• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
montana dokładnie w taką pogodę tygodniowe dziecko spokojnie wychodzi na dwór. W zimę tylko można wychodzić z maluchem do 6-m-cy do -5 stopni, jak jest wiecej to juz nie.

Jeju dziewczyny ja teraz muszę ogarnać sprawy papierkowe nie za bardzo wiem za co sie zabrać, macierzyński i te sprawy.

Dziewczyny co do krwi pępowinowej to położna jeszcze na sali porodowej pytała czy pobieramy i też powiedziała mi że to nie prawda że nie dla dziecka od którego sie pobiera ale ja sie nie zdecydowałam, jakoś do końca do mnie to nie przemawia i zamraza sie w jednym lub dwóch opakowaniac (w zależności oczywiście od ceny) i starcza wtedy na jeden lub dwa razy ale nie masz pewnosci nigdy ze to wystaczy na daną chorobę, wiec trzeba by dokłądnie o tym poczytać.

Madzia - co do macierzynskiego to musisz wypelnic 3 osobne wnioski jezeli bierzesz rok. Na pewno kadry ci dadza. Do tego dolaczasz xero oryginal aktu urodzenia tylko.
W kazdym wniosku masz osobno na jaki urlop macierzynski, dodatkowy, rodzicielski. Wazne sa daty i ich nastepstwa tzn. Wyliczenie tygodni.

Esiek nie mam wskazań w tym właśnie problem a przed 37tc podobno w szpitalu który wybrałam nie robią, dodatkowo waga powinna być powyżej 2500 a do tego na razie też daleko ... w połowie listopada idę na konsultacje (wcześniej mi się nie opłaca bo jak się coś zacznie to stracę trochę kasy za tą wizytę) i w sumie wtedy dowiem się wszystkiego dokładnie. Obym doczekała ;-)
A Ty jak dotrwasz do tego najbliższego dyżuru w przyszłym tygodniu to jest opcja na cc? bo nie do końca zrozumiałam :sorry2:

Madzia śliczności! :-) trzymam kciuki aby udało się z karmieniem :tak: no i jak najwięcej snu życzę :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry