• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Agawa dlatego często lekarze mówią że najlepiej płeć zdradzać po 20tc bo wcześniej bywają błedy i to chyba racja :)

Kasik proszę tu nie mówić o kg bo jesteś w ciąży, tej upragnionej i wymarzonej a kg to pikuś :)

reklama
montana - rzeczywiście większość poszła u mnie w brzuchol choć chyba pupa i uda tez mi urosły. Cycki oczywiście nic ;/

Agawaa - a to niespodzianka! A z facetami to tak jest, mój się zarzeka, że marzył o córuni i teraz tylko córa i córa ale pewnie gdyby urodziła się chłopakiem to by poczuł "to coś" :)

Jestem po wizycie u mojego prof prowadzącego i to już ostatnia wizyta w klinice. Pożegnaliśmy się do "następnego razu" choć prof zaznaczył, że ja to mam naturalnie w ciążę zajść bo to kwestia psychiki i teraz powinno być łatwiej. Wiadomo jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam te gadki :)
Madzia76 - tobie piszę wiadomość na priv bo to takie lokalne hity z naszej kliniki więc nie bede sie na forum rozpisywać.

Wracając w takim małym sklepiku na ryneczku zauważyłam cudne śpiochy - są całe szare i mają tylko białą chmurkę i napis Little Angel - no jedne z piękniejszych jakie widziałam. Weszła i je kupić i to był ostatni rozm 50 !!! Wzięłam ale modlę się żeby Gośka nie miała więcej niż 52 bo na nią nie naciagnę tego :D Ot głupia matka :)

Ostatnia edycja:
Agawaa a gdzie dostalas skierowanie na echo serduszka? Pytam bo ty tez z Wrocka, ja dostalam na Kliniki Położnicze na ul.Chałubińskiego. Zarejestrowalam sie na poniedzialek ale i tak pani z rejestracji powiedziala ze trzeba być grubo przed 8 i ustawic sie w kolejce, lipa ze nie na godziny. Mowi ze zazwyczaj jest bardzo duzo pacjentek, tym bardziej ze badanie wykonują tylko w poniedzialki. Ehh juz sie nastawiam ze pol dni tam posiedze hehe.

Bziumelka schudlas na pewno od biegunki, w koncu parę dni Cie męczyla. No to Sonia bedzie duzą dziewczynka :).

Co do płci to faktycznie nie ma co sie nastawiac jak lekarz powie ok 13-14 tyg kto sobie u nas pomieszkuje. U mnie też bylo w 13 ze chłopaczek, a teraz w 18 tyg lekarz z kliniki zobaczyl na 99% pipusie i moja lekarka na połówkowym to mi nawet pokazywala wargi mniejsze i wieksze i tez dala 99% :).

Olusia no właśnie a gdzie Twoj suwaczek sie podzial? Hmm to mozliwe ze zaczelas juz czuc motylki, masz 2 skarby w brzuszku wiec myśle ze to jest mozliwe. Ja jakies pierwsze bulgotania poczulam w 15tc, ale to nie bylo regularne. Dopiero po 2 tyg sie zaczelo :tak:

Kasik a jak długo ten encorton bedziesz brala?Nie przejmuj sie kg po ciąży to zgubisz. Ja sie bede martwić po ciąży, juz powiedzialam mężowi ze bedzie mi dawal godzinkę czasu na areobik, a on bedzie w tym czasie z Zosia :)

montana8 u mnie lekarz na prenatalnym jak sprawdzal to stwierdzil ze najprawdopodobniej jedno dzieciatko to dziewczynka, co prawda powiedzial rowniez ze nie daje 100 gwarancji i zeby sie nie sugerowac tym... wiesz dla mnie juz zostala jakas wizja a moze jednak dziewczynka.. no ale nie nakrecam sie tak... zobaczymy co bedzie... w piatek znow mam wizyte u gina:tak: wiec poczulas w tym samym czasie cos ja...

Odnosnie suwaczka to nie wiem czemu go nie mam... nie kasowalam go przeciez hmm... pozmienialam sobie wpisy, moze wtedy usunelam nie chcacy?... zaraz kukne... :tak:

Agawaa no to gratulujemy teraz syneczka , myślę że dla Was to bez znaczenia, aby tylko był zdrowy.

Olusia ja tą podłogę na kolanach to już nie raz myłam to na Marcysię nie działa. A te motylki to pomalutku moze być już to:)

Genna gratulujemy ruchów maluszka.

Infinity te kapturki co mi je położna polecała są firmy medela one są takie że jak karmisz dzidziusia to on noskiem dotyka twojego ciała, i mi położna powiedziała ze to jest ważne.

Esiek priva przeczytałam i odpisałam.

Lenka byłam dzisiaj u naszej położnej na ktg i mówiłą mi że próbujesz znowu karmić czy ja źle zrozumiałam? Mówiła też że dzisiaj była u Was.

Olusia mi dawał w 13 tyg 70% na chłopca, wiec juz był Kubuś, codziennie mowilam do brzuszka Kubuś hehe. Nawet na zdj USG bylo cos wystającego co sugerowalo by chlopca, ale czytalam ze czesto na tym etapie tworzą sie narządy i są do siebie bardzo podobne.ALe nie ma co, najważniejsze by dzieciatko bylo zdrowe, a płeć to juz na drugim miejscu, choć wiadomo fajnie jak sie wie jakie ubranka kupowac.
Mi szefowa od początku mowila ze bedzie córa, a najlepiej moj tatus jakos w 8 tyg ciazy powiedzial na grilu przy wszystkich ze on wie ze bedzie corcia, a jak zapytalam dlaczego to stwierdzil ze urode mi zabrala :-D

reklama
hej
ja też dzisiaj po wizycie u gina...
ogólnie z wagą swoją stoję w miejscu jakoś tak od początku września, co mnie bardzo cieszy, szczególnie że Janek rośnie, dziś na usg wyszło że ma już 2485 g:)
szyjka w porządku, nie zagraża póki co rozwiązaniem...
dostałam już zalecenie wykonania ostatnich badań krwi (morfologia, VDRL, HBS) i badania moczu, na razie o wymazie nic nie mówił...
tyle że teraz na wizytę kontrolną już za dwa tygodnie - stwierdził że tak będzie bezpieczniej bo już jutro się zaczyna 35 tydzień, więc teraz może się coś zacząć dziać, przez co lepiej kontrolować... a ja już się zastanawiam czy po prostu chce więcej kasy... ale jest dobrym lekarzem, wiec ta jedna wizyta więcej... już trudno...
gratuluję wszystkim przebytych wizyt:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry