• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

medalikara - dzięki za podpowiedź pozycji...

u mnie szkoła rodzenia jest od 30 tygodnia i 7 spotkań... zostały mi już tylko dwa... co prawda sama teoria, jak piszecie o waszych zajęciach to u mnie niestety tylko takie słuchanie, ale sporo można się i tak dowiedzieć...

reklama
Montana u nas jest 16 spotkan i przyjmuja od 22tc. Ja zaczelam chodzic w 31tc i tak zalapalam sie narazie na 5 tematow - w sumie dziwnie to jest zorganizowane u nas. Bardzo chcialam isc na tamat o szczepieniach ma byc we wtorek teraz no ale juz sie nie rusze :/ i tym sposobem bylam tylko na: prawa pacjenta, kąpiel, przewijanie, karmienie i ten durny masaz shantala.

Dziewczyny a ja dzis chyba pobilam sama siebie w ilosci jedzenia, no straszne to jest ... maz patrzyl i nie wierzyl... do tego wstalismy o 11 nowego czasu a ja w ciagu dnia mialam dwie drzemki i juz ide spac. W skrocie - jem,śpie,jem i śpie. Koncowka ciazy jest masakyczna dla aktywnych osob.

Liska - u nas sex to byl moze z 5 razy w ciazy. Jakos psychicznie nie szlo. Jeden gin mi mowil ze nie ma przeciwskazan i mozna smialo, drugi - ze na sex zawsze bedzie czas a na dziecko nie i nie radzi szalec. Takze... up to you ;)
Mnie to bardziej przeraza to ze niby przez 6 tygodni po porodzie nie wolno a tu juz moze byc ciezko :)

Szczerbatka - gratulacje !!!

Ostatnia edycja:
Medalikara, o proszę to nie tylko ja przeciekam ;)
Ja mam nawet stanik kupiony sportowy taki w którym śpię i wkładki laktacyjne. Oczywiście nie leci cały czas. Jest dzień lub nawet kilka że jest cisza, a później nagle w ciągu dnia powódź że przez stanik przeciekło. Co do wkładek też szok przeżyłam bo kupiłam najtańsze z Rossmanna bo po co teraz lepsze i chyba mam uczulenie na nie. Normalnie tak mnie piersi piekły jakbym coś gorącego w stanik włożyła. Kupiłam innej firmy i jest ok teraz.

Emilia, fajne krzesełko.
Ja też się rozglądalam za jakimś ale siostra powiedziała żebym nie kupowała bo ona ma upatrzone już jako prezent ;) dobrze że powiedziała bo po co by nam były dwa krzesełka ;)
Szukam tylko huśtawki takiej na początek, czekam na jakąś okazję na rynku wtórnym ;) Tak jak Infinity czasami trafiam na jakieś perełki ;)

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Infinity, nie śpię od 3:40 dzisiaj... Jadę do lekarza dzisiaj bo ten dziwny ból nie ustaje. Nie mogłam spać przez to bo już jakieś złe myśli mam.
Wkładki dokładnie te babydream, a teraz mam Johnsons i bez porównania nie czuć że coś się ma w staniku ;)

Krzesełko takie siostra chce kupić:
RAMIZ - Wielofunkcyjne 3w1 KRZESEŁKO - FOTELIK - HUŚTAWKA - brązowo-beżo

Ostatnia edycja:
Magda to trzymam kciuki żeby to były tylko typowe ciążowe przypadłości :tak: powiem Ci że mnie od kilku dni chyba wszystko już boli:-( dłuższe zakupy czy spacer odpadają bo wszystko zaczyna mnie w którymś momencie tak boleć że czasami mam wrażenie że coś złego sie dzieje. A spać to jeszcze śpię ale co godzinę pobudka bo tak bardzo bolą mnie biodra :-( Jutro mam wizytę i mam nadzieję że te objawy to nic złego ... Eh, chyba ciężka będzie tak końcówka ciąży :sorry:

Krzesełko supee bo masz dwa w jednym i aż na 3 lata :tak: Moja huśtawka chyba tylko do 9kg wiec na długo nie wystarczy i dość szybko trzeba będzie krzesełko kupić ... no ale kilka lat w Smyku na nią spoglądałam tęsknym wzrokiem więc pi prostu musiałam ją mieć :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Co do przytulanek to u nas w I trymestrze nie było nic, bo cały czas miałam te plamienia/krwawienia i wolałam nie ryzykować, w II trymestrze były średnio tak co tydzień, ale przez ostatnie 2 tygodnie nie ma nic bo szyjkę miałam/mam miękką i też zakaz. Teraz idę w środę do lekarza to mam nadzieję że powie że z szyjką ok i zakaz zostanie odwołany. Tylko że u nas mąż kończy poza mną aby nasienie nie działało na szyjkę bo wiem że potrafi ją właśnie zmiękczać wieć po co to ryzyko.

Ja dzisiaj byłam na pobranku krwi, oprocz morfologii i moczu robiłam próby wątrobowe, też to miałyście??

Madzia dzieki za info co do ruchów, właśnie się teraz tak wije a nie kopie. Ale chyba kopniaki były przyjemniejsze bo teraz jak sie rusza to czuję ją w całym brzuchu...

U mnie na szkole rodzenia jeszcze nie było mowy o masażu krocza, ale o porodzie mamy dopiero za 3tygodnie wiec pewnie dlatego. Dziewczyny tylko wydaje mi się aby nie stosować tego za wcześnie aby nie pobudziło do porodu.

Ja sie zapiszę pod koniec tygodnia na usg aby podejrzeć córcie bo już 4tygodnie jej nie widzieliśmy. Ciekawe jaka duża jest i czy nadal 3tygodnie do przodu.

reklama
Narazie przytyłam 4,5 kg w ciąży. To zatrucie spowodowało że tak 2kg zgubiłam ale miałam efekt jojo i już pewnie z połowe nadrobiłam. Ale 4,5kg to dla mnie super wynik. A wy dziewczyny jak na tym etapie miałyście/macie??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry