• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A na tych wynikach krwi z genetycznego wyczytałam, że mam łożysko na przedniej ścianie wysoko, ale to podobno nie to samo co przodujące.

A no i jeszcze mam nadal robić sobie paskami z apteki Ph pochwy i jak tylko będzie powyżej 5 to przychodzić. Robie to dwa razy w tygodniu i nic mi tam nie wychodzi, choć dla mnie te paski to takie mało wiarygodne są... tym bardziej że ciągle się zastanawiam czy luteina dopochwowa nie zmienia mi Ph.

Zasatanwia mnie też - czemu teraz jak biorę L4 to Panie na recepcji pytają w którym tc jestem. Wcześniej o to nie pytały, a ostatnie dwa razy już tak ... ?

Masz racje to nie to samo. Powiem jak mój adiunkt na ginekologii, łożysko to butelka dziecka :-), a macica to worek. Jak wiadomo worek zszyty jest z dwóch kawałków materiału i tak samo macica, dzięki temu ma ścianę przednią i tylną. Wlot do worka to odpowiednik szyjki. Jeżeli łożysko położone jest blisko szyjki to jest to łożysko przodujące. Jest kilka rodzajów łożysk przodujących (to w zależności jak jest ułożona względem szyjki i czy ją przykrywa).

Luteina na pewno zmienia ph pochwy. Podwyższa ph czyli środowisko staje się bardziej zasadowe. Takie czynniki sprzyjają rozwojowi grzybów. Sama miałam ten problem do momentu kiedy ilość luteiny nie spadła do 4 tabletek na dzień. Całą ciążę brałam lactovaginal i to też pomagało mi odbudować florę bakteryjną pałeczek kwasu mlekowego. Warto profilaktycznie przyjmować 1 kaps 2 razy w tygodniu.

Z L4 nie pomogę bo nigdy na nim nie byłam :-). Całe szczęście całą ciążę przepracowałam i odkryłam jedno - moje dziecko uspokaja się przy dźwiękach turbiny stomatologicznej :-D. Kiedyś byłam w pracy pokazać cioteczkom moje maleństwo i akurat był serwisant przy unicie. Załączył turbinę, a Wiktor zrobił się spokojny :szok:. Jednak to prawda, że dziecko najlepiej czuje się przy muzyce jaką matka słuchała w ciąży, w moim przypadku była to turbina :-):-).

reklama
Dziewczyny:biggrin2: sprzedam laktator Medela Electrik mini 9teoretycznie chyba na gwarancji, bo kupiony w 04.2013). Używany raz dziennie do września, a potem już tylko od wielkiego dzwonu. W zestawie mam 5 butelek do przechowywania pokarmu (4 dokupiłam ekstra) i nową zapakowaną membranę. Do paczki dorzucę kilka woreczków do mrożenia pokarmu (bo się kurzą), 2 butelki aventu (praktycznie nieużywane, 1 TT i co tam jeszcze znajdę :) AAA pudełko oryginalne :) Cena 180 zł do małej negocjacji

I tak na szybko - nowym ciężaróweczkom z całego serducha gratuluję:-) i duuuugiej, nudnej i spokojnej ciąży życzę. Ja staram się łączyć obowiązki zawodowe z podwójnym macierzyństwem i generalnie w domu mam bajzel do kwadratu:-( ja wkładam z jednej strony, a Młodzi z drugiej wyciągają i rozwlekają po mieszkaniu ;-)na dodatek mają przewagę liczebną:-)

Cześć

Mam nadzieję, że u Was też taka piękna pogoda jak u mnie!

Lawendowy - super, że już planujesz powrót po Stasia tak szybko. To znaczy, że noworodki jednak nie są takie straszne :) A tak swoją drogą to zazdroszczę - myślę, że planowanie drugiego dziecka jak już się jedno tuli na rękach to już jest tylko przyjemność! A nie to co, przechodziłyśmy przy staraniach o to pierwsze. No ale mogę się mylić :)

Sylwia - dziękuję CI za info o Ph.

A co do tego łożyska na przedniej ścianie - to czy przez nie się później czuje ruchy czy tylko przez to przodujące. Bo ja w środę weszłam w 15tc i oczywiście już czekam !!!

Madzia - tak mi się przypomniało, i jak podoba Ci się ta książka?

ona - niestety nie wiem co to może oznaczać ale zieleń chyba nie jest akceptowalnym kolorem moczu.

Dziewczyny pomyślałam, że dziś wyręczę raz Zuzię i uaktualnię kalendarz bo jednak trochę zmian było, żeby był wiarygodny :) - więc proszę wszystkie, które chcą abym umieściła jakieś zmiany - dopisała płeć czy imię lub datę - proszę o info. Zajmę się tym po południu !!!

Ostatnia edycja:
lilonka maluchy to już pewnie niezłe rozrabiaki :-D ale super jest taki dom pełen życia i dziecięcego śmiechu, ja się już doczekać nie mogę:-) a Tobie kochana życzę duuużo siły ;-)

ona nie mam pojęcia co może oznaczać taka barwa moczu, ale chyba nie jest ona prawidłowa. Zrób sobie badanie moczu albo posiew, będziesz wiedziała czy nie masz jakiś bakterii itp.

Lawendowy to ja już tak na zapas trzymam kciuki żeby Staś szybciutko zasilił Wasze szeregi:-) sama już myślę i czasem się zastanawiam czy to nie głupie, kiedy wrócę po kolejnego bobika, mam jeszcze 3 mrożaczki i przysięgłam sobie że wrócę po wszystkie:tak::-D

Megi rodzisz?:-)

Esiek takkkk, piękny dzień.A ja w domu, bo upał mnie "napompowuje" a na dodatek nie mogę wcisnąć się w żadne spodenki:no:

pytanie techniczne do doświadczonych ;-) jakie polecacie kremy z filtrem 50 dla dzidziusia od 1 dnia życia?

Ostatnia edycja:
Esiek niestety łożysko z przodu jest amortyzatorem dla ruchów dziecka :/ jak byłam na USG u Kowalskiego to mi od razu powiedział, ze tak wcześnie nie mogę czuć ruchów przy łożysku ulokowanym na przedniej ścianie. No i na USG się okazało, że Węgrzynowski źle wpisał, bo mam łożysko z tyłu dlatego czuję ruchy. Ale Ty jesteś szczupła, więc i tak masz szansę poczuć je wcześnie :)

Dziewczyny, dopisałam to co wiedziałam. Brakuje info od lolitka 200, Foote, Ema51, ona i Mundek co do dat i płci !
Zuzia obiecuję już nie będę się więcej wtrącać, z nudów człowiek bierze sie za wszystko :)

MAJ
1. MEGI* (20 maj) syn

CZERWIEC
2. NIKA85 (5 czerwiec )
3. SZYSZKA87 (25 czerwiec ) syn Antoś

LIPIEC
4. 24MAGDA09 (04 lipiec )
5. MINNI27 (29 lipiec) córka

SIERPIEŃ
6. PETI30 ​(1 sierpień) córka Lucy
7. MARTACZI (2 sierpień) syn
8. LABO75
(7 sierpnień) córka Aleksandra
9. SIAGA (10 sierpień ) syn
10. MADZIA I PIOTR (26 sierpień) córka

WRZESIEŃ
11. NIEPOKORNA (1 wrzesień) syn
12. JOGO (2 lub 6 wrzesień) córka Nadia
13. ELLENI (5 wrzesień) córka
14. ZUZIA2011 (5 wrzesień) syn

PAŹDZIERNIK
15. MAJKA201 (12 pażdziernik) syn
16. MADZIA76
(18 pażdziernik)
17. LENKABAR (30 październik) syn Filip

LISTOPAD
18. FOOTE (13 listopad)
29. LOLITKA200 (13 listopad)
20. ESIEK (19 listopad) prawdopodobnie córka
21. EMA51 (27 listopad)

Część dziewczyny czy u was taki sam upał jak u mnie masakra nie idzie wyrobić normalnie.

Esiek czytam tą książkę tak rozdziałami całkiem nie zła ale wszystkich informacji tam nie ma.

Lenka idę dziś do dr Kowalskiego na usg zobaczymy co mi powie.

Mego no właśnie rodzisz???

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry