• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A propo krzeselek o ktorych piszecie. Wszedzie sie slyszy zeby nie wkladac dziecko do pozycji siedzacej jesli dziecko samo nie siedzi... Sadzanie dziecka gdy nie jest na to gotowe ( dziecko samo powinno byc w stanie siedziec zanim sie go sadza z oparciem) jak i szybkie prowadzanie dziecka na nozkach ( w tym wynalazki pod tytulem chodziki) sa niezdrowe dla jego rozwoju. Napewno dzieci w wieku 4 miesiecy nie siedza ( poza nielicznymi wyjatkami). Mniej niz polowa dzieci siedzi do 6 miesiaca

Co do pokarmow stalych to uwaza sie i wszedzie tak pisze ze o ile matka ma pokarm to nie wprowadzac pokarmow stalych do 6 miesiaca bo nie ma takiej potrzeby: zdrowotnie tez lepsze samo mleko. Mozna wczesniej wprowadzac tylko gdy widzimy ze dziecko jest glodne po mleku, ze juz mu nie wystarcza...
Ja wiem ze nie wolno na sile wkładać dziecko w krzesełko zanim siedzi. Ale to moje jest od 0+ i wydaje mi sie ze odpowiedni eksperci je projektowali i sie znają tym bardziej ze to dobra firma a nie jakies tanie badziewie. To krzesełko sie rozkłada prawie na leżąco, i ma dodatkowa wkładkę specjalna dla niemowlaka, ogolnie wyglada to jak siedzenie w foteliku samochodowym, taka sama pozycja. A skoro w foteliku mozna to czemu nie w siedzonku.

reklama
Dziewczyny czy kupujecie stefylizator do butelek ??? Bo ja juz sama nie wiem bo jak bede karmic piersią to chyba sie nie przyda
Ja mam do mikrofali, myśle ze warto kupic jednak bo nawet jakbys tylko karmiła piersią to przyda sie do sterylizacji innych rzeczy jak miseczki, łyżeczki itp jak maleństwo zacznie jesc inne rzeczy. No i jesli sie podaje herbatki np na kolki to tez trzeba butle sterylizować. Ja kupiłam w promo za pol ceny aventa do mikrofali.

Infinity chodzi raczej tylko o kształat, ja mam tą szeroką i ona sprawdza mi się najlepiej, przedwczoraj mąż kupił medeli tą ze specjalnym smokiem dał za nią 60 zł. a Marcysia jej nie chce :no:.

Co do sterylizatora to ja nie mam uważam że to tylko zabieracz miejsca i niepotrzebny wydatek, ale każdy musi wybrać j:no:eśli ma miejsce to kupi.

A jeśli chodzi o kg w ciąży to mi zeszło wszystko co przytyłam w ciąży już i do tego jeszcze 1 kg, ale nie zmienia to faktu że musze itak zrzucić jeszcze troszkę sprzed ciąży, polatam z wózeczkiem i będzie dobrze :-D:-D:-D. A teraz to ja wogóle nie mam apetytu muszę zmuszać się żeby jeść zeby malutka miałam wystarczająco dużo składników dla niej a i tak moje mleko je co 2 h.

Dziewczyny nie bylo mnie tutaj caly dzien i tyle do nadrobienia !!:tak:

Dziewczyny a ja od transferu w ogole sie nie przytulam... mam wielkie obawy... odkad zaczelam miec plamienia i wyladowalam w szpitalu to mam celibat.. ale powiem wam ze jakos mnie nie ciagnie... chyba ta moja podswiadomosc ze sie boje i nie chce..:tak:

Szczerbatka – wszystkiego NAJ NAJ na nowej drodze życia. :tak:

Anulla – pierwsze koty za płoty
1zIggET8dLQXapoHBAA7

Emilia super krzeselko..;-)

_Infinity_ ja tez bylam na forum o tej porze tzn ok 5 ale nie napislam nic... w sumie moglam... he he :-) tez fajne krzeselko... zapisalam sobie strone...

Magda_7891 podoba mi sie ta stronka... ciekawa ! trzymaj sie... oby to nic powaznego !!;-)

Smerfeta gratuluje pierwszych zakupów ;-)

Agaawa to wspaniala wiadomosc ze wszystko jest dobrze z maluszkiem... ;-) na pewno wszystko bedzie dobrze!! zdrowka !! a lekarka sie nie przejmuj !! masakra !

Ja kupiłam dwie butelki jedna mam aventa a drugą lovi. Mam nadzieję że to wystarczy, no chyba że będę musiała karmić MM to wtedy dokupię. A co do sterylizatora to nie kupuję, teraz można to robić w mikrofali w woreczkach a jak nie to tradycyjnie wyparzyć.

Emilia M, weszłam na tego linka który podałaś i faktycznie ten fotelik sie tak rozkłada, tak jak piszesz cos jak fotelik do samochodu . Na początku myślałam ze ono tak siedzi sobie ot co :-) w sumie fajna sprawa dwa w jednym :-)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry