ocaly czas albo u mnie albo u T. na rekach nie dlatego ze plakala ale dlatego bo chlopaki praiwe by ja nie stratowali, tak latali i piszczeli..

pod choinke Amanda dostala miedzy innymi konia na biegunach o ksztalcie biedronki :))) ogolnie milo spedzamy czas, tylko mnie mecza zawroty glowy..

A ja nie dosc ze nie mialam ciagle spotkania po porodowego swojego.. to jesli chodzi o dziecko to tez nic nie przyslali.. musze tam jutro zadzwonic :/

U nas w Swieta bylo duzo gosci, mala kochaniutka i tak sobie spala mimo halasu :) dzisiaj przespalismy cala noc od 23:00 do 6;10 :).
Dziewczyny moja mala taki glodomor ze kupilam jej mleko dla bardziej glodnych dzieci ale daje jej tylko w nocy, to zwykle mleczko jakby przelatuje przez nia wypija 120ml. i nie wytrzymuje nawet 3 godz. ;/
My na szczepienie idziemy 6 stycznia i ja tez w ten dzien mam kontrole ;)

heja:)
Nasz Maluszek dorasta hehe i juz nie spi caly czas, a ostatnio znalazl sobie nowe godziny do zabawy miedzy 23 a 1 w nocy, ale zalezy od dnia czasem wczesniej zasnie:) i w dzien tez po 3 do 4 godz nie spi ale grzeczny lezy w lozeczku:)
w dzien dostaje moje mleko a w nocy zalezy czasem moje czasem proszek- i juz zaczyna jesc po 120ml- 2 razy na dobe, ale zwykle zjada 90-100:) ale w dzien jada zwykle co 2 do 3 godz a w nocy to co 5,
w ogole to on mi sie wydaje taaaaki duzy juz... i wiecie ten czas leci tak nieublagalnie szybko dopiero co sie urodzil a juz ma miesiac, a ubranka w ktorych 'plywal' teraz sa w sam raz, a niektore za male....ahhh
co do wizyty kontrolnej dla mnie to w szpitalu od razu dali mi termin i ide 14.01

pozdrawiam

reklama
mamcia my tez dajemy mleko dla glodnych dzieci, bo na poczatku Mala chciala jesc co chwila i stwierdzilismy ze sie nie najada.. a teraz juz nie bedziemy tak skakac i zmieniac na inne mleko BO teraz ona potrafi zjesc 50-90 na jeden posilek co 3 i pol godz :/ malutko to Nasze dziecko je! ma prawie 2 miesiace a zjada tyle samo co jak miala 2 dni :( wczoraj przez caly dzien zjadla 500 ml.. o ile mi wiadomo to norma jets 700, ale pocieszam sie tym ze je wlasnie to hungry baby milk :)
aga Amanda nosi ubranka na 3-6 miesiecy, tylko pare sukieneczek jeszcze ma na 0-3 aha noi i skarpetki jeszcze ma na noworodka bo ma malutkei stopki. a ja robilam wczesniej odwrotnie, glownie cycus byl w nocy a butla w dzien :) i masz racje jak te dzieciaki szybko rosna! widze to po tym jak teraz Amandzie nogi zwisaja jak lezy u mnie na kolanach :D a wczesniej miescila sie w kolysce z jednej mojeje reki

Do góry