• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

ciężko Was nadrobić:) Ja dziś też jakaś nieprzytomna i późno wstałam, a potem i tak jak zjadłam, to co jakiś czas zasypiałam na kanapie, więc chyba jakaś dziwna pogoda dzisiaj:)
Ja dosyć wcześnie kupiłam pierwsze body i są bardziej dla dziewczynki, ale to chyba moja podświadomość, bo bardzo chcę dziewczynkę, ale przeczucie mi mówi, że będzie chłopak:) Mam nadzieję, że nie zapeszę, ale następne rzeczy kupię dopiero po prenatalnych, albo jeszcze później:)

Też jestem za krzesełkami i tymi bujaczkami i na pewno je kupię w odpowiednim czasie, bo to fajna rzecz i dziecko jest na widoku:)
Agawaa, mam nadzieję, że to nic groźnego i tak jak piszą dziewczyny - lekarka nie powinna tak mówić do kobiety w ciąży. Najważniejsze, że serduszko jest prawidłowej budowy. Zrób badania i sądzę, że się po nich uspokoisz, bo będzie wszystko w porządku:)

Liska, kciuki za jutro:) u mnie jeszcze 10 dni do tych badań:)

reklama
cześć dziewczyny.
Kurcze tyle piszecie że nie mogę was nadrobić, a czasu przy dzieciach faktycznie brakuje Marcelka domaga sie non stop uwagi. Co do piesków to mój własnie od ponad 1,5 h pilnuje wózka na tarasie z malutką. Już powolutku chyba się przyzwyczaja do niej.

Agawa - to nie Twoja wina, nie zadręczaj się!
co do torby to u mnie już spakowana - ale ja mam zagrożenie wcześniejszym porodem- szyjka się skraca!
A przytyłam 7 kg. Czuję się słoniowato - chociaż były czasy ze ważyłam więcej!
Ja chcę malutkiego na niskim poziomie - ze względu na piesy też :)

Agaawa, na pewno wszystko będzie dobrze.

Ja po wizycie. Szyjka twarda długa prawidłowa. Dr sam nie wie od czego to może być. Mam obserwować siebie i w razie skurczy lub krwawienia pędem do szpitala. Zapisał mi na wszelki wypadek lek zapobiegający skurczom. Za tydzień wizyta. Najprawdopodobniej więzadła dają mi się we znaki.

Czy któraś brała staveran aby zapowiedz skurczom lub na skracajaca szyjke?

Ostatnia edycja:
kasik to Agawa nie ja miała tą durną lekarke :)

A co do wagi dziewczyny to u mnie dlugo dlugo było 8kg na plusie, niestety teraz jest już 13kg na plusie, z czego 1,5kg w ciągu ostatniego tygodnia!!!

Madzia - usuń sobie suwaczek bo masz tą ciąże mocno przenoszoną :)

Magda super że wg. lekarza wszytko ok, to najważniejsze :tak: Niestety są uroki ciąży na które nic poza porodem nie pomaga, coś o tym wiem ;-) A o tym leku nigdy nie słyszałam na takie dolegliwości znam tylko Nopspę i leki z progesteronem ...

Esiek kurcze nie strasz, miałam nadzieję nie przekroczyć 12kg ;-) głównie z obawy o moją bardzo kiepską skórę która niestety ma skłonność do rozstępów. A najgorsze jest to że zupełnie musiałam zwolnić z jakąkolwiek aktywnością bo po prostu nie daje rady, ostatnio na spacerze myślałam że mała już wychodzi tak mnie wszytko zaczęło boleć :eek: Do tego mega apetyt na słodycze mi się włączył, coś tak czuje że ta super waga niestety nadrobi w tych ostatnich tygodniach :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Infinity, koleżanka brała ten lek przez 3 miesiące więc jestem juz spokojniejsza ;)
Ja zaraz mam 10 kg na plusie... tak mnie położna ganiła a tu proszę jak poszło.
A w mojej karcie ciąży zostały mi dwie rubryki z wizyt ;) będą musieli mi kartki dokleic hahahaha

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry