• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

peti30 lekarz i okulista twierdzą że to takie osłabienie organizmu na początek ciązy że prztplatują się częściej przeziębienia czy inne infekcje w moim przypadku oczu... pewnie przejdzie jak ostatnio ok 15 tc.... no nic poczekam chociaż baaaardzo nie lubię okularów...

reklama
Dorex- ja rowniez mam problem z soczewkami. Czesto sa dni kiedy nie moge zalozyc bo czuje jakbym szklo w oku misla. Gin mowil ze tak moze byc i cala ciaze... dla mnie to duzy problem bo mam wade -10 i okulary nie zapewniaja mi komfortu. No ale coz...

Dziewczyny, orientujecie się czy jest jakiś bezpieczny lek na alergię który można brać w ciąży? Mam strasznie nasilone objawy, ledwo żyję - głowa mi pęka, spać nie mogę, kładę się z bólem głowy i z nim wstaję rano :-( Wyjście z domu to masakra, nie mówiąc o jakimś spacerze, nawet okna otworzyć nie mogę :-( A moga gin. twierdzi że nic nie mogę poza wapnem które nic a nic mi nie pomaga :no:

I jeszcze pytanko do tych które robiły badania prenatalne łączone z testem PAPP-A - usg wyszło mi ok (NT 1,4) ale wyniki badań krwi chyba niezbyt dobre bo poziom PAPP-A mam 0,4 czyli bardzo niski. Beta wolna chyba w normie (41ng w 12t3d). Wiem że tylko lekarz może ocenić ostatecznie wynik ale wizytę u genetyka mam dopiero za 10 dni i nie ma szans na szybszy termin :baffled: Starałam się znaleźć jakieś informacje ale trudno o jakieś rzetelne źródło ...

Infinity z tego co wiem to typowych lekow na alergie nie mozna.U mnie od 2 trymestru pojawil sie dziwny katar.Lekarka stwierdzila ze to wyglada na alergie i brac nic nie moge.Ale skonsultuj sie moze z alergologiem bo przeciez musisz jakos funkcjonowac.Moze przepisze Ci cos homeopatycznego.
Z testami nie poradze,ja robilam Panorame,czyli odpowiednik Nifty i mialam wszystko czarno na bialym,lacznie z plcia maluszka.
Pozdrawiam:-)

Infinity - zajrzałam w swój wynik PAPP-A i on wynosił 9,786 IU/I co odpowiada 2,357 MoM. Moje wyniki były już sprawdzone przez genetyka więc wiem, że są OK. Niestety nie potrafię powiedzieć co oznacza Twoj niski wynik. Znalazłam oczywiście jakieś info w necie ale myślę, że nie masz co tego czytać tylko dzwoń jutro do lekarza i niech Ci tlumaczy. Jendo jest pewne - nie martw się na zapas. Zdaje się że martaczi tutaj na forym wyniki krwi wyszły zle, zrobiła amniopukcję i wszystko bylo OK. Pamietaj, ze to okresla jedynie prawdopodobieństwo.

Esiek dziękuję ale niestety nie ma opcji że dowiem się czegoś wcześniej bo opis robi profesor którego nie znam a Pani od USG też nie jest moją gin. prowadzącą ...

Wiem na pewno że PAPP-A nie powinna być <0,5 a u mnie będzie bo wynik 0,4 się dzieli i dopiero wtedy wychodzi MoM ...
Ale spokojnie, na razie nie panikuję bo mam bardzo dobre wyniki po USG i beta chyba też dobra więc może ten jeden parametr nie zawyży ryzyka na tyle żebym musiała rozważać dalszą diagnostykę ... mam nadzieję.

Peti dziękuję, zapytam na najbliższej wizycie ale pewnie kolejka u nas do arelgologa taka że mi przejdzie zanim się dostanę i jakieś badania zrobię ;-) pod koniec lipca mi mijało zawsze, w najgorszym wypadku jeszcze jakieś 1,5 miesiąca :rofl2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry