• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Lenka ale cudo Też bym oczu nie mogła oderwać!:tak:
Medalikara nie ma co żałować ;-) ja bym bardzo chciała cokolwiek dostać, szczególnie ciuszki bo to masakryczny wydatek jak spojrzy się na czas użytkowania i fakt że nie za bardzo się to zwraca nawet jak później sprzedamy ... niestety u mnie wszystkie maluchy były za czasów mojej podstawówki a koleżanki tez kilka lat temu zdążyły urodzić i rzeczy się już rozeszły, także sama musiałam wszytko kupić ... także tyko się cieszyć pozostaje :tak: A brzuszek śliczny, widzę że same piękne mamusie mamy na forum :-)

Co do wychodzenia z domu to ja planuję standardowo czyli najpierw werandowanie, a później jak nie będzie wielkich mrozów normalne spacery, wątpię że codziennie ale przynajmniej co drugi dzień bym chciała. Sama urodziłam się 4 grudnia jak były mrozy po minus 20-parę stopni i moja mama ze mną wychodziła już po tygodniu, do dzisiaj zresztą wspomina że cała wieś ją wyklęła że wyrodna z niej matka :-p ale jakoś nie chorowałam i do tej pory raczej chorowita nie jestem ...

A ja nadal piorę :dry: myślałam że z 2-3 pralki będą ale już 3 poszły a na 2 na pewno jeszcze jest :szok: dobrze że się za to zabrałam, nie wiem tylko kto to wyprasuje bo ja nienawidzę prasować :hmm:

Ostatnia edycja:
Kasik - zgadza sie place zdrowotny niecale 300zl co i tak jest zdzierstwem wedlug mnie. Bo skoro firma za mnie placi zusy i to od niemalej kwoty to czemu ja mam podwojnie? Raczej podwojnie nie wykorzystam tego....
A co do zwrotu na koniec roku - ok, tylko dlaczego ja mam kredytować ZUS?

Ostatnia edycja:
Bzibziok- dziękuję Ci za info. A na te kontrole to chodzisz do swojej lekarki tak?

Dziewczynki z hemoroidami. Ja cały czas stosuję maść. Wiele ona nie daje bo ja mam cały czas zaparcia więc do jest lepiej to znów wyjdzie. Położna powiedziała żeby się nie prezjmować bo będziemy walczyć z nim po porodzie. Na szczęście mnie nie boli a wielkość jest tak chyba ok centymetra...

Infinity, ja też nie znoszę pracować ale te malutkie uwielbiam ;) do siostry chodziłam prasować ubranka siostrzenicy. Biegałaś po wyprzedażach to teraz widzisz efekty w ilości ;) hihihi
Przede mną zimowe wyprzedaże ;) z siostrą się wybiorę bo mąż to już marudzi jak oglądam coś w sklepach.
A też dostałam siaty ubrań które tylko do worka próżniowego zapakowalam i do szafy bo w dzidziusiowej szafce już nawet palca nie da się wcisnąć :)

Zula, tak na kontrolę chodzę do swojej lekarki. Bo ona jest bardzo ostrożna, na szczęście jest zdania, że nie ma sensu mnie kłaść, do szpitala ale kontrolować mówi że trzeba, żeby w razie czego móc szybko zareagować. Na szczęście ostatnio stan wód określiła już na satysfakcjonujący.

Ale gdybyś się coś źle czuła, to śmiało możesz do Wojewódzkiego jechać, powinni zrobić ktg. U nich jest taka zasada, że kobiet w ciąży nigdy nie odsyłają tak jak to robią w innych szpitalach w bielsku, jak np nie ma miejsca. A i tak często inne szpitale odsyłają do wojewódzkiego, ze względu na brak odpowiedniego sprzętu. Więc w razie czego wydaje mi się, że szkoda czasu na marnowanie w innych szpitalach skoro nigdy nie wiesz, czy nie zostaniesz odesłana.

Magda Ty uważaj z tymi wyprzedażami :-D ja na prawdę nie kupiłam aż tak dużo, tylko wrzucam na 40 stopni bo i tak będę prasować a ten program jest na mniejsza ilość prania więc trochę pralek wychodzi ... no i ochraniacze, kocyki, pościel też zajmuje sporo miejsca ... a prasowanie może i by sprawiło mi przyjemność jakbym zaczęła z 2-3 tygodnie temu, niestety teraz to samo stanie przez dłuższy czas już nie jest przyjemnością ... OK, dosyć narzekania ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry