• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Madzialenak przykro mi :( wiem tylko, że jak wychodzi paciorkowiec, albo pacjentki co gorsza nie mają tego badania to automatycznie matka i dziecko dostają po porodzie antybiotyki i robią badania. Wiem bo dziś pytałam o to na szkole rodzenia, że to badanie jest zalecane ale niewymagane. Więc może to nie aż tak strasznie. Miałaś wymaz z pochwy i odbytu?
Ja się obawiam bakterii bo często mi coli wychodziły. Nawet jak cytologię robiłam, to też w wyniku napisali że rozmaz wykonany warunkowo ze względu na liczny stan zapalny, ale moja gin sobie z tego nic nie zrobiła :((

Ikasia brzuszek już wychodzi.
Miliaa no tyle wyczekałaś to i tydz zleci, a z tego co pamietam to już w pon. prof. wraca??

Z upałami ja już nie daje rady, teraz dopiero zaczyna się ochładzać i temp. spadła do 24. W niedzielę ponoć 30 stopni.

reklama
JA po wizycie, ktg nie bylo bo musialabym czekac pare godzin... przeplywy zmierzone ok, maly wazy 2,3 znów na innym sprzecie.. za dwa tyg lekarz ustali nam date cc IKASIA widac juz ładny brzusio :))) MADZIALANEK to jest sytuacja awaryjna wiec na konsultacje nawet 2 tyg przed terminem mozesz spokojnie isc, a co twoj dr na ten wynik oprocz antybiotyku cos poradzil??

Byłam dzisiaj u mojego dr, dał mi receptę na antybiotyk Augmentin ale mam go brać dopiero od 15.08 bo jak teraz bym wzięła to do porodu bakteria musi się uaktywnić ponownie. Dodatkowo tak jak Miliaa napisała dostanę antybiotyk przy porodzie a mały zaraz po urodzeniu. Troszkę mnie doktor uspokoił.
Dzięki dziewczyny :happy:

Sony ja miałam posiew z kanału szyjki macicy, z odbytu nie.

Aduś dobre wieści, gratuluję.

Lawendowy... Czekają cały czas, bo Marcel na prawde nie chce wychodzić z brzuszka a dla niego lepiej jak jeszcze siedzi. Jakby go wyciągnęli teraz to byłby moze dla niego zbyt duzy szok. Dziś była u mnie położna instrumentariuszka i wszystko opowiedziała :) o cc wiem w tym szpitalu wszystko :) jestem zwarta i gotowa do porodu a najpierw do testu oxy!

madzialenak...jak na paciorka ale przed ciaza też brałam augmentin, mnie wyleczylo! Bardzo dobry antybiotyk :D także nic się nie denerwuj, bo na pewno ci to pomoże :)

Sony...prof wraca dopiero 14 i to też nie jest pewne, ale mnie wszystko jedno. Byle by mnie juz w następnym tygodniu zcieli! :D

Ikasia... Śliczny brzunio, widac, że ciążowy! :)

Nikt nic nie wie jak u Sznurki? Wyszli do domku juz?

[FONT=&amp][/FONT]
[FONT=&amp]Sylwia1985 dziękuję, wytłumaczyłaś mi to faktycznie bardzo dokładnie, teraz wiem w czym rzecz. No tak, to prawda, własna działalność w Polsce, robią wszystko by człowiek miał pod górkę. Mój znajomy ma dwie firmy w Niemczech i jedną chciał założyć w Polsce i za głowę się złapał co tu się wyprawia! Chore to wszystko. Życzę Ci kochana BARDZO DOBREGO SAMOPOCZUCIA na resztę ciąży bo to jakaś masakra.[/FONT]

[FONT=&amp]Kurcze ale Ty jesteś w 8 tygodniu ciąży!![/FONT] TSH, ft3, ft4, anty TPO, anty TG, VDRL, HIV, anty HCV, HBS antygen i przeciwciała, toksoplazmoza IgG i IgM, CMV IgG i IgM, różyczka, czas protrombinowy, PT osocza, INR, Aktywność trombiny, testosteron wolny, prolaktyna i 17- hydroksyprogesteron przecież to się wszystko robi przed rozpoczęciem procedury in vitro, też tyle za to wszystko zapłaciłam, po co znowu !!!!!!!!:szok:

No tak, ale moje badania byly robione rok temu przed rozpoczeciem procedury in vitro. Teraz juz sa nie wazne. Ja punkcje mialam 26 pazdziernika zeszlego roku, a badania robilam chyba we wrzesniu.

Panel tarczycowy robi sie i tak na poczatku ciazy bo moze czasami pojawiac sie niedoczynnosc tarczycy. Natomiast wszystkie badania zwiazane z krzepliwoscia krwi sa kontrolowane ze wzgledu na fraxiparine i acard.

Milego dnia dziewczynki

Trafiłam tu do Was przypadkiem (kogoś szukałam), ale pozwolę się odezwać :)
Madzialenak - paciorkowiec jest dość powszechną przypadłością. Ja też go miałam - dostałam antybiotyk w globulkach (amoksycylinę), do tego podczas porodu dostaje się antybiotyk w kroplówkach, a maluchowi robi się dodatkowe badania (bodajże wymaz z ucha). Najważniejsze, że wiesz, że paciorkowca masz. Podawane antybiotyki wystarczą, żeby zapobiec powikłaniom, więc nie musisz się martwić. Dużo babek ma to cholerstwo, ale łatwo je unieszkodliwić.
Przepraszam za wtrącenie, miłego dnia :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry