• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny ja znów u teściów z marnym dostępem do neta.

Powiedzcie czy któraś z Was ma zamiar rodzić w Bielsku? Ja w niedzielę wylądowałam na IP w szpitalu Miejskim w którym pracuje moja lekarka bo tak mi kazała przyjechać (od tygodnia źle się czuję a to dopiero 32 tydzień:( a moje bliźniaki malutkie) i powiedzieli mi, że u nich nie przyjmują takich wczesnych ciąż i że powinnam jechać do szpitala wojewódzkiego. Czy któraś z Was zna o nich jakieś opinie. Zupełnie mnie to skołowało. Jak zadzwoniłam do mojej Pani doktor to mi powiedziała, że od 32tc nie odsyłają pacjentek... Zgłupieć można... Problemem jest to, że moja lekarka nie jest w pracy codziennie.

Bziumelka- bidaku. Ja od sierpnia walczę z hemoroidem i zamiast mieć coraz mniejszy mam coraz większy... Ale ja mam teraz od zaparć choć przed ciążą wychodził mi od biegunek....

Dziewczyny jakby któraś chciała to mam na zbyciu spodnie ciążowe z H&M z serii Mama. To są takie czarne spodnie z podwyższonym stanem na brzuszek i z tyłu też ( nie mają gumy) kupiłam je bo mi się podobały bo wyglądały tak nie ciążowo... To są takie rurki. Niestety nie byłam w nich ani razu ( mimo, że kilka razy przymierzałam) bo tak schudłam, że wyglądałam w nich jak kostucha. Generalnie nie lubię się w czarnym... Rozmiar z metki to 38. One są naciągliwe ale ja uważam, że to 36/38. Długość nogawki ja w większości noszę 32. Kupiłam je na wyprzedaży h&m za 50pln a chcę pozbyć się za 30pln (łącznie z kosztami przesyłki). Jakby któraś chciała a nie miała kaski to wyślę nawet za darmo byle żeby komuś się przydały bo są nówki, tylko raz wypłukane w płynie po tych moich przymiarkach:) jak coś to napiszcie na priv. Mogę przesłać na komórkę jakieś fotki:)ich skład to 74% wiskoza, 23% poliamid i 3% elastan.

reklama
Montana od 14godzin nie mam biegunki, wczoraj na wieczor troche ale przeszło. Nie wiem co to jest za lek o którym piszesz?? Ale jeśli chodzi o nawodnienie to w Szpitalu miałam trzy kroplówki, teraz też piję i trochę jem wiec tym sie nie martwie. Biegunki nie mam ale czuję że praca jelit, żołądka i innych rzeczy z układu pokarmowego nie jest właściwa ale cóż się dziwić, sam doktor powiedział że jelita teraz są zmęczone i trzeba dać im się zregenerować.

Dlatego dziewczyny uważajcie co jecie bo takiej przygody jak ja miałam żadnej nie życzę, biegunka bez ciąży jest tragiczna a co dopiero w ciąży jak człowiek martwi się o dziecko... Ja się mogę męczyć ale ważne aby dziecko tego nie odczuło a tak naprawdę to żaden lekarz nie wie co naprawdę dziecku szkodzi a co nie. Gdyby nie ciąża to bym zrobiła sobie 48godzinny post ale muszę jeść i pić dla maleństwa a to też nie sprzyja regeneracji.

Foote to zaciskaj nozki jeszcze na chwile... :-) moze Jerzy jeszcze nie wyjdzie...

montana
nawet nie wiedzialam ze Kożuchowska juz urodzila... nic nie slyszalam o tym.... hmmm:tak:

Zula co sie stalo? ze w szpitalu jestes? bidulka.... trzymaj sie kochana !! a ile waza twoje maluszki?

Foote pogadaj z Jerzym, żeby jeszcze trochę posiedział w brzuszku u mamusi :tak:

Bziumelka biedaku ale Cię męczy ta biegunka. Wiesz czym mogłaś się struć? Inni biesiadnicy też są chorzy czy tylko Ciebie wzięło?

Agaawa czas najwyższy skończyć z wyjazdami służbowymi. Ja staram się mało jeździć a jak już muszę jechać sama to biorę auto M bo jest w automacie i lekko się prowadzi. Nie ruszam się w podróż powyżej 100 km i to tylko do kliniki :-)

Kasik no właśnie tylko mnie, ale też nie jadłam nic nadzwyczajnego... Cholera wie co zaszkodziło :wściekła/y: No niestety trzeba sie przemeczyć, oby tylko z dzieckiem było dobrze....

Zula a jakiej wielkości jest Twoj hemoroid?? Sorry że tak pytam ale nie mam z czym porównać, jak mój mąż gadal z takim znajomym lekarzem to on powiedział że duże to są dopiero wielkości pięści... Mój jest wielkości paznokcia na kciuku, wiadomo ciut grubszy ale taki i już jest dramat a co dopiero wielkości pięści:szok:

Agawa z tego co mi się wydaję to w Kodeksie Pracy jest zapisane że kobiety w ciąży nie można wysyłać w delegacje...

Hej, dziewczyny ja szybko spieszę z odpowiedzią do Zuli!
Ja jestem z Bielska i zamierzam rodzić w Wojewódzkim. Byłam tam chociażby dzisiaj na kontroli ze względu na niski poziom wód płodowych. Mam sporo koleżanek, które przeszły w Bielsku przez oddział patologii ciąży i były bardzo zadowolone z opieki nad nimi i później z opieki nad wcześniakami. Podobno nigdzie w okolicy nie ma tak specjalistycznego sprzętu do opieki nad wcześniakami i takiej opieki neonatologicznej. Cały sprzęt jest praktycznie nowy zakupiony przez WOŚP.
Ja akurat chodzę prywatnie do Pani dr. która pracuje w Wojewódzkim i chodziłam tu na szkołę rodzenia, tak że poznałam położne, które są przemiłymi kobietami.
Gdybyś miała jakieś pytania jeszcze odnośnie Wojewódzkiego to pisz tu lub na priv.

Montana, Infinity
, bardzo się cieszę, że u Waszych kruszynek wszystko w porządku.

Mój maluch już według usg waży 3000-3100g i nawet ilość wód płodowych mi się trochę unormowała, Pani dr. powiedziała dzisiaj, że ciąża jest już donoszona.

Bzibziok no to twoj kropeczek juz ladnie sobie wazy... :tak: wiec mozesz pomalutku rodzic... he he nie no poczekaj jeszcze... a odnosnie szpitalu to w Katowicach na ligocie gdzie jest centrum zdrowia matki i dziecka tez chyba maja specjalistyczny sprzet itp. i ratuja wczesniaki i dzieci donoszone....

Bziumelka zdrowka zycze, obys szybko doszla do siebie i nabrala si... wiem co to znaczy biegunka.. ja jakis czas temu w ciagu 6 miesiecy spadlam z wami 11kg.. pol dnia w wc w dzien w dzien...a czyscilo mnie rowno.... myslalam ze sie wykoncze... potem mi to przeszlo i od czasu do czasu mam takie przeczyszczenie i na dlugo mam spokoj...:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też przeszłam gdzieś w 6 miesiącu ciąży porządne zatrucie pokarmowe, życie uratował mi nifuroksazyt, który mi Pani dr. przepisała.

Olusia, jeszcze tak z tydzień-dwa mogłabym Michasia ponosić, żeby sie jeszcze podtuczył,a potem to już mogę rodzić, wszystko gotowe czeka na Maleństwo:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry