• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

peti30 no ja się przyznam że już parę łaszków dla malutkiej kupiłam, mimo że na razie jeden lekarz potwierdził mi że to dziewczynka, a wczoraj oglądałam takie superaśne łóżeczko z funkcja kołyski, rewelacyjne.

mezanka i to co piszesz to kolejny powód dla mnie aby monitor oddech kupić, tez orientowałam się w cenach i nie jest to az tak straszny koszt więc ja na pewno będę go miała bo inaczej nie ma szansy abym spokojnie zasnęła.

reklama
Cześć dziewczyny,

W monitorach zrobiłam jako takie rozeznanie, najpewniejsze są te z dwoma płytkami. Taki monitor razem z nianią Angel Care najtaniej w Szczecinie znalazłam w hurtowni w Szczecinie po 599zl, ale to było w tej hurtowni Bebe Club, to jest zaraz za Bobolandem. Na allegro najtaniej chyba 650zł. Na pewno ja też będę kupować co tu dużo gadać, temat nie raz był już poruszany :)

Co do zakupów to ja młodsza stażem od Was ale przyznam się, że też już trochę mam - chyba z 6 kompletów ciuszków, jeden kocyk i parę rzeczy na oku do kupienia lada dzień. Wózek zamawiamy na koniec lipca bo już wybraliśmy, także w lipcu chcę zrobić remont i kupić mebelki więc to będę mieć z głowy. Generalnie planuję do końca sierpnia mieć wszystko a potem tylko to co się przypomni dokupywać i wlasnie wszystko skręcać, ustawiać, prać i prasować.

To tyle z pozytywów, mam od paru dni paskudny nastrój - znów dopadły mnie myśli, że coś jest nie tak. Moim zdaniem brzuch mi nie rośnie już, nie czuję absolutnie żadnych ruchów i w ogóle czuję się tak nie - ciążowo jak tylko można się czuć ;/ Na 100% nie wytrzymam do 18,06 do wizyty więc po weekendzie umawiam LuxMed bo idzie zwariować. Luteiny nadal nie odstawiłam, planuję to zrobić w piątek.

Nie wiem jak dla mnie kobieta w ciąży powinna świecić w nocy na zielono jak wszystko jest ok, a jak coś się dzieje to migać na czerwono - może wtedy byłabym spokojna.

Do tego za parę dni kończę 30-stkę i chyba to też mnie dobija porządnie.

Poza tym - martwi mnie to, że w ciągu tygodnia przytyłam 1,5 kg !!! Nie wiem jak to możliwe, jem tyle co zwykle więc chyba mi przemiana materii spadła do zera ;/ Tym sposobem od początku ciąży przytyłam 3kg, z czego połowe w ostatnim tygodniu.

Madzia - pochwal się co za wózek ci się tak spodobał.

Megi - wracaj do formy, choć wierzę, że synek wynagradza ból.

Esiek no właśnie dokładnie ten monitor oddechu widziałam i dokładnie w tej hurtowni ale zdaje mi sie ze na allegro widziałam go za 477 zł muszę poszukać. Wózek to Jedo Fyn 4Ds Memo Special Edition nam podobał się taki jasno szary ale widziałam też wersję w kropki:-).

Esiek co do Twojego samopoczucia to na pewno wszystko jest dobrze, ja też gdyby nie rosnący brzuszek to nie czułabym że jestem w ciąży, czuję się bardzo dobrze (pomijając moje ostatnie przeziębienie) to jesli będzie tak do końca to bedę bardzo zadowolona. Jeśli się denerwujesz to idź do Lux Medu ale ja jestem pewna że jest wszystko dobrze a dzidzulka rozwija sie prawidłowo.

Esiek glowa do gory,hormony Ci szaleja kochana,na pewno wszystko jest dobrze!I przytylas,super,to dobry znak.A ruchow jeszcze przez jakis czas mozesz nie poczuc bo masz lozysko z przodu.W ciazy sie tyje,nie da sie inaczej,organizm odklada tkanke tluszczowa i niestety magazynujemy wode czasami.Ja sie o figure bede martwic po ciazy:-)Idz do tego lekarza,bedziesz spokojniejsza,a potem na zakupy!:tak:

no to ja chyba jako jedyna póki co jeszcze nie mam odwagi na zakupy :P mam tylko spodenki do których zachęcił mnie M i zupełnie nic więcej, chodzę, oglądam, wybieram, ale z zakupami czekam do lipca, nie wiem jak wytrzymam :szok:

Esiek z tą wagą w ciąży to tak właśnie jest- skacze sobie jak chce. Nie przejmuj się, teraz przybrałaś a potem może znów stanąć w miejscu. Ja na poprzedniej wizycie miałam +3kg w 3 tygodnie, a teraz jedząc tyle samo mam 1kg w 3 tygodnie :) i na pewno jest wszystko ok, ale dla własnego spokoju idź sobie do luxmedu, zawsze człowiekowi spada kamień z serca jak zobaczy dziecko całe i zdrowe. Niestety z tymi ruchami tak jest jak masz łożysko z przodu, dziś mi to raz jeszcze potwierdził mój doktor, że to bardzo przyspiesza jak ono jest z tyłu. ale masz już bliżej niż dalej, niedługo się pojawią- zobaczysz

Dziewczyny ze Szczecina muszę Wam powiedzieć, że coraz bardziej mnie denerwuje szpital w Policach. Miałam dziś wizytę, bo znów bardzo obfite upławy+ból podbrzusza, ale na spokojnie jechałam, bo ruchy czułam cały czas mocne, Mały jak się rozszalał to już kilkanaście a nawet kilkadziesiąt dziennie puknięć czuję! Wracając do szpitala to trzymali mnie 2 h na izbie przyjęć, bo położna zajmowała się inną pacjentką i nie zawołała lekarza do mnie dopóki jej ktg i nie wiem czego tam jeszcze (przez 2 godziny!) nie zrobiła. Po czym przyszedł lekarz spojrzał w moją kartę i zapytał czy nie chcę do mojego Sienkiewicza, bo on ma dziś dyżur... jakby tego samego pytania nie mogła zadać położna jak oglądała 2 godziny wcześniej moja kartę :wściekła/y: człowiek tam sobie siedzi i nikt się za bardzo nie przejmuje. Tyle tylko, że na wstępie ktg mi zrobili- po raz pierwszy :) Za to Sienkiewicz rewelacyjnie się nami zajął :) przyjął nas z otwartymi ramionami i nawet nie chciałam USG bo mam wizytę we wtorek u niego, a on się uparł i i tak zrobił :) także Madzia nasz doktor wspaniały :-)

a i jeszcze Wam powiem, że się załamałam, bo znajoma mi powiedziała, że umówiła się ze swoją lekarką prowadzącą na cesarkę i kosztowało ją to 3500zł :szok: a nasz doktor Madzia i Twój Esiek to nie jakaś tam sobie Pani doktor.. tylko takie raczej sławy w Szczecinie, więc może być jeszcze więcej. Takich kosztów się nie spodziewałam... trochę mi się nie uśmiecha szczerze mówiąc i już sama nie wiem co zrobić :/

Ostatnia edycja:
Lenka - ja jestem oczywiscie zbulwersowana tym co piszesz o cenie CC ale chyba nie jestem zdziwiona.... powiem ci ze zapytam prof z ciekawosci ale ja juz to jakis czas temu przemyslalam i nie bede swirowac. Bede rodzic CC na porodowce w Policach, z kim tam wypadnie. Nie bede wydziwiac. Troche kierowalam sie tym ze moj lekarz ok super specjalista ale ile on porodow przyjmuje? Malo, na bloku pewnie bywa sporadycznie. Chyba wole kogos dla kogo to chleb powszedni ;) ale spytam tak dla ciekawosci. Musze sie tylko dowiedziec czy musze miec zaswiadczenir od okulisty ze mam wskazanie do CC i czy bede miala umowiony termin czy po prostu bedziemy czekac az sie akcja porodowa zacznie. Wolalabym czekac na akcje bo organizm bardziej gotowy, latwiej o pokarm itd.

Co do moich obaw - wiem, ze macie racje w tym co piszecie ale tez wiem, ze tylko wy mnie zrozumiecie jak to w praktyce jest.

Lenka - a baby na polickiej ginekologicznej izbie przyjec sa rzeczywiscie paskudnie nieprzyjemne :)

Hej Lenka a o co chodzi z tym placeniem za cesarke,bo ja tego kompletnie nie rozumiem.Czy to jest tak ze jak chcesz cesarke na zyczenie to placisz,a jak ze wskazaniem to nie?I skad te rozne ceny?

reklama
Peti- nie nie, na szczęście cesarka na życzenie jest bezpłatna :) ale mi bardzo zależy, żeby mój lekarz prowadzący odbierał poród, jest świetnym specjalistą, wspaniale się nami opiekuje i ufam mu jak nikomu innemu a on nie pracuje na porodówce tylko na patologii ciąży- z resztą nawet jakby pracował to jaka mam pewność, że akurat będzie? I chciałam się z nim umówić, że dzwonię a on jedzie do szpitala odebrać poród (u mnie najprawdopodobniej cesarka). Ale spodziewałam się kosztu rzędu 1000 max. 1500 a nie 3500zł :/ to już chyba lekka przesada by była...

Esiek a u Ciebie tytuł prof. też zrobi swoje...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry