• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
mazenka - ale miałaś przeżycia, współczuję Ci, na szczęście wizyta już za Tobą i postaraj się szybko o niej zapomnieć. Teraz odpoczywaj i relaksuj się :tak:

gotadora - ale ten czas leci, to już 31 tydzień. Ja też co jakiś czas zaglądam na Twoja stronkę, żeby zobaczyć nowe zdjęcia brzuszka mamusi :-)

Ja czekam na wizytę kontrolną przed crio i czym jest bliżej to czas mi się strasznie dłuży. W sumie 10 września to nie długo, ale i tak czas mi się ciągnie.

Gotadora to korzystaj z ostatnich dwóch tygodni w domku z mezem bo potem juz bedzie was zawsze czwóreczka :tak: 1,5 cm szyi da rade ;-) moja kumpela od 2tygodni nie ma juz praktycznie szyjki, ma rozwarcie na palec i ciagle zero akcji porodowej.. lezy w szpitalu i czeka, a jest 2 przede mną raptem
J atez mysle ze na koljenej wizycie to moj dr raczej przyspieszy mi cc.. a ja mam juz częste napady płaczu (depresja przedporodowa??:confused:) i syndrom wicia gniazda na calego ale nie moge za duzo uwic bo zaraz brzuch boli i źle sie czuje :-(

Milagros fajnie sie tak wynudzić z mężem w domu :-) wypozyczcie sobie jakies fajne filmy

Aduś na pewno wróci :tak: będziesz karmiła i spacerki zrobią swoje. Ja wolałabym troszkę przytyć, wszyscy mi mówili,ze schudłam a jak dziś dr mi potwierdził i to bez wagi, jedynie patrząc na moje wyniki to jednak coś w tym jest, moja waga stanęła jakiś czas temu na 64

miliaa- odciagaj tylko troche aby poczuc ulge w piersiach, nie sciagaj do pustych piersi poniewaz organizm bedzie myslal, ze dziecko tyle je i produkowal wiecej pokarmu. Wiem, co to bol piersi, moja ssie praktycznie non stop, ma silna potrzebe ssania i traktuje piers jak smoczek, a ja ciagle piersi pelne mleka. Polecam tez na sutki krem z czystej lanoliny ( nie trzeba zmywac przed karmieniem) i muszle laktacyjne- przynosza ulge popekanym i bolacym sutkom. Dla mnie bol piersi byl najgorszy z calego pologu. Nic mnie tak nie bolalo jak piersi, wiec przetestowalam chyba co tylko dostepne na rynku.Oczywiscie pisze jedna reka a na drugiej wisi moj zarloczek.

W ogole dziewczyny podczytuje i serduchem jestem z Wami, tylko czasu brak na pisanie. Mala praktycznie nie spi w dzien, a i w nocy zasypia miedzy 23 a 1. Razno lubi pospac do 10 -11, ale potem to juz wymaga uwagi.A nie mamy tu zadnej rodziny, wiec nie mam co liczyc na pomoc.Nadrabiam ogromne zaleglosci w pisaniu

Sylwia - ciesze sie, ze i siostrze sie udalo i bedziecie miec dzieciatka w rownym wieku. Gratulacje

Gotadora- super , ze dzieciaczki rosna. Trzymam kciuki, zeby cala torbiel usuneli przy cc

Madzialenak - nasza liderko na liscie, kciuki za szybki i latwy porod.

Milia- oczywiscie gratulacje!! Na szybko pisalam o karmieniu a nawet nie pogratulowalam. Doczytalam ze mleko samo leje Ci sie z piersi, z czasem laktacja sie ustabilizuje. Po prostu za duzo pokarmu, piersi dostasuja sie do apetytu dziecka.

Domat- gratulacje. Na pewno Malenka szybko nabierze sil. Ja tez urodzilam sie w 7 miesiacu i nie odbiegalam niczym od rowiesnikow. Zdrowka i sily dla coreczki.

Lawendowy- kciuki za bete, fluidy wyslane. Przy takim wsparciu z forum nie ma innej opcji niz 2 krechy.

Koncze i ide spac poki mam szanse.

Ostatnia edycja:
Lilia czas zawsze się tak ciągnie jak nie trzeba, ale jakoś zleci :-). U mnie pogoda już jest wrześniowa.

gotadora coś mi się nie chce otworzyć strona ze zdjęciami, ale super, że maluchy tak pięknie rosną:-D. I nawet z jedzeniem możesz trochę poszaleć!

milagors chyba rzeczywiście byłoby lepiej, gdyby to usg zrobili mi później, a nie stresują niepotrzebnie.

Adus może Ci przyspieszą termin :) tylko muszą dobrze zbadać.

Maja nie dziwię Ci się, że tak się boisz zbliżenia, my na razie nawet nie mamy ochoty, a jak pomyślę, że to może wywołać skurcze macicy, to mi się całkiem odechciewa. Może za jakiś czas, jak już jakiekolwiek zagrożenie minie, to się kochana wyluzujesz.

kwiatuszek poskarżę się i czekam na moją kochaną panią doktor.

miliaa moja siostra miała taki nawał i odciagała po odrobince. A jak była sama w domu, albo w nocy wkładała do stanika pieluchę tetrową, tak z niej leciało. Dopiero po jakimś czasie ilość mleka się unormowała:-).

W poniedziałek umówię się do mojej ginekolog, żeby sprawdziła czy nic mi tam w środku nie uszkodził takim badaniem:wściekła/y:

Miłego dnia!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry