• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

SonySony ja też chciałam chodzić, a właściwie to jeździć, bo to 30km ode mnie do szkoły rodzenia, ale niestety - jak trzeba leżeć, to trzeba. W czasie cc nie przewiduje obecności meża, wiem że to byłoby dla niego zbyt wiele, no a mnie pozatym to pewnie porządnie uśpią, bo nie wyobrażam sobie jakby mieli inaczej wycianać ze mnie tę torbiel. Oczywiście,że bym chciała aby mąż był przy mnie, ale wystarczy mi świadomośc,ze będzie w pobliżu.

reklama
Gotadora tam gdzie będę rodzić to przy cesarce nie może być osoby towarzyszącej. Jednak to operacja i lepiej żeby było jak najbardziej sterylnie ;)
Maja dzięki za linka już się na 09.09 do Katowic zapisałam:)

HEJ DZIEWCZĘTA :-)
Dopiero dorwałam sie do kompa od wczoraj rana. Zaraz zaczynam czytam co u was:-)
memories doczytałam i ogromne gratki CÓRUNI !!!
Madzielanek bardzo dobrze ze juz jestes w domu, to w czwartek na zaspe jedziesz? Trzymam ogromnie mocno kciuki &&&&&&&&&&
Madzielanek możesz uaktualnić listę, cesarka u mnie 17.09 ale moze byc tak ze nie dotrwam i lekarz zadecyduje na 13.09 :szok: w piątek! Więc małemu sie szykuje niezła data porodu ale wogóle nie jestem przesądna ;-) Jeszcze 3 tygodnie... i 3 na podium :-D Dziś troche pochodziłam i juz sie czulam ze chyba urodze więc ja bardziej stawiam na 13. A Maksiu waży ok 2900 i zapowiada się jednak duzy.. ma wyjątkowo dużą głowe kilka tyg. do przodu :sorry2: do mnie matrwi.. nózka tez ok 2 tyg do przodu a brzuszek raz wychodzi 1-2 dni do przodu a raz 1-2 tyg, do tyłu nic juz nie rozumiem :confused: Bałam sie juz bardzo ze to moze wodoglowie :-( ale obaj lekarze mówią ze nie mozliwe.. Te pomiary ciagle sa jakies niepokojace jak dla mnie, raz za male raz za duze... A teraz wizyty co tydzien az do porodu! Dobra biore sie za czytanie:tak:

aaaa, staniczek alles cudo :tak:naprawde warto!

Ostatnia edycja:
Aduś :-) super! za trzy tygodnie będziesz mieć Maksia w ramionach! masz rację,że nie przejmujesz się przesądami, jak Maksiu się urodzi 13stego to będzie mieć dwie trzynastki w dacie urodzenia :-) co do pomiarów to mój dr nigdy mi nie tłumaczy, a zawsze jedynie mówi że nia ma żadnych zastrzeżeń, więc skoro on tak twierdzi to tak musi być. Jutro moja wizyta, już nie wiem co mam za sobą zrobić :sorry2:

aktualizacja dot. Aduś :-)

SIERPIEŃ

1. MADZIALENAK (28 sierpień) – syn Sebastian

WRZESIEŃ

2. KATE (3 wrzesień - cc) – córka Hania
3. ADUŚ (17 wrzesień - cc) – syn Maksymilian
4. PINGWINEK (28 wrzesień) – córka Milena

PAŹDZIERNIK

5. SONY (18 październik) – syn Paweł
6. OSKAA (22 październik) – syn Adrian
7. GOTADORA (24 październik) – córka Marta i syn (Maksymilian?? czekamy na 100% zatwierdzenie imienia przez tatusia )
8. AGAPL (26 październik) – córka Victoria
9. MILAGORS (28 październik) – córka Zosia
10. GOSIA_1983 (31 październik) – córka Milena

LISTOPAD

11. AVOCADO (24 listopad) – córka Kinga
12. HOLA (27 listopad) – syn Karol

GRUDZIEŃ

13. MALINUŚ (14 grudzień) – córka
14. MARTKA (27 grudzień) – syn Eryk

STYCZEŃ

15. IKASIA (18 styczeń 2014) - córka
16. MEMORIES (30 styczeń 2014) - córka

LUTY

17. DARII (2 luty 2014)

MARZEC

18. MajaSauer ( 6 marzec 2014)
19. SYLWIA1985 ( 22 marzec 2014)

Hej Dziewczyny,

Tak jak obiecalam zdaje recenzje ze szkoly rodzenia. :-)

Mozna sie duzo dowiedzeic lub potwierdzic wiedze jaka juz sie posiada. Dzis bylo o dokumentach potrzebnych w dniu porodu. Omowilismy liste rzeczy do zabrania dla mamy i dziecka. Nastepnie polozna poruszyla temat skurczy , ciagniecia wiazadel, kiedy w nagluch wypadkach zglosic sie do szpitala. Jakie sa symptomy niepokojace. Krotko opisala ktg i kiedy i jak wywoluja porod. Bedziemy tez sie uczyc oddychania, bedzie wizyta na oddziale, znieczulenie, karmienie piersia i kapiel bobaska itd.
Maya, dlatego wydaje mi sie,ze nawet jesli ma sie przewidzaiana cc dobrze pochodzic na takie zajecia, szczegolnie jesli jest to pierwsze dziecko.

POlozna mowila ,ze porod wywoluja gdy w dniu terminu nic sie nie dzieje. podaja najpierw zel nasycony hormonami w okolice szyjki. Maksymalnie po 4 dniach jesli nadal nie ma akcji porodowej podaja dozylnie oksytocyne. Jak pomysle o tych biednych kobietach, o ktorych pisala Madzialenak co czekaja do 42 tyodnia, to az mi ciarki przechodza.

reklama
madzialenak - w końcu się wyspałaś. Życzę Ci jak najwięcej snu przed porodem :-D
Domat - trzymam kciuki, żeby córcia szybko przybierała na wadze. Napewno wszystko będzie dobrze :tak:

Miliaa - ciesze się, że synuś jest już z Tobą. Niech rośnie jak na drożdżach :tak:

Kate - super, że w końcu ustalili Ci datę cc.

memories - gratuluję córeczki :-)

Przede mną wizyta kontrolna przed kolejną próbą i od 3 tygodni i nie przespałam całej nocy, już się zaczynam stresować :-(

Miłego wieczorku :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry