• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Witam Was moje drogie, dawno mnie nie było, zaraz nadrobię zaległości. Ostatnio miałam zwariowany okres:)chwilami zaglądałam podczytywałam ale w ogóle się nie udzielałam, ale już wracam;)

Prosiłabym też o moją aktualizację 13 grudzien, córcia Marcelka
:)
córcia już ma 800g:) ale czas leci już się zaczyna 24 tydzień:)

Miłego wieczorku:)

SIERPIEŃ

1. MADZIALENAK (28 sierpień) – syn Sebastian

WRZESIEŃ

2. KATE (3 wrzesień - cc) – córka Hania
3. ADUŚ (26 wrzesień) – syn Maksymilian
4. PINGWINEK (28 wrzesień) – córka Milena

PAŹDZIERNIK

5. SONY (18 październik) – syn Paweł
6. OSKAA (22 październik) – syn Adrian
7. GOTADORA (24 październik) – córka Marta i syn (Maksymilian?? czekamy na 100% zatwierdzenie imienia przez tatusia )
8. AGAPL (26 październik) – córka Victoria
9. MILAGORS (28 październik) – córka Zosia
10. GOSIA_1983 (31 październik) – córka Milena

LISTOPAD

11. AVOCADO (24 listopad) – córka Kinga
12. HOLA (27 listopad) – syn Karol

GRUDZIEŃ

13. MALINUŚ (13 grudzień) – córka Marcelka
14. MARTKA (27 grudzień) – syn Eryk

STYCZEŃ

15. IKASIA (18 styczeń 2014) - córka
16. MEMORIES (25 styczeń 2014) - córka

LUTY

17. DARII (2 luty 2014)

MARZEC

18. MajaSauer ( 6 marzec 2014)
19. SYLWIA1985 ( 22 marzec 2014)

Ale się dzieje!
domat mała nie mogła się doczekać,żeby osobiście poznać rodziców:-) na pewno wszystko będzie dobrze! Witamy po drugiej stronie brzuszka!
Milla twojego malucha również witamy :-)
memories gratulacje! :-D
My mamy szkołę rodzenia w najbliższą środę :-) Wczoraj byliśmy z Eryczkiem na prenatalnych drugich, wyobraźcie sobie,że pani w recepcji powitała nas po czym powiedziała,że owszem, na tą godzinę mamy badania, ale za tydzień....No miałam ochotę się popłkać!Pozwiedzaliśmy IKEĘ, a potem wróciliśmy do kliniki zapytać, czy coś się zwolniło i całe szczęście okazało się,że pani z recepcji pogadała z doktorem, żeby nas przyjął, bo mamy trochę daleko, zgodził sie tylko musieliśmy odczekać swoje.Ale nie musimy się znowu tłuc za tydzień :tak:uffff...
A Eryś....waży już 519 g!!!! zdrowiutki, rośnie, położenie główkowe (w 22tc?), łożysko na przedniej ścianie, czyli super, pokazał nam wszystko, oprócz....buzi :zawstydzona/y: Zasłaniał się jak celebryta przed natrętnymi fotografami :-DA i poproszę aktualizację: termin porodu 18-20 grudzień, czyli prezent od choinkę jak się patrzy :-D
Eryk.jpg

Załączniki

• Eryk.jpg
    Eryk.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 66
Milgros, to będzie Marcelina:)

Madzialenka, przepraszam, że wchodzę w paradę, jeśli możesz to proszę zrób aktualizację:)

Martka, Eryk nadrabia, to super, ale czy nie powinno się liczyć mimo wszystko terminu porodu wg okresu? Moja Marcelka też jest 10 dni do przodu, ale lekarz mówi, że liczy się wg okresu ewentualnie pierwszych usg. Będziesz miała cc? Ja też usiłuje się wpisać na szkolę rodzenia, ale trochę przespałam temat;/

Jestem też już po kolejnym spotkaniu w szkole rodzenia i w końcu mój powiedział, że dziś było ciekawie i czegoś się dowiedział. Nie ukrywam, że mnie też się najbardziej podobało, bo było o kąpieli i pielęgnacji noworodka, o badaniach profilaktycznych itp. Już wiem jak pielęgnować pępuszek, jak oliwić dziecko itp, od której strony do której. Jednak co praktyka, to praktyka :) :-)
Marta niech Eryk rośnie zdrowo :)) Super że wam dziś zrobili usg, ale czyj to był błąd??

Cześć dziewczyny,
Ja po kolejnym tygodniu - koszmarze, wciąż czasu za mało... Czytałam Was, ale na nic więcej już nie starczało czasu. Na szczęście dziś już odesłałam ostatnie pilne prace i teraz w weekend trochę zluzuję :)
Sylwia1985 -ja wiesz, że Profesora bardzo polecam :) Naprawdę on z tych, co dmuchają na zimne i wolą niepotrzebnie sprawdzić/dodatkowo zbadać, niż coś przeoczyć.
Domat - ale wieść! Nie martw się, ja się urodziłam też w 7 miesiącu (z ciąży bliźniaczej), a wtedy nie było ani w jednej czwartej takiej aparatury jak teraz, wszystko będzie dobrze!
Lawendowy - jak się czujesz?? Dbaj o siebie i dużo leż, choćby w samochodzie, jak będziesz w trasie
Madzialenak - ale przeszłaś w szpitalu, współczuję...
Avocado - super łowy!
Aduś - o rany, to przecież tuż-tuż! Duży Maksio! Milenka dziś miała ok. 2 kg.... no ale ja na tej diecie dużo nie wymyślę :( Lekarz powiedział, że nie jest źle, więc mu wierzę. Ale kazał przyjść za tydzień do szpitala na lepszą aparaturę, żeby jeszcze raz spojrzeć.

No i właśnie, byłam dziś na wizycie, wszystko ok, co do sposobu "wydobycia" dziecka jeszcze nic nie postanowione na 100% bo będziemy decydować w miarę rozwoju zdarzeń. Ja wciąż chciałabym sn, ale zobaczymy, co będzie dalej.

reklama
malinuś po pierwszych prenatalnych mi mówili,że termin 15-18, bo z USG wiek ciążowy starszy o tydzień, teraz,że bardziej 20...
sony no chyba się nie dogadałam z panią przez telefon...bywa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry