• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
esiek tak jak lenka też mogłabym tak rodzić - nic nie czułam a rekonwalescencja poszła tak szybko , że szok .
Ja też byłam przerażona przed cc bo bałam się , że będę czuć bo mnie dziewczyny nastraszyły ale okazało się zupełnie inaczej więc nie stresuj się na zapas bo nie warto - wiem z doświadczenia .

A mnie zczyna juz wszystko przerazac...:baffled::wściekła/y:

Bzibziok wiesz do bb mam 30 km chodzi mi o szpital wojewodzki, tam jest oddzial wczesniakow i slyszalam ze maja dobry oddzial, sprzet otp..:tak:

Olusia to gdzie mieszkasz?
Ja na Wojewódzki nie mogę narzekać, na prawdę dobrze się zajmują są miłe położne i faktycznie sprzęt dla wcześniaków podobno najlepszy w okolicy. Jeżeli coś jest nie tak w pszczynie, żywcu, czy w innym bielskim szpitalu to odsyłają tutaj.
Jedynie jedzenie jest praktycznie nie jadalne.

Smerfeta kurtka jeszcze nie przyszła, mam nadzieję, że dojdzie w tym tygodniu, chociaż powiem Ci, że od 2-3 tygodni waga stoi i brzuch chyba nie rośnie. Ostatnio mam mniejszy apatyt na słodycze i mączne potrawy to pewnie dlatego. Na razie przeszyłam sobie guziki w moim płaszczyku i się mieszczę. Przewertowałam też szafę mamy i znalazłam super korzuszek, na mega mrozy będzie jak znalazł bo jest leciutki i ciepły a mama już się w nim nie dopina. Ja też chętnie kupiłabym sam panel. Ciekawe czy można by było kupić taki materiał pikowany i wszyć zamki do kurtki puchowej, mam fajne takie dluższe, jakby płaszczyki i uzbierało mi się ich sporo (co roku kupowałam inny kolor) więc byłoby jak znalazł. Z racji ilości nie są zniszczone bo nosiłam na zmianę. Ale pewnie ciężko będzie dobrać przeszycia i kolory. Muszę poszukać na allegro.

ja już zauważyłam, że w płaszczyk też już nie wchodzę. Ale to jakoś szybko, parę dni temu, wchodziłam, a dziś zauważyłam, że ledwo guziki się zapinają i brzuch wystaje. Chyba pora zmienić na coś większego.
No i żeby tylko nie zapeszyć - byliśmy w weekend na zakupach i nie mogłam odejść od stoiska z rzeczami dla niemowlaków i jak zaczęliśmy je przeglądać, to oboje z mężem nie mogliśmy oprzeć się przed zakupem pierwszego ubranka:) Nie wiemy czy to dla dziewczynki, czy dla chłopca, ale dla takiego maluszka nie ma znaczenia. Kupiliśmy body za 7zł bo były przeceny letnich i wiosennych ubrań. No a, że rodzę w maju, to akurat się przyda:)

Załączniki

• Zdjęcie0136.jpg
    Zdjęcie0136.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 68
ja już zauważyłam, że w płaszczyk też już nie wchodzę. Ale to jakoś szybko, parę dni temu, wchodziłam, a dziś zauważyłam, że ledwo guziki się zapinają i brzuch wystaje. Chyba pora zmienić na coś większego.
No i żeby tylko nie zapeszyć - byliśmy w weekend na zakupach i nie mogłam odejść od stoiska z rzeczami dla niemowlaków i jak zaczęliśmy je przeglądać, to oboje z mężem nie mogliśmy oprzeć się przed zakupem pierwszego ubranka:) Nie wiemy czy to dla dziewczynki, czy dla chłopca, ale dla takiego maluszka nie ma znaczenia. Kupiliśmy body za 7zł bo były przeceny letnich i wiosennych ubrań. No a, że rodzę w maju, to akurat się przyda:)
Sliczne body ale chyba bardziej dla dziewczynki :-)

My wróciliśmy z babyshow i dwie grubsze sprawy kupione: łóżeczko z materacem i krzesełko wysokie do jedzenia od 0+ bo ma specjalna wkładkę.

Anulla, i pierwszy zakup jest ;) teraz pójdzie z górki ;)

Emilia, faktycznie grubsze zakupy ;) My kupiliśmy fotelik do samochodu dla małej to stwierdziłam że to pierwszy poważny zakup ;) Po malowaniu (mam nadzieję że nie później niż za 2 tygodnie ;) ) zamawiam szafę i jedziemy odebrać kołyskę no i wózek też chce zamówić. U nas nie ma miejsca do przechowywania ale siostra ma wolne dwa pokoje więc spokojnie mogę trzymać wszystko u niej ;)

reklama
bo się zastanawiam czy daje efekt i jak dokładnie sobie z tym radzić...
bo niby dość mocno trzeba i zaczynać od krótkich, nawet minutowych masaży...
tylko że brzuch mi tak przeszkadza, że jak wczoraj próbowałam to muszę seriami robić, bo niewygodnie strasznie...

i mówili u mnie że może być oliwa z oliwek lub jakaś dziecięca oliwka...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry