Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
Mnie dzis wyszło mniej płytek krwi. Nie wiem co to dokładnie znaczy, ale w poniedziałek chyba bede musiala powtórzyć to badanie. moze ktoras to miała i orientujecie się co to oznacza?
Oznacza to że masz mniej płytek krwi , czyli składnika krwi odpowiedzialnego za krzepliwość. Planowana jest u Ciebie cesarka, więc boją się nieprzewidzianych krwawień. Z tego co mi się kolebie jeszcze z czasów studiów, to bezpieczne minimum do jakiegokolwiek zabiegu to albo 150 tys albo 200 tys. Jednak lekarze chuchają na zimne i wolą mieć pewność że wszystko ok. Sama rozumiesz, macica jest bardzo silnie ukrwiona i w momencie jej nacięcia mogliby mieć problem z zapanowaniem nad krwawieniem.
Głowa do góry, wszystko na pewno jest ok, w poniedziałek to się potwierdzi. Ja pamiętam jak w dzieciństwie miałam z tym problem i w Dziekanowie Leśnym na głupie migdałki trzymali mnie tydzień zanim nie ustabilizowali poziomu płytek.
Lawendowy bardzo mi przykro z powodu babci. Wiem, że ciężko Wam teraz ale wspominajcie tylko te dobre chwile i miłość jaką Was darzyła. Też jestem zdania takiego jak dziewczyny - kochana musisz pójść na punkcję. Jeżeli nie będziesz czuła się na siłach to nie podejdziesz do transferu - maleństwa poczekają. Ale sama wiesz jakie mogą być powikłania jeżeli nie przekują ci pęcherzyków. Kochana, na pewno babcia nie chciałaby źle dla Ciebie i musisz zadbać o to. Jestem pewna że babcia czuwa tam na górze i pomoże wam w "zaciążeniu".
To ile Sebus wazy??? Przeceiz na te dodatkowe kilogramy sklada sie waga dziecka, waga wod plodowych, macicy i zwiekszona objetosc krwi no i troche tluszczyku. Lekarze nie mieli zastrzezen co do Twojej wagi? 

później zrobiła mi usg, mały ma długie nogi, w ogóle jest wielki, wyszło jej że waży 3770 g